aA
Nors mėsa ir yra vienas pagrindinių patiekalų, kepamų grilyje, kad tinkamai iškeptum daržoves, irgi reikia žinių. Žinomas šefas Ruslanas Bolgovas pasidalijo trimis receptais ir patarimais, kuriuos virtuvėje naudoja profesionalai.
Ruslano Bolgovo salotos
Ruslano Bolgovo salotos
© Asmeninio albumo nuotr.

Salotos su grilyje keptomis cukinijomis, žaliųjų žirnelių humusu, žiediniu kopūstu 'Romanesco' ir sūrio juostomis

Ruslano Bolgovo salotos
Ruslano Bolgovo salotos
© Asmeninio albumo nuotr.

Jums reikės:

Cukinijų
Žiedinio kopūsto 'Romanesco' (arba paprasto žiedinio kopūsto)
Fermentinio sūrio (galite keisti varškės sūriu ar halumio sūriu)
Žaliųjų žirnelių humuso
Žaliosios citrinos
Saulėgrąžų daigų
Alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Iš pradžių paruoškite cukinijas – supjaustykite pusės centimetro storio griežinėliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite į grilį. Jei norite minkštesnių cukinijų, kepkite ilgiau, jei traškesnių – trumpiau. Kad cukinijos nebūtų sausos, patariu vieną pusę apkepti greitai, kol dar cukinija nepradėjo „prakaituoti“, tada apversti ją kita puse, trumpai pakepti ir vėl apversti. Šį kartą jau galima kepti ilgiau, kol atsiras grotelių žymės. Pagrindinė taisyklė – pirmas kepimas turi būti trumpas, o antras gali būti ilgesnis.

Tuomet apkepinkite 'Romanesco' žiedinį kopūstą. Prieš tai jį reikėtų nuplikyti, t. y. aplieti verdančiu vandeniu. Tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sudėkite ant grotelių ir pakepkite kelias minutes.

Jei pasirinkote halumio ar varškės sūrį, jį irgi pakepkite ant grotelių.

Galiausiai viską sudėkite į lėkštę. Skanaus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(6 žmonės įvertino)
2.1667

Top naujienos

Kupiškio ligoninės vadovą Julių Panką nustebino darbuotojų skundas: mano, kad tai – kerštas (276)

Kupiškio ligoninė s darbuotojos – slaugytojos ir padėjėjos – pasijuto skriaudžiamos: per...

Vaidas Mikaitis | D+

Nykiame krašte viešėjusiems lietuviams gautas pasiūlymas išvaikė nuobodulį – vyrukai, pirkite žmonas

Praeitą savaitę pasakojau, kaip su savo broliu, Pravalturo direktoriumi renkamės kurias pasaulio...

Nausėdos kalboje išskyrė pagrindinę žinutę: tam tikra prasme tai naujas iššūkis (120)

Gitanas Nausėda dalyvauja Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos 76-ojoje sesijoje...

Su išniekinta trispalve kaunietį sulaikė prie Seimo: palaikau LGBT bendruomenę, bet nenoriu, kad ją išaukštintų (133)

Prie Seimo per surengtą šeimų mitingą trispalvę išniekinęs ir iš seksualinių mažumų...

Trys dažniausios apatinių dėvėjimo klaidos: kodėl po baltais drabužiais neturėtumėte dėvėti baltos liemenėlės? (32)

Ne vienerius metus savame versle besisukanti Vilmantė Markevičienė juokais prisimena anoniminio...

Gran Kanarijoje – Šaro suteiktos minutės Jokubaičiui ir „Barcelonos“ įtikinama pergalė

Ispanijos ACB lygoje Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „ Barcelona “ (2/0) svečiuose 82:64...

Orų prognozė: atslenkanti šiluma toli gražu gali nepradžiuginti (2)

Ketvirtadienį virš mūsų regiono pasikeis oro masių pernašos kryptis: iš vakarų atslenkantis...

„Achema“: įmonės veikla tapo nuostolinga, į prastovas išleidžiama apie 400 žmonių atnaujinta (170)

Didžiausia dujų vartotoja šalyje Jonavos azotinių trąšų gamintoja „ Achema “ pranešė, kad...

Po komandos draugo metimo – pastaba Grigoniui: gal kitąkart ramiau? (32)

Sekmadienį Marius Grigonis įsirašė į savo CV naują pasiekimą. Lietuvio atstovaujamas Maskvos...

Madingiausios makiažo tendencijos: dabar tai rudens trendas (38)

Vasarą dekoratyvinę kosmetiką keičia saulė, tačiau atvėsus orams, norisi natūralų grožį...