Įmonės Kalėdų vakarėlis turėtų būti galimybė atsipalaiduoti nuo streso darbe. Bet pusei svečių jis gali tapti viso etato darbu, atskleidžia apklausa, kuri parodė, kad moterys paprastai praleidžia 12 valandų rinkdamosis tinkamą įvaizdį vakarui.

Beveik viena iš penkių (17 procentų), norėdama atrodyti geriausiai, praleidžia mažiausiai dvi dienas rinkdamasi nepriekaištingus drabužius ir aksesuarus.

Ketvirtadalis moterų pripažino praleidžiančios tris valandas galvodamos apie tai, ką vilkėti, naršydamos žurnalus ir internetinius puslapius tam, kad sužinotų naujausias mados tendencijas dar prieš pradėdamos siaubti parduotuves.

2000 moterų apklausa rodo, kad gerai organizuotos (12 procentų) moterys pradeda planuoti savo aprangą likus šešioms savaitėms iki vakarėlio, o 3 procentai netgi anksčiau negu spalį.

Beveik pusė (49 procentai) respondenčių teigė, kad rinkdamosi aprangą, lankydamosi pas kirpėją bei vizažistą, kad joms padarytų šukuoseną bei makiažą, užtrunka netgi ilgiau nei vyksta pats renginys.

Ponios išsimatuoja vidutiniškai keturis apdarus prieš išsirinkdamos tinkantį, o viena iš dešimties teigė išbandžiusios netgi daugiau, negu keturis drabužių komplektus, atskleidė gėrimų prekės ženklo „Lambrini“ tyrimas.

Moterys pasiruošusios išleisti vidutiniškai 68,79 svarų sterlingų savo drabužiams, o 3 procentų teigė, jog negailėtų ir daugiau nei 200 svarų sterlingų.

13 procentų apklaustųjų prisipažino vakarėlio dieną praleidusios 5 ar daugiau valandų tam, kad atrodytų nepriekaištingai. Labai tikėtina, kad moterys iš Glasgo, Lidso ir Liverpulio patenka būtent į šią kategoriją, sako tyrėjai.

„Visiems patinka geras Kalėdų vakarėlis. Tai mūsų šansas apsirengti ir atrodyti geriausiai – puikus metas sužavėti ką nors ypatingo ar surasti laimę po amalu. Tačiau daugeliui iš mūsų šis pasiruošimas yra malonesnis nei pats vakarėlis“, - tyrimo rezultatus komentavo „Lambrini“ atstovė Lorna Tweed.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)