Saldūs pyragai ir duona yra lengvai pagaminami bei labai skanūs. Rinkitės neeilinę duoną: moliūgų, cukinijų, bananų, riešutų ar batatų. Visokių rūšių greitpyragiai yra labai skanūs. Kepkite juos tortinėje formoje arba „boboms“ skirtoje formoje. Supjausčius iš vieno pyrago gausis ne viena, o kelios dovanos.

Jei norite lengvai atskirti, kam skirta kuri dovana, vyniokite į skirtingos spalvos popierių. Patys padarykite dovanų korteles ir užklijuokite jas ant kiekvienos dovanėlės. Tokios dovanos puikiai tinka, kai keičiatės dovanomis darbe.

Valgomos dovanos turėtų būti saugiai supakuotos. Ruoškite (kepkite, virkite) jas kuo vėliau prieš įteikimą, taip dovanos nesuges. Jei dovaną reikia laikyti kažkaip ypatingai, pridėkite kortelę su trumpa laikymo instrukcija.

Kas galėtų atsisakyti patiekalo ar deserto, kurio nereikėjo darytis patiems?

Kaip alternatyvą galite nusiųsti valgomą dovaną, kurią patys turės „susirinkti“. Pavyzdžiui, jeigu jie dievina makaronus, nusiųskite jiems didelę puodynę arba pintinę su makaronais, namų gamybos padažu, prancūziškos duonos kepalu, indais ir prieskoniais. Būtinai pridėkite keletą receptų, ką galima pasigaminti iš jūsų atsiųstų produktų.

Kaip gražiai supakuoti kalėdinius sausainius

Jeigu ketinate dovanoti sausainių, nesugrūskite jų į polietileninį ar popierinį maišelį. Sausaininę dovaną paverskite linksma ir įdomia. Siūlome jums kelias kūrybiško sausainių pakavimo ateinančių švenčių proga idėjas.

Visi mėgstame skirtingai iškeptus ar pagamintus sausainius. Kai kurie mėgsta itin traškius sausiniukus, kai kitiems patinka minkšti ir sunkiai kramtomi. Nenorėdami perkepti ar įteikti ne iki galo iškeptos sausaininės dovanos, ją įteikite... tešlos pavidalu.

Nupirkite dailų stiklainį (puslitrinį ar didesnį, priklauso nuo tešlos kiekio). Supilkite tešlą į tą stiklainį (tešla turėtų būti nebaigta gaminti - tik sumaišyti sausi produktai). Gerai užsukite, kad visas turinys neišbyrėtų, jeigu sausainiai nebus kepami iš karto.

Kaspinu pririškite receptą, kad dovaną kepsiantis žinotų, ko trūksta tešlai. Apdovanotasis tiesiog supils mišinį į dubenį, sudės likusius ingredientus; taip tešlos maišymas bus lengvas ir greitas. Kepant kalėdinius sausainius, verta įdėti daugiau cukraus, riešutų sviesto, imbiero ir/arba šokolado gabalėlių.

Kaip nudžiugs jūsų bendradarbiai, kai sulauks sausaininės dovanos! Savo keptus meno kūrinius sudėkite į sausainines. Nebūtina išleisti didelės sumos pinigų, jų galite įsigyti tikrai nebrangiai. Sausaininės gali būti didelės ir mažos, apvalios, kvadratinės ar įdomesnių formų, pavyzdžiui, žvaigždės.

Dėžutės dugną išklokite sviestiniu popieriumi - sausainiai liks švieži. Prieš dėdami į dėžutę palaukite, kol jie visiškai atvės - taip dėžutės viduje nesusidarys kondensacija. Prieš uždedant dangtelį ant dėžutės, sausainius apdenkite gabalu sviestinio popieriaus. Šonus galite užklijuoti lipnia juostele, kad gabenant neatsidarytų. Galite papuošti pačią dėžutę - perrišti kaspinu arba užklijuoti dovanų kaspiną ant dangtelio bei pridėti atviruką su palinkėjimu.

Sausainių puodynės yra puikios dovanos. Jeigu sausainius dovanosite puodynėje, o ne dėžutėje, dovaną gavusieji galės iškarto pasimėgaudami vaišintis bei nuolat naudotis puodyne. Nebūtina supakuoti puodynę, užteks priklijuoti kaspiną ir atviruką. Galite rasti gausybę sausainių puodynių formų.

Galite nusipirkti netgi tokių, kurios, kai dangtelis atkeliamas, išleidžia garsus - taip lengviau pričiupti sausainių vagišius. Sausainių puodynę rinkitės atsižvelgdami į žmogaus, kuriam ruošiatės ją dovanoti, asmenybės bruožus.

Kai sausainius dovanoja jūsų vaikas savo draugams mokykloje, juos galite supakuoti ir į popierinius/plastikinius sumuštinių krepšelius. Tačiau įsigykite šventinių arba spalvotų maišelių, ne kasdieninių. Vaikams patiks toks „patobulinimas“.

Sausainiai - puiki kalėdinė dovanėlė bet kokiam žmogui jūsų sąraše ir nesvarbu, kokiame įpakavime - dėžutėje, skardinėje ar puodynėje tie sausainiai bus įteikiami. Net jeigu jau turite nusižiūrėję/išrinkę tobulą dovaną, pridėti keli sausainiai bus puiki, saldi ir džiuginanti smulkmena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)