Sakote, kad mados nėra sukuriamos. Tai nuo ko tuomet prasideda nauja mada?

Poreikiai, pirmenybės ir mados yra šiuolaikinio skonio, kuris moderniame pasaulyje lenkia galvą nuolatiniam ir sparčiam kitimui, objektais. Nuspėti, kokios mados ir kokios tendencijos turės didesnę įtaką ateities vartotojo elgesiui yra didysis mūsų iššūkis. Galiausiai, labai svarbu susumuoti pastebėjimus, išanalizuoti egzistuojančias madas ir tiesiog nujausti ateinančias tendencijas, jeigu reikia „išfiltruoti“ būsimas madas.

Kas dabar formuoja tuos pokyčius, kurie galiausiai tampa tendencijomis?

Kadangi tyrinėdami tendencijas mes nuolat stebime labai skirtingas rinkas, jos gali daryti labai svarbią įtaką. Mes labai atidžiai sekame pasikeitimus madoje, nes labai dažnai naujos mados dizainerių kolekcijos tarsi įneša naują, stiprų indėlį į naujų medžiagų ir modelių pasaulį. Baldų ir kitų produktų dizainas suteikia įdomios informacijos apie stiliaus jausmą ir medžiagų panaudojimą. Be to, įkvėpimo galima rasti ir architektūroje. Pasitelkiant spalvas ir medžiagas, čia taip pat galima interpretuoti turimus pavyzdžius. Be to, žurnaluose apžvelgtos temos, žmonės ir jų stilius gali įkvėpti tendenciją.

Kokios mados vyrauja ateinančiame Kalėdų sezone?

Mes sukūrėme keturis pagrindinius teminius dizainus bei pritaikėme tinkančią spalvinę aplinką "Christmasworld" mugėje Frankfurte, Vokietijoje. Šios keturios temos yra lygiavertės, papildančios vieną kitą šiais pagrindiniais aspektais: ateinančių 18 mėnesių tendencijos varijuoja nuo subtilaus ir nuosaikaus stiliaus, naujoviško natūralumo ir klasikinio žavesio iki šviesiomis spalvomis apsigaubusio purizmo.

„Minkštų debesų“ stilius atspindi jautrią prigimtį. Šis stilius yra švelnus, moteriškas, šviesus ir perregimas. Spalvose atsispindi apdairų susitvardymas, kuris yra pritaikytas šiam „minkštam“ dizainui.
Modernios folkloro ir tradicijų interpretacijos sutinkamos „madingo folkloro“ temoje. Šį stilių nusako rankų darbo produkcija ir optika. Gėlės, rankdarbiai ir truputėlis kičo papildo šį gana emocišką, bet kartu ir humoristinį įvaizdį.
„Nakties žavesio“ stiliuje jaučiamas disko judėjimas, 70-ųjų elegancija ir spindesys išreikštas tamsių spalvų palete. Šis stilius džiaugiasi gyvenimu, paversdamas jį ypatingu reiškiniu, o ne susitaikydamas su kasdiene rutina. Dekoravimas yra prabangus, išskirtinis ir jausmingas, tačiau visuomet pritaikomas kasdieniam gyvenimui. Dekoratyvines detales interpretuojame moderniai ir rafinuotai.
„Kietas judėjimas“ liudija optimizmą ir novatorišką dvasią. Šis įvaizdis yra aukštos kokybės, išskirtinis, brandus bei gerai apgalvotas. Grafiniai raštai bei žaidimas su spalviniais perdengimais, šešėliais ir varijuojančiu permatomumu sukuria šviesos efektus.

2012-ųjų Kalėdos - jau nuspręstos. Kas bus kitaip 2013-aisiais ir 2014-aisiais?

Ateinančiuose sezonuose, vėlgi, labai išplėtoti skirtingi stiliai ir spalvų schemos. Įvairios detalės bus itin dekoruotos ir, tuo pačiu metu, žaismingos. Spalva tebevaidina svarbią rolę, tačiau ne tokią intensyvią bei spindinčią nei šiemet. Susitelkiame į labai turtingą ir rafinuotą dekoravimą - jis yra poetiškas, elegantiškas, svajingas, natūralus. Kartu, jis labai individualizuotas, kuriamas ypatingam skoniui.

Žalios spalvos tematika vis labiau įsivyrauja parduotuvių puošime. Kaip jūs gebate tai pastebėti, kai parduotuvių dekoracijos yra tokios trumpalaikės?

Manome, kad ši sritis nebėra tik madinga tema, bet greičiau ilgalaikis dalykas, įsitvirtinęs mūsų mąstyme ir elgesyje. Kaip ir ekologinės problemos - jos nebėra tik mados dalykas, greičiau atsakomybė aplinkos atžvilgiu. Atliekų rūšiavimas, perdirbimas ir protingas resursų panaudojimas yra itin sveikintinas ir panaudotinas ilgalaikiui parduotuvių įrengimui, bei tema, puikiai išreiškiama trumpalaikėmis dekoracijomis per, pavyzdžiui protingą resursų panaudojimą ir/arba potencialų atliekų rūšiavimą.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)