aA
Daugelis lietuvių, ir ypač vyrai, mėgsta itin sočias vakarienes, tad jokia naujiena, kad dažniausiai ant mūsų stalo garuoja koks nors mėsos patiekalas. Sveiko maisto gaminimo kursų „Good Food Studio“ vadovė Aistė Švetkauskė pabandė įrodyti, kad sotų patiekalą galima pagaminti ir greitai, ir sveikai, ir vien tik iš daržovių.

Avinžirnių kotletai su tofu piurė bokšteliais ir keptu kopūstu, anot jos, – puikiausias pasirinkimas sočiai vakarienei.

Reikės:

  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 2 kiaušinių
  • speltos arba pilno grūdo kvietinių miltų
  • 2 morkų
  • kelių skiltelių česnako
  • pusės gūžinio kopūsto
  • 1 svogūno
  • tofu (ieškokite tokio, ant kurio pakuotės būtų užrašas „silk“)
  • tyro alyvuogių aliejaus, skirto kepti
  • šviežios kelendros
  • druskos
  • prieskonių: ciberžolės, kmynų, pipirų, persilado
Parodė, kaip pagaminti sočią ir sveiką daržovių vakarienę, kuri pakerės net prisiekusį mėsos gerbėją


Gaminimas:

  1. Pirmiausia pradedame gaminti kiek netikėtą garnyrą – karštus kopūstus. Nulupame ir mažais gabaliukais supjaustome svogūną. Įkaitiname keptuvę, įpilame porą šaukštų aliejaus ir sudedame susmulkintus svogūnus. Įberiame kmynų, juodųjų pipirų, ciberžolės ir persilado, pamaišome. Svogūnus pakepame maždaug 3 minutes.
  2. Į tą pačią keptuvę prie apkepusių svogūnų sudedame didesniais gabalais supjaustytą kopūstą. Į keptuvę supilame 100 ml vandens – tai padės išvengti didesnio kiekio riebalų. A. Švetkauskė atskleidžia, kad gaminant šitokias kopūstų salotas labai tinka įberti kmynų, mat ne paslaptis, kad kopūstai neretam sukelia pilvo pūtimą, o kmynai padeda kaipmat susidoroti su šia problema.
  3. Kol kopūstai kepa, gaminame avinžirnių kepsnelius. Pirmiausia susitarkuojame dvi šviežias morkas. Geriausia jas sutarkuoti kuo smulkiau. Į tą patį indą greta morkų suberiame konservuotus avinžirnius su visu jų skysčiu, įdedame porą šaukštų miltų, įmušame kiaušinius, pagardiname česnaku, čili pipiru (tik be sėklyčių), kmynais, ciberžole, druska. Viską sutriname elektriniu trintuvu.
  4. Nepamirštame keptuvėje kepamų kopūstų – juos vis pamaišome.
  5. Į sumaltą avinžirnių ir morkų masę dedame porą šaukštų miltų, išmaišome. Kepsnelių konsistencija turi priminti grietinės tirštumą.
  6. Įkaitiname keptuvę ir po šaukštą lyg kepdami blynus į ją dedame sutrintą daržovių masę. Kepame, kol kepsneliai gražiai apskrunda.
  7. Serviruojame: į lėkštę dedame iškeptus kopūstus, ant viršaus – po kepsnelį, pagardiname tofu piurė, apibarstome kalendra, ciberžole ir druska.

Skanaus!

 
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Arūnas Milašius. Jau aiški geriausia ateities profesija

Nelengvai, žingsnis po žingsnio, rinkimai po rinkimų, tačiau Lietuva tampa civilizuota valstybe....

Gavo išskirtinių detalių apie didžiulius pokyčius JAV kariuomenėje (17)

Jungtinių Valstijų karinės oro pajėgos suskaičiavo, kad joms reikia beveik 25 proc. padidinti...

Politologai: Nausėda greičiausi nerizikuos varžytis su Šimonyte

Artėjantys prezidento rinkimai nebus tokie nuspėjami, kokie buvo pastaruosius du kartus juose...

Lietuvos bankas: Lietuvos skola toliau auga (21)

Ketvirtadienį Lietuvos bankas paskelbė 2018 m. antrojo ketvirčio mokėjimų balanso duomenis. Jie...

Į darbą Kauno tardymo izoliatoriuje grįžusi Kazėnienė pakliuvo į spąstus (263)

Korupciją ir nepotizmą Kalėjimų departamente demaskavusi Rasa Kazėnienė , grįžusi į darbą,...

„Kauno energija“ vartotojams grąžins 15 mln. eurų (24)

Centralizuotai šilumą Kaune tiekiančios bendrovės „ Kauno energija “ nepagrįstai gautas 14,6...

Tūkstančiai gyventojų sulaukė „Sodros“ priminimo: laikas susimokėti (12)

12 000 šalies gyventojų, kuriems rugsėjį pirmą kartą atsirado pareiga patiems sumokėti...

Tiesiogiai iš moderniųjų technologijų ir verslumo renginio #SWITCH!: Idėja Lietuvai studija

Didžiausiame Baltijos regione moderniųjų technologijų ir verslumo renginyje „#SWITCH!“...

„Alfa vyras“ laiške iš Lukiškių skundžiasi bado sąlygomis: atrodau kaip pažemintas kalinys (333)

Išžaginimu ir santykiavimu su jaunesniu nei šešiolikos metų asmeniu kaltinamas „ Alfa vyras “...

Uždrausta prekiauti šokoladų „Kinder“ partija: skonis ir kvapas priminė muilą (44)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad iš rinkos surenkama šokoladų...