Užuot maitinusios ir saugojusios odą tradicinėmis odos priežiūros priemonėmis, išbandykite keletą natūralių drėkiklių, kurie padės sumažinti laisvųjų radikalų žalą. Juose nėra jokių chemikalų, tad juos galima vadinti „sveiku maistu odai“.

Kokosų aliejus

Odai labai patinka kokosų aliejus. Kambario temperatūroje jis yra kietas, bet delnuose greitai suskystėja. Tai puikus natūralių kremų ir losjonų ingredientas, nes jis greitai įsigeria ir netgi suteikia odai lengvo švytėjimo.

Kokosų aliejuje yra daug vidurinės grandies trigliceridų. Tai natūralūs riebalai, kurie puikiai drėkina ir saugo nuo neigiamo aplinkos bei laisvųjų radikalų poveikio. Be to, jie truputį saugo ir nuo saulės, nes nepraleidžia 20 proc. UV spindulių.

Šiame aliejuje gausu antioksidantų ir natūralių rūgščių, pavyzdžiui, lauro ir kaprilo. Jos pasižymi antimikrobinėmis ir antibakterinėmis savybėmis, todėl kokosų aliejus ilgai negenda. Tai puikus drėkiklis, kuris maitina odą antioksidantais ir atitolina senėjimą.

Kokosų aliejuje taip pat yra vitamino E. Tai dar vienas galingas antioksidantas, kuris padeda greičiau gyti nubrozdinimams ir nudegimams.

Makadamijos riešutų aliejus

„Stebuklingas“ makadamijų aliejaus ingredientas yra palmitinoleino rūgštis. Tai mononesočioji riebioji rūgštis, savo struktūra labai panaši į natūralų sebumą (aliejų), kurį išskiria mūsų pačių oda.

Šio aliejaus molekulių struktūra yra pakankamai smulki, tad jis įsigeria į odą neužkimšdamas porų. Tai reiškia, kad jis ir drėkina, ir leidžia odai kvėpuoti.

Makadamijos riešutų aliejuje taip pat yra nemažai vitamino E ir antioksidanto skvaleno. Pastarojo irgi randama mūsų odoje; jis saugo nuo kenksmingo saulės poveikio. Dėl antibakterinių savybių turinčių riebiųjų rūgščių šis aliejus irgi ilgai negenda.

Taukmedžio (sviestmedžio) sviestas

Šis sviestas garsėja tuo, kad padeda gydyti strijas. Moterys jį dažnai naudoja kaip natūralią priemonę, padedančią išvengti strijų nėštumo metu.

Taukmedžio svieste yra trys odai naudingi vitaminai – A, E ir F. Vitaminas A blukina strijas, o vitaminai E ir F pagreitina nubrozdinimų, nudegimų ir žaizdelių gijimą.

Šis sviestas yra labai tirštas ir riebus. Jis padeda išsaugoti odos stangrumą, slopina raukšlių formavimąsi, neleidžia odai sutrūkinėti. Be to, jame daug cinamono rūgšties, kuri filtruoja UV spindulius. Jei norite geriausio rezultato, suminkštėjusį taukmedžio sviestą maišykite su kitomis natūraliomis drėkinamosiomis priemonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją