„Dovaną gauti visada malonu. Bet jos įpakavimas gali būti dar didesnė dovana – tokia įsimintina, kad žmogus prisimins visus ateinančius metus. Ir tam reikia visai nedaug“, – kalbėjo Lavija.

Žinoma moteris pasiūlė keletą dovanų pakavimo idėjų. Viena jų – kai į specialią dovanų dėžutę sudedamos dovanos ir priberiama gėlių žiedlapių ar džiovintų vaisių. Lavija siūlo dėžutėje subertas dekoracijas iškvėpinti specialiais kvepalais.

„Išpurškiame gėles ir vaisius, ir kuo greičiau uždarome dėžutę – užkonservuojame kvapą. Dėžutę galime perjuosti ryškiaspalviu kaspinu“, – dovanų pakavimo idėjas siūlė L. Šurnaitė-Kairienė.

Kita originali idėja – į dovanų dėžutės vidų įdėti specialų grojantį vokelį, jautrų šviesai.

„Įdedame džiovintų kokosų drožlių, gėlių žiedlapių ar džiovintų vaisių, galime taip pat juos pakvėpinti. Šalia pridedame grojantį vokelį. Muzika pasigirsta tik tuomet, kai atidaromas dėžutės dangtelis“, – artimuosius grojančiomis dovanomis pradžiuginti ragino Lavija.

Renginio metu žinoma moteris pasidalino ne tik dovanų pakavimo gudrybėmis, bet ir patirtimi, kaip ieško Kalėdinių dovanų ir kokias – mėgsta gauti.

Lavija neslėpė: dovanų pakuotėms ji teikia reikšmę. Šiemet namuose ji ketina pakuoti apie penkias dovanas.

„Esu labai išranki dovanoms, tam tikra prasme bjauri. Mano vyras dažnai juokaudamas sako, kad savo dovaną greičiausiai ras mano mamos namuose ant lentynėlės. Iš tiesų kelių tam tikrus reikalavimus. Visada malonu gauti nors ir smulkmeną, bet įpakuotą su meile. Pavyzdžiui, muilo su gėlėmis. Juo prausdamasi visuomet prisimenu draugę, kuri jį padovanojo“, – kalbėjo L. Šurnaitė-Kairienė.

Pasakodama apie dovanas, jų rinkimą ir pakavimą, Lavija tikino besilaikanti tradicijų. Ji pastebėjo, jog daugybė bičiulių namuose jau pasipuošė eglutes, tačiau pati sako kol kas to nedariusi.

„Eglutė puošiama likus savaitei iki Kalėdų. Nupuošti ją reiktų per Tris Karalius“, – patikslino ji.

„Artėja gražiausios ir šilčiausios metų šventės – Šv. Kalėdos, Nauji metai. Norime su klientais pasidalinti ne tik dovanų ir jų pakavimo idėjomis, bet ir padovanoti Kalėdinį nuotykį – pažintį su daugeliui tik iš žurnalų viršelių bei televizijos ekranų pažįstama laidų vedėja Lavija, – sako įmonės „Stenders“ prekybos vadovas Michailas Levinas. – Ir tai ne paskutinė šventinė staigmena mūsų parduotuvėlės lankytojams“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)