Sveiki visi,

Su Naujaisiais metais. Pas mus, Australijoje, jau gyvatės metai, kurie, tikiuosi, visiems bus geresni ir turtingesni.

Galima sakyti, kad oras - puikus - nes nebuvo karšta ir dėl karščio nebuvo atšaukti fejerverkai, kaip tai nutiko pernai. Fejerverkai yra šaudomi du kartus. Yra didysis ir mažasis šūviai. Mažasis skirtas vaikams ir trunka 10 minučių, didysis - per Naujus metus ir trunka apie 15 minučių. Į orą tuo metu paleižiami keturi milijonai Australijos dolerių.

Atrodytų keistai, bet miestas nėra labai pasipuošęs nei Kalėdoms, nei Naujiesiems metams, nes buvo priimtas pakankamai demokratiškas nutarimas Melburne dėl papuošimų, nes Australija - emigrantų šalis ir pastaruoju metu, kai buvo nuspręsta įsileisti daugiau pigios darbo jėgos, įvažiavo daug skirtingų religijų žmonių. Norint jų neerzinti, miestas nebuvo papuoštas šventėms, tik kelios eglės tam tikrose miesto vietose.

Didelių tradicijų nėra, bet kadangi oras yra šiltas, vakare, apie 19 valandą visi guli parkuose ar prie Yara upės ir ruošiasi pamatyti fejerverkus. Visi su savo maistu ir gėrimais, be jokio etiketo, viskas labai demokratiškai ir australiškai, net vakare visi sugula ant užtiesalų paplūdimyje ir žiūri į žvaigždes.

Jaunimo mylimos vietos kaip Koplyčios gatvė ar šv. Kildos gatvė bei paplūdimiai - pilni jaunimo su gėrimais, čia visur aplink groja muzika, čia visi švęs iki paryčių.

Su Naujais, 2013-aisiais metais visus, šįkart iš Melburno!

Žilvinas Grigaitis

Ž. Grigaičio ir E. Martin Naujųjų sutikimo akimirkos iš Melburno - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (394)