Vieną valgomąjį šaukštą skysto medaus sutrinti su vienu šaukštu šilto pieno (arba grietinės, grietinėlės, varškės). Galima įlašinti kelis lašus alyvų aliejaus arba avižų dribsnių.

Vieną šaukštelį medaus, vieną trynį sumaišyti su šaukštu grietinėlės arba varškės. Kaukę nuplauti šiltu, paskui šaltu vandeniu.

Esant sausai ir išblyškusiai odai rekomenduojama tokia kaukė: į vieno šaukštelio alyvų aliejaus ir vieno šaukštelio medaus masę įlašinti pusės citrinos sulčių. Mišiniu sumirkyti marlę ir uždėti ant veido. Po dvidešimt minučių odą nuvalyti popierine servetėle.

Minkštinanti ir maitinanti kaukė labai sausai odai: vieną svogūno galvutę susmulkinti su šaukštu medaus, užtepti ant veido, po penkių minučių nuvalyti drėgna servetėle.

Odai su išsiplėtusiomis poromis rekomenduojamos kaukės, turinčios sutraukiantį poveikį. Tokios kaukės gerai tinka ir vystančiai odai, tonizuoja ir valo.

Į išplaktą baltymą įdėti šaukštelį medaus, sumaišyti ir patirštinti miltais arba talku, kad susidarytų košė. Kaukę tepti trimis sluoksniais - kaskart išdžiūvus pirmesniam. Po 20-30 minučių nuplauti iš pradžių šiltu, paskui šaltu vandeniu.

Tonizuojamuoju poveikiu pasižymi kaukė, pagaminta iš baltymo, šaukštelio medaus, šaukštelio pieno (varškės, grietinėlės) ir šaukšto citrinos sulčių. Kad kaukę būtų patogu tepti, galima įberti avižinių dribsnių.

Veidas po medaus kaukių su baltymu atrodo lygus, o oda - patempta. Tokias kaukes rekomenduojama daryti ne dažniau kaip du-tris kartus per mėnesį, kadangi medus, ypač šviežias - biologiškai labai aktyvi medžiaga.

Jei turite problemų su veido pigmentacija, šios kaukės gali padėti veidą pašviesinti.

Vienos citrinos sultis sumaišyti su dviem šaukštais medaus. Sumirkyti mišiniu marlę ir uždėti ant veido 15-20 minučių. Kaukę darykite kiekvieną dieną prieš prausiantis. Mišinį galima laikyti šaldytuve 7-8 dienas.

Du šaukštelius miltų sumaišyti su šaukšteliu acto ir šaukšteliu medaus. Laikyti ant veido 15-20 minučių.

Ir pagaliau dvi pačios paprasčiausios kaukės, tinkančios bet kokiam odos tipui.

Užtepkite ant veido medų, sušildytą vandens vonelėje, po penkiolikos minučių nuplaukite šiltu, paskui šaltu vandeniu. Jei tuo pat metu masažuosite odą pirštų pagalvėlėmis, pašalinsite negyvas ląsteles nuo odos.

Į šaukštelį medaus ir šaukštelį jūsų įprasto maitinamojo kremo įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių. Patepkite dvidešimčiai minučių, nuplaukite šiltu vandeniu.

Efektyviausia priemonė nuo raukšlių: 50 g alyvų aliejaus, 50 g baltojo molio, 50 g bičių medaus sumaišyti, kad gautųsi košelė, palikti vienai valandai. Kaukę laikyti ant veido dvidešimt minučių kartą per savaitę.

Nepakeičiamas medus ir losjonuose, kuriuos galite pasigaminti patys ir naudoti prausimuisi. Paprasčiausias receptas - medaus įdėkite į žolelių, tinkančių jūsų odos tipui, nuovirą, naudokite veidui prausti.

Galima pasidaryti ir paprastą medaus vandenį: pusę šaukšto medaus sumaišyti su stikline šilto vandens. Praustis šiuo vandeniu, paskui nusiplauti šiltu vandeniu be medaus. Geriausia šią procedūrą atlikti nakčiai. Kitas variantas - apsitrinti šiuo medaus vandeniu veidą prieš tepant maitinamąjį kremą. Į losjoną iš medaus ir vandens galima įlašinti pusės citrinos sulčių.

Losjonai sausai ir normaliai odai prausti

Sumaišyti medų (šaukštelį), gliceriną (šaukštelį), odekoloną ar degtinę (šaukštą), penktadalį šaukštelio borokso, vandenį (trečdalį stiklinės). Iš pradžių sumaišomas medus ir glicerinas, tada vanduo su ištirpintu boroksu ir paskiausiai - degtinė.

Sumaišyti penkis gramus glicerino, penkis gramus medaus, dvidešimt gramų odekolono ir septyniasdešimt gramų dviejų procentų boro rūgšties tirpalo.

Vertingas medus ir kosmetiniams kremams. Be savo fitohormoninių ir bioaktyvuojančių veiksnių, jis gali pagerinti odos aprūpinimą krauju. Štai kremų, pagerinančių odos spalvą, receptai.

Ištirpinti šaukštą sviesto su šaukšteliu medaus ir šaukštu bet kokių vaisių košelės (kriaušių, obuolių, kt.). Kremas gerai maitina odą, suteikia jai švelnumo ir elastingumo.

Gerai sumaišyti šimtą gramų medaus ir šimtą gramų migdolų aliejaus. Tepti švarią odą plonu sluoksniu.

Gerai rankų odą minkština toks mišinys: sumaišyti tris šaukštus glicerino, šaukštelį amoniako, šaukštelį medaus su penktadaliu stiklinės vandens. Prieš vartojimą suplakti.

Medus su įvairiais komponentais sėkmingai taikomas ir plaukams stiprinti. Į keturias dalis trinto svogūno košelės įdėti vieną dalį medaus, įtrinti į galvos odą, palikti pusvalandžiui galvą padengus kepurėle ar polietileno paketu, nuplauti šiltu vandeniu.

Jei plaukai labai sausi ar pažeisti, galima įlašinti alyvų aliejaus, įtrinti į šaknis valandai likus iki plaukų plovimo. Tuomet plaukus išplauti švelniu šampūnu.

Medaus šampūnas plaukams suminkštinti. 30 g vaistinės ramunėlės užpilti 100 g verdančio vandens ir palikti valandai, praskiesti, įdėti šaukštelį medaus. Išplautus plaukus sudrėkinti šiuo tirpalu. Po pusvalandžio plaukus praplauti šiltu vandeniu be šampūno. Labai sausus plaukus taip praplauti galima ne dažniau kaip kartą per dešimt-dvylika dienų, riebius - kartą per šešias-septynias dienas.

O štai receptas vasaros pabaigai - maitinamasis mišinys saulės pažeistiems plaukams. Šaukštą medaus, šaukštelį ricinos aliejaus, šaukštelį alavijų sulčių sumaišykite ir likus trisdešimt minučių iki plaukų plovimo įtrinkite į plaukus. Tuomet ištrinkite plaukus, perskalaukite ramunėlių nuoviru, tuomet - šiltu vandeniu. Tokias procedūras reikia atlikti kartą-du per savaitę iki tol, kol plaukai taps stiprūs ir elastingi. Šios kaukės plaukams rekomenduojamos ir po cheminio sušukavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją