Nors Vainora močiutę aplanko gan dažnai, vieną kartą užėjusi į jos kambarį pastebėjo, kad jame pilna sugedusių, nereikalingų daiktų. Žiūrėdama į atsilupusius tapetus, moteris sumojo, kad gali padėti močiutei.

„Viename kampe stovėjo neveikianti skalbimo, kitame – sugedusi siuvimo mašinos. Spinta apkrauta senais laikraščiais ir žurnalais, o seni tapetai atsilupusiais kraštais. Kadangi esu savamokslė, savo namuose dažnai vis ką nors remontuoju ar atnaujinu baldus, o be to esu didelė optimistė, išsikėliau sau iššūkį: suremontuoti močiutės kambarį per savaitę“, – sako Vainora.

Tikslą jai pavyko įgyvendinti – nors pats remontas truko savaitę, galutinio rezultato teko luktelėti du mėnesius.

„Pirmiausia nulupau senus tapetus, perdažiau sienas bei grindis. Išnešus nereikalingus daiktus kambarys pasidarė daug erdvesnis ir tvarkingesnis. Tačiau tamsiai rudos spalvos sovietiniai baldai kūrė šaltumo ir nejaukumo įspūdį. Nusprendžiau atrestauruoti ir juos: taip buvo perdažyta lova, kėdė, televizoriaus spintelė“, – remonto eiga dalijasi ji.

Vainora teigia, kad labiausiai džiaugiasi dėl spintos – ji gavosi dar gražesnė, negu tikėjosi. „Statybinių prekių parduotuvėje nusipirkau polistirolo modingų, kuriuos supjausčiau, priklijavau ant spintos durų sukurdama kvadratus, ir viską nudažiau. Močiutė negalėjo patikėti, kad čia ta pati spinta“, – sako Vainora.

Anot jos, visi kiti pokyčiai vyko palaipsniui. Siena už televizoriaus atrodė niūri, todėl prie jos Vainora pritvirtino dvi lentynas, kurias padarė tiesiog nuobliavusi dvi paprastas lentas ir jas nutepusi impregnantu.

„Į seno lagamino pusę įsukau ratelius, apvilkau vidų gobelenu ir padariau dėžę laikyti siūlams. Lovą atgyvinau nupirkusi naują lovos užtiesalą bei keletą pagalvėlių dėvėtų prekių parduotuvėje. Daug kitų detalių irgi pirkau iš sendaikčių, kaip ir spintelę prie lovos. Vieninteliai nauji įsigyti daiktai ir buvo tik lovos užtiesalas bei kilimas“, – sako ji.

Vainora skaičiuoja, kad pokyčių biudžetas buvo vos 480 eurų. „Brangiausiai kainavo radiatorius su pakeitimu. Tam jau samdėme meistrą. Tačiau labiausiai džiaugiuosi, kad pokyčiai patiko močiutei, jos kambarys tapo daug šviesesnis ir šiltesnis. O aš esu dėkinga močiutei, kad niekam neprieštaravo ir leido įgyvendinti visas idėjas“, – džiaugiasi ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)