„Parašiau „Coming Home For Christmas“ 2002 metais – ši daina yra iš mano pirmojo solinio kalėdinių dainų albumo, kuris pasirodė tais metais. Viktoras Diawara sukūrė muziką, o aš parašiau žodžius. Nuo to laiko per dešimt metų girdžiu šią dainą per kiekvienas Kalėdas prekybos centruose, parduotuvėse, radijuje. Kalėdos man labai artima šventė, todėl dainą rašyti buvo paprasta. Jos žodžiai pilni nostalgijos, šiltų prisiminimų ir gražių vaizdinių, kuriuos patiriame artėjant Kalėdoms“, - sako Erica.

Ji teigia niekada nesitikėjusi, kad ši daina taps tokia populiari. O ir idėja perdainuoti dainą lietuviškai iš pradžių neatrodė labai patraukli.

„Tačiau supratau, kad perdainavus šį kūrinį lietuvių kalba jis taps dar artimesnis ir jaukesnis visiems lietuviams. Daugelis grupių, pavyzdžiui latvių “Brainstorm” irgi įrašo dvi savo dainų versijas norėdami, kad ją suprastų ir priimtų visi. Lietuviškus dainos „Coming Home for Christmas“ žodžius man padėjo sukurti bičiulė ir kurso draugė Gabrielė Ladygaitė. Ji turi talentą poezijai, todėl jai ir patikėjau lietuvišką dainos versiją. Pasidalinau vertimu su keliais bičiuliais ir jie patikino, kad lietuviškai žodžiai skamba šauniai“, - pasakoja dainininkė.

„Lietuviška kalėdinės dainos versija – tai tarsi mano dovana visiems klausytojams, tai jų daina. Tikiuosi, kad lietuviškas kalėdinis kūrinys nuteiks visus šventinei dvasiai, sukels šypseną, gal kas ją net užsidės kaip mobiliojo telefono melodiją. Muzika visų pirma turi kelti teigiamas emocijas. Jei tai pavyksta, tuomet daina esu patenkinta. Visiems linkiu ramių Kalėdų, pilnų svarbių dalykų, bendravimo su artimaisiais, kuriam nereikia nieko, tik jūsų laiko... Linkiu meilės, juoko, būkite drauge su savo mylimaisiais“, - linki E. Jennings.

Ericą šią dainą į lietuvių kalbą išversti paskatinusios bendrovės „Bitė” generalinis direktorius Chrisas Robbinsas sako, kad šis kūrinys Lietuvoje jau tapo klasika, ji puikiai atspindi tuos šventinius įspūdžius, kuriuos vertiname: „Puikiai žinome tą kiekvienam pažįstamą jausmą Kalėdoms grįžtant namo. Ir visai nesvarbu, jei grįžtate tik mintimis – jausmas išlieka, o laiką, dėmesį skiriame šeimai ir draugams“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)