Stabtelėjome prie vagonėlio „Barbeque and Grill“ ir apsižvalgėme – aplinka jauki, tinkanti „street food“ maitinimo vietai. Nors netoli judrios gatvės, tačiau čia pat yra ir gausybė žalumos, tad išlaikytas geras vietos pasirinkimo balansas. Aplinkoje grojo lengva, festivališka muzika, prie vagonėlio – keletas stovimų staliukų su stogeliais užsisakytam maistui valgyti.

Maisto vagonėlis Klaipėdoje

Aplinka labai tvarkinga, švari, vienkartiniai indai – mediniai ir kartoniniai. Įspūdis toks, kad gausi kokybiškai pagamintą maistą.

Aptarnavimas labai malonus – ką valgyti rinkomės apie 5 minutes, klausinėjome, iš ko kas padaryta, tačiau mergina maisto vagonėlyje kantriai mandagiai viską aiškino ir dalijo patarimus, ką išsirinkti.

Maisto vagonėlis Klaipėdoje

Išsirinkome plėšytos kiaulienos broche duonelės sumuštinį (5,50 EUR), gruzdintos vištienos kepsnelius su bulvytėmis fri (5 EUR), garstyčių padažą (0,70 EUR) ir raudonųjų kopūstų salotų (1,20 EUR). Patiekalų laukti reikėjo apie 10 minučių.

Maisto vagonėlis Klaipėdoje

Vištienos file gabalėliai – traškūs ir labai kvapnūs. Mėsa kokybiška, be pašalinio riebalų kvapo. Bulvytės fri – taip pat geros, ne per sūrios, traškios.

Plėšytos kiaulienos su broche bandele mėsainis – puikus, kaip namie pagamintas. Daug sultingos, kvapnios, lėtai ruoštos barbeque mėsos, kurios kone daugiau nei pačios bandelės. Salotos – raudonųjų kopūstų su obuoliais, labai gaivios.

Bandelė šviežia, sumuštinio viduje – saikingas kiekis lydyto sūrio. Be to, maisto kiekis – idealiai parinktas, maisto likučių švaistyti nereikia.

Vienintelis minusas – galėtų būti didesnis gėrimų pasirinkimas, nes čia – vanduo, šaltoji arbata, limonadai ir sultys. Norėtųsi ko nors išskirtinesnio, tarkime, naminio imbierinio ar citrininio limonado ar kažkokio kito originalaus, vietinio gėrimo.

Paklausus mus aptarnavusios merginos, ar daug žmonių apsilanko ir perka jų gaminamą maistą, ji teigė, kad žmonių tiek, kad tenka užsidaryti anksčiau laiko, mat viską išparduoda. Tuo netrukus ir patys įsitikinome – laukėme ir prieš mus beužsisakančių, užsisakinėjo maistą ir po mūsų. O kol valgėme, atėjo dar apie 20 žmonių.

Maisto vagonėlis Klaipėdoje

Susimokėję už maistą pakalbinome ir šefą, vieną iš vagonėlio savininkų, klaipėdietį Gintautą. Kaip Delfi pasakojo Gintautas, visą gyvenimą Lietuvoje ir Rusijoje projektų vadovu dirbęs brandino šią svajonę ne vienerius metus. Tad pasitaikius progai kartu su savo gyvenimo drauge ir jos dukra įkūrė šį žavingą gastronominį objektą uostamiestyje, kurio atidarymas įvyko gegužės pabaigoje.

„Istorija labai paprasta: idėja gimė po ilgų darbo metų, kadangi dirbau samdomu darbuotoju, užėmiau rimtas pareigas. Bet atėjo mintis pabaigti šituos pasirodymus ir susikurti sau darbo vietą. Aš jau turėjau idėją, kas tai galėtų būti ir pradėjau po truputį mąstyti į tą pusę. Tačiau idėja pasistūmė į priekį tuomet, kai buvau susikoncentravęs į vietos paiešką. Kadangi puikiai žinau Klaipėdą, nes esu 100 proc. klaipėdietis, į akiratį krito ši aikštelė prie „Stulendo“. Dėl šios vietos sudalyvavome konkurse ir mums pavyko jį laimėti. Žinoma, teko investuoti į šį ultra šiuolaikinį vagonėlį, kuris yra pirmas toks Lietuvoje. Užsakėme vagonėlio gamybą, bendraudami su šefu Montvydu Kazlausku sukūrėme meniu ir kol viską išpildėme praėjo pusantrų metų.

Šią dieną suprantam, kad čia galima Versalio rūmus pastatyti, bet svarbiausia vis dėlto yra maisto kokybė – negalima chaltūrinti ir būtina labai stengtis. Tad dėl maisto kokybės blogų atsiliepimų neturime. O kai ateis ruduo, tikimės turėti pastovų darbo grafiką ir reguliariai dirbti. Turime minčių patobulinti meniu ir siūlyti ne tik sumuštinius, bet ir atskirai mėsą su garnyru“, – pasakojo klaipėdietis Gintautas.

Maisto vagonėlis Klaipėdoje

Anot jo, vagonėlis yra pritaikytas dirbti ir prie -40, ir prie +40 laipsnių Celsijaus. „Jis yra autonominis, turi klimato kontrolę, profesionalią virtuvės įrangą“, – tikino vyras.

Maisto vagonėlis dirba nuo antradienio iki šeštadienio, maždaug nuo vidurdienio iki vakaro. Tačiau nedirba sekmadienį ir pirmadienį.

„Tomis dienomis ilsimės, nes reikia skirti laiko šeimos reikalams. Uždarbis šitame etape nėra prioritetas. Gal kitąmet jau kitaip dirbsim, labiau organizuotai. Tačiau nenorim, kad gyvenimas visai pro šoną praeitų, nes visa tai atima labai daug jėgų, tačiau vis vien jaučiame didelį kaifą“, – sakė Gintautas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)