Šilti orai vilioja kuo daugiau laiko praleisti lauke, tad sumanius pasivažinėti dviračiu ar mėgautis ilgesniais pasivaikščiojimais, tenka pasirūpinti maistu.

Be abejo, norisi, kad maistas nebūtų sprangus, tačiau ne visuomet yra galimybė valgyti kavinėje. Tad siūlau išmėginti greitai paruošiamą ir sveiką maistą, kuris bus draugiškas ir piniginei – 12 keksiukų kainuos apie 4 eurus.

12-ai vienetų keksiukų reikės 4–5 kiaušinių, 300–400 g šaldytų daržovių, 100–150 g fermentinio ar kietojo sūrio, poros šaukštų pieno ir šaukšto miltų (vietoj miltų galite naudoti krakmolą). Taip pat reikės šiek tiek sviesto ar aliejaus keksiukų formelėms ištepti, kad kepinys nepriliptų.

Į paruoštas keksiukų formeles sudėkite šaldytas daržoves. Galite rinktis brokolius, įvairias pupeles, kalafiorus, smidrus, kukurūzus – viską, kas Jums patinka.

Į indą įmuškite kiaušinius, įdėkite miltų (krakmolo) ir gerai suplakite. Į šį plakinį įpilkite šiek tiek pieno ir įtarkuokite sūrio. Dar kartą viską gerai išmaišykite.

Paruoštą omleto plakinį supilkite ant daržovių ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Keksiukų neskubėkite ištraukti – tegu kiek pravėsta orkaitėje, tuomet nesukris ir išliks purūs.

Juos galite valgyti tiek šiltus, tiek šaltus, be to, šis kepinys gali būti puikus garnyras prie mėsos ar žuvų patiekalų. Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją