Tiesiog reikia žinoti, kaip taisyklingai naudotis unikaliomis kavos savybėmis. Ir tie, kurie jau spėjo tai išsiaiškinti, seniai pirmenybę atidavė tokioms puikioms kosmetinėms procedūroms kaip kad kavos įvyniojimai ir odos valymas kavos šveitikliais.

Atkreipkite dėmesį: praktiškai visose brangiose kosmetikos priemonėse, skirtose kovai su celiulitu, yra kofeino. Kodėl?

Viskas labai paprasta: kofeinas geba aktyvuoti žmogaus organizme natūralų lipolizės procesą - riebalų pašalinimą iš organizmo. Dėl šios kofeino savybės viso labo vienas įvyniojimų seansas padeda sumažinti apimtis dviem-trim centimetrais.

Maža to, kavos įvyniojimai veikia ne tik poodinius riebalus, bet ir pačią odą, ją tonizuoja, suteikia elastingumo.

Kažkam gali pasirodyti, kad paprasčiau nusipirkti parduotuvėje kosmetinę anticeliulitinę priemonę su kofeinu ir negaišti laiko įvyniojimams. Tačiau taip nėra. Juk kremas arba gelis, kurį jums parduos parduotuvėje, bus su galybe cheminių priedų. O rinkdamiesi įvyniojimus galite būti tikri, kad naudosite tik natūralius produktus.

Pradėti įvyniojimo procedūrą reikia odą nuvalius šveitikliu.

Nerekomenduojama naudoti kosmetines priemones - kur kas geriau jas pakeisti natūralia malta kava (galiausiai juk tai kavos įvyniojimas).
Taigi pradžiai išsimaudykite po šiltu dušu, tuomet kūną ištepkite smulkaus malimo kava, pamasažuokite odą ir nuplaukite. Tai ir bus jūsų natūralus šveitiklis. Dabar galima pradėti įvyniojimą.

Pasiruoškite specialią masę: paimkite 70 g natūralios maltos kavos ir užpilkite karštu vandeniu, kad gautumėte tirštą vienalytę masę. Palaukite, kol masė šiek tiek atvės, ir tuomet užtepkite ant kūno, apsivyniokite specialia maistine plėvele ir įsitaisykite po šiltu užklotu. Taip praleiskite apie valandą - tiesiog mėgaukitės kavos aromatu ir atsipalaiduokite. Tada kavos masę nuplaukite, odą patepkite mėgstamu maitinamuoju kremu.

Tai - vienas paprasčiausių ir populiariausių kavos įvyniojimų variantų. Tačiau šiuolaikinė kosmetologija siūlo ir kitus receptus. Pažvelkime į pačius populiariausius.

Galima pagaminti masę įvyniojimui iš kavos ir žydrojo molio. Sumaišome lygiomis dalimis, užpilame karštu vandeniu, tuomet masažuojamaisiais judesiais užtepame ant odos ir paliekame keturiasdešimčiai minučių (įvyniojimo technika ta pati).

Kartais naudojamas ir baltasis molis, tačiau šiuo atveju komponentus skiedžiame atskirai (molį su vandeniu, kavą su šiltu pienu) ir tik po to sumaišome.

Jei oda vysta ir/ar reikalauja papildomo drėkinimo, galima rinktis kavos įvyniojimą su eteriniais citrusiniais aliejais (geriausia - citrinos).

Jums reikės penkiolikos lašų alyvų, migdolų ar kitokio pagrindo aliejaus, sumaišyti su keturiais lašais citrusinio eterinio aliejaus, tuomet supilti į šiltą kavos masę (kava maišoma su vandeniu). Štai ir viskas!

Dar vienas efektyvus variantas - kavos įvyniojimai su dumbliais. Šiame recepte dumbliai ir malta kava sumaišomi lygiomis dalimis, tuomet užpilami karštu vandeniu. Tuomet masė atvėsinama ir tepama ant odos (naudoti karštą kategoriškai nerekomenduojama). Procedūros trukmė - viena valanda.

Dar vienas receptas, kuris išsiskiria dideliu efektyvumu, tačiau nepelnė kosmetologų simpatijų. Reikia natūralią maltą kavą ir skystą medų sumaišyti proporcijomis 2:1, tuomet įdėti vieną šaukštą maltų raudonųjų pipirų. Gautą masę tepti ant probleminių vietų.

Iškart perspėjame: naudoti šį variantą žmonėms, turintiems jautrią odą arba odos pažeidimus kategoriškai nerekomenduojama. O ir likusiems reikia gerai pagalvoti prieš ryžtantis tokiai procedūrai.

Prisiminkite: įvyniojimus reikia atlikti sistemingai: kursą sudaro dešimt procedūrų. Intervalai tarp procedūrų turi būti dvi-trys dienos, nepriklausomai nuo to, kokį variantą pasirinkote. Po tokio kurso oda bus švelni ir elastinga, taip pat ženkliai pakoreguosite figūrą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)