Papuošimai iš druskos tešlos yra ne tik labai lengvai pagaminami, o procesas - smagus, tačiau tinkamai dekoruoti jie atrodys pribloškiančiai. Įvaldžiusios viso proceso pagrindus, gebėsite imtis sudėtingesnių, tokių kaip raižiniai ar raityti pagražinimai, dekoracijų gaminimo.

Jums reikės:

2 stiklinių paprastų miltų
1 stiklinės smulkios druskos
1 stiklinės vandens

Aš kiekius skirsčiau stiklinėmis, tačiau nesijaudinkite, jei esate pratę prie gramų - svarbiausia proporcijos.

Susiraskite indą, kuriame maišysite tešlą (aš pasirinkau didelį kavos puodelį, kuris puikiai tiko ir jame tilpo užtektinai tešlos) ir jame sumaišykite visus ingredientus.

Nors yra daugybė kitų druskos tešlos gaminimo receptų, man jis atrodo paprasčiausias ir greičiausias. Tačiau jei norite tekstūros, galite pridėti šių ingredientų: Su 1 arbatiniu šaukšteliu aliejaus yra kur kas lengviau išmaišyti tešlą. Tapetų klijai mišiniui prideda elastingumo, o citrinų sultys sutvirtina produktą.

Nepanaudotą tešlą galite įdėti į šaldytuvą hermetiškame indelyje arba uždenkite plėvele. Tešla laikosi apie savaitę.

Venkite tapetų klijų, jei dekoracijas gaminate vaikams - jie mėgsta visko paragauti. Tačiau likę ingredientai nėra skanūs, todėl labai tikėtina, kad jie dar kartą ryšis paragauti.

Pirmas žingsnis - sumaišykite ingredientus.

Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir maišykite, palaipsniui pildami vandenį, iki lygios masės.
Tešlą išimkite iš dubens, padėkite ją ant plokščio paviršiaus ir minkykite 10 minučių (tešla tampa vientisesnė).
Palikite tešlą maždaug dvidešimčiai minučių prieš pradedant iš jos gaminti.

Antras žingsnis - palikite tešlą ir pasiruoškite kepimo skardas.

Kol tešla stingsta, į dvi kepimo skardas įtieskite pergamentinio popieriaus.
Padėkite tešlą ant miltuoto paviršiaus ir ją iškočiokite iki maždaug 0,5 - 1 cm storio.

Trečias žingsnis - išpjaukite figūras.

Išpjaukite figūras naudodamiesi sausainių formelėmis.
Padarykite figūrėlėje skylutę įverti kaspiną, kol tešla tebėra elastinga. Atsargiai, nepadarykite per mažos skylutės, į kurią netilps kaspinas. Aš pasitelkiu seną valgymo lazdelę - taip pavyksta tinkamo dydžio skylutės.

Ketvirtas žingsnis - sudėkite į skardas.

Perkelkite figūras ant kepimo skardų.

Puoškite - šio etapo metu galite dekoruoti figūras jei norite sukurti reljefo efektą. Aš naudojausi ta pačia valgymo lazdele sukurti norimiems raštams. Taip pat į kai kurias figūrėles įspaudžiau veidrodžių šukelių ir stiklinių karoliukų. (Stikliukai ar veidrodžio šukelės gali būti kartu kepami, nes džiovinimo temperatūra yra labai žema.)

Penktas žingsnis - džiovinimas

Tešlą džiovinkite vėsioje orkaitėje.
Arba galite palikti džiūti kambario temperatūroje. Nors toks būdas yra kur kas draugiškesnis aplinkai, džiovinimo kambario temperatūroje trūkumas tas, kad iki visiško išdžiūvimo gali praeiti dvi paros, kai tuo tarpu džiovindamos orkaitėje užtruksite viso labo 4 valandas. Džiovinimas orkaitėje, kuri ne šiltesnė nei maždaug 90 laipsnių.

Atsispirkite pagundai padidinti karštį, norėdamos sutaupyti laiko. Tikrai nepadės. Nuo karščio ant tešlos iškils burbulai ir jie sutrūkinės!

Beje, džiūvimo laikas priklausys nuo dekoracijų dydžio ir storio. Vidutinis džiovinimo kambario temperatūroje laikas yra 30-48 valandos, kai tuo tarpu džiovinimas orkaitėje sutrumpėja iki 3-4 valandų. Šie skaičiai - tik orientyras. Praėjus maždaug pusei laiko, aš apverčiu figūrėles, kad abi pusės gerai išdžiūtų.

Kai papuošimai išdžius, išjunkite orkaitę ir palikite juos iš lėto atvėsti orkaitėje.

Šeštas žingsnis – puoškite

Esate pasiruošę puošti figūrėles iš druskos tešlos.
Puošimas yra labai paprastas. Akrilas tinka geriausiai, mat jis gražiai ir lygiai apdailina papuošimus. Be to, aš ypač mėgstu kontūrinius dažus. Šie dažai sukurti ryškiems kontūrams piešiant ant stiklo, tačiau puikiai tinka ir ant kitų paviršių. Juos paprasta valdyti, su jais galite sukurti žavingų iškilusių piešinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)