aA
Daugelis lietuvių, ir ypač vyrai, mėgsta itin sočias vakarienes, tad jokia naujiena, kad dažniausiai ant mūsų stalo garuoja koks nors mėsos patiekalas. Sveiko maisto gaminimo kursų „Good Food Studio“ vadovė Aistė Švetkauskė pabandė įrodyti, kad sotų patiekalą galima pagaminti ir greitai, ir sveikai, ir vien tik iš daržovių.

Avinžirnių kotletai su tofu piurė bokšteliais ir keptu kopūstu, anot jos, – puikiausias pasirinkimas sočiai vakarienei.

Reikės:

  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 2 kiaušinių
  • speltos arba pilno grūdo kvietinių miltų
  • 2 morkų
  • kelių skiltelių česnako
  • pusės gūžinio kopūsto
  • 1 svogūno
  • tofu (ieškokite tokio, ant kurio pakuotės būtų užrašas „silk“)
  • tyro alyvuogių aliejaus, skirto kepti
  • šviežios kelendros
  • druskos
  • prieskonių: ciberžolės, kmynų, pipirų, persilado
Parodė, kaip pagaminti sočią ir sveiką daržovių vakarienę, kuri pakerės net prisiekusį mėsos gerbėją


Gaminimas:

  1. Pirmiausia pradedame gaminti kiek netikėtą garnyrą – karštus kopūstus. Nulupame ir mažais gabaliukais supjaustome svogūną. Įkaitiname keptuvę, įpilame porą šaukštų aliejaus ir sudedame susmulkintus svogūnus. Įberiame kmynų, juodųjų pipirų, ciberžolės ir persilado, pamaišome. Svogūnus pakepame maždaug 3 minutes.
  2. Į tą pačią keptuvę prie apkepusių svogūnų sudedame didesniais gabalais supjaustytą kopūstą. Į keptuvę supilame 100 ml vandens – tai padės išvengti didesnio kiekio riebalų. A. Švetkauskė atskleidžia, kad gaminant šitokias kopūstų salotas labai tinka įberti kmynų, mat ne paslaptis, kad kopūstai neretam sukelia pilvo pūtimą, o kmynai padeda kaipmat susidoroti su šia problema.
  3. Kol kopūstai kepa, gaminame avinžirnių kepsnelius. Pirmiausia susitarkuojame dvi šviežias morkas. Geriausia jas sutarkuoti kuo smulkiau. Į tą patį indą greta morkų suberiame konservuotus avinžirnius su visu jų skysčiu, įdedame porą šaukštų miltų, įmušame kiaušinius, pagardiname česnaku, čili pipiru (tik be sėklyčių), kmynais, ciberžole, druska. Viską sutriname elektriniu trintuvu.
  4. Nepamirštame keptuvėje kepamų kopūstų – juos vis pamaišome.
  5. Į sumaltą avinžirnių ir morkų masę dedame porą šaukštų miltų, išmaišome. Kepsnelių konsistencija turi priminti grietinės tirštumą.
  6. Įkaitiname keptuvę ir po šaukštą lyg kepdami blynus į ją dedame sutrintą daržovių masę. Kepame, kol kepsneliai gražiai apskrunda.
  7. Serviruojame: į lėkštę dedame iškeptus kopūstus, ant viršaus – po kepsnelį, pagardiname tofu piurė, apibarstome kalendra, ciberžole ir druska.

Skanaus!

 
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Karbauskis dėl prezidento rinkimų turi ir abejonių: jei taip, tai turėsime problemą (757)

„Kandidatas, kurį mes patvirtinsime savo suvažiavime, taps Lietuvos Respublikos prezidentu“, -...

Linkevičius apie krizę Britanijoje: vyksta iškilmingas viešas šalies niokojimas (200)

„Kad ir kaip baigtųsi Brexitas , Europa jau bus kitokia – ji sukrėsta“, – taip dabartinės...

Orai: permainos nesibaigia

Šiandien, ketvirtadienį, Lietuvos orus lems aktyvus Atlanto ciklonas. Naktį praslinkęs šiltasis...

Theresa May atlaikė nepasitikėjimo balsavimą, tačiau parlamentas toliau aklavietėje atnaujinta 21.18 (133)

Didžiosios Britanijos parlamentas trečiadienio vakarą po ilgų debatų balsavo dėl pasitikėjimo...

Giedraitį nustebino ir sirgaliai, ir naujas treneris: buvo keista, kad ant manęs nerėkia (8)

Rokui Giedraičiui buvo sunku įsivažiuoti, bet kai įkrito keistas tritaškis „nuo lentos“,...

Nuo tuberkuliozės niekas neapsaugotas: lėtai progresuojančia ir labai pavojinga liga galima užsikrėsti bet kur simptomai (40)

„Niekas nepasaugotas nuo tuberkuliozės. Kiekvienas kvėpuojantis gali ja užsikrėsti, – sako...

Vėl gedimą patyręs Juknevičius: šiandien dirbome mechanikais – apmaudu (12)

Antanui Juknevičiui ir Dariui Vaičiuliui, „Craft bearings“ ekipažui, 9-asis Dakaro greičio...

Devintame Dakaro greičio ruože lietuvių viltys nesudužo – išsaugotos rekordinės pozicijos atnaujinta 00.57 val. (441)

Tokios dienos, koks buvo devintasis Dakaro ralio etapas, nesitikėjo, matyt, niekas. Jeigu...

Per pratęsimą palūžęs „Rytas“ nusileido ALBA komandai su puikiu Giedraičiu (161)

Vilniaus „Ryto“ (1/2) komanda Europos taurės „Top-16“ etape patyrė antrąjį pralaimėjimą...

Trečiojoje „Eurovizijos“ atrankoje – netikėtas „120“ sprendimas ir nauji komisijos favoritai (35)

Trečiadienio vakarą LRT Didžiojoje studijoje buvo filmuojama nauja nacionalinės...