- Ar ta pati kosmetika tinka ir vasarą, ir žiemą?

Atsižvelgiant į odos poreikius, rekomenduojama rinktis šaltajam ir šiltajam sezonui tinkamą kosmetiką. Vasarą siūlome želines ar lengvos kreminės konsistencijos priemones, pageidautina turinčias SPF apsauginį filtrą. Šaltuoju sezonu, veikiant šalčiui, žvarbiam orui, dažnai tenka atkurti odos lipidus, todėl kremo struktūra gali būti riebesnė, ypač jei spigina šaltis. Be abejo, net ir žiemą drėkinimas lieka labai aktualus, nes šildymo sezonas, itin išsausėjęs patalpų oras nuvargina odą, ją būtina reikiamai drėkinti. Jei tepėte drėkinamojo kremo, nerekomenduojama eiti į lauką bent 30 min. – to pakaks, kad oda nesužvarbtų. Arba nakčiai tepkite drėkinamąjį, o dieną maitinamąjį kremą su lipidais.

- Kaip patartumėte prižiūrėti odą vasarą, ypač veido odą?

Vasarą, kai oda dažniau sušyla, prakaituoja, būtinai reikia veido prausiklio, dažnai per maža odą tik lengvai nuvalyti, jai labiau patiktų būti prausiamai vandeniu. Daugėjant saulėtų dienų, reikėtų rinktis lengvos konsistencijos drėkinamuosius kremus ar želes. Dieninis kremas būtinai turi būti su apsauga nuo saulės, SPF turi siekti bent 15–20. Nakčiai verta tepti giliau veikiančiu drėkinamuoju serumu. Nereikia užmiršti paakių. Geras drėkinimas ir apsauga nuo saulės būtina ir šiai jautriai sričiai.

- Kokias dažniausias klaidas žmonės daro rinkdamiesi kosmetikos priemones?

Nepasiduokime mados tendencijoms. Svarbiausia rinktis kremą pagal savo odos tipą – nebūtinai jums tiks geriausios draugės ar per televiziją siūlomas kremas.

Dabar ypač populiarūs aliejai. Tačiau žmonės, turintys riebią odą, negali tokių priemonių rinktis – iš pradžių jų konsistencija atrodo maloni, oda nešerpetoja, bet vėliau ima kilti spuogai, oda tiesiog užkemšama. Tik ypač sausą odą turintys žmonės gali mėginti aliejus. Dar viena dažna klaida – netinkamas savo odos tipo interpretavimas. Jei oda šerpetoja – nebūtinai ji sausa. Taip dažniausiai nutinka dėl dehidracijos – drėgmės netekimo. O drėgmės gali netekti ir sausa, ir riebi oda, todėl neskubėkite šerpetojančios odos tepti riebiu kremu, jums greičiau padės drėkinamoji kaukė.

- Kokios priemonės būtinos kiekvienos moters veido odos priežiūrai?

Tik tinkamai nuprausta, nuvalyta oda gali gerai įgerti kremą, todėl labai svarbu turėti gerą veido prausiklį. Taip pat būtinas drėkinamasis veido ir paakių kremas. Na, dar puiku būtų turėti skaistinamąją veido kaukę savaitgaliui.

- Ar būtina apsilankyti pas dermatologą ir nustatyti odos tipą prieš renkantis kosmetikos priemones, jeigu žmogus neturi odos problemų?

Moterys dažniausiai kosmetiką renkasi pačios ir visai teisingai. Tik retesniais atvejais, kai odos tipą nustatyti išties sunku, tenka kosmetiką parinkti specialistams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)