„Kadangi ši vasara mus lepina orais, tai maisto gamyba persikėlė į lauko terasą. Mūsų, kaip ir daugelio lietuvių, pamėgtas neatsiejamas pagalbininkas – lauko grilis: jis leidžia išbandyti įvairias maisto ruošimo idėjas; be įprastų, tradicinių grilyje ruošiamų patiekalų, kepėme net ir trupininį rabarbarų pyragą, jis, beje, pavyko puikiai“, – pasakojo maisto entuziastė.

Pasak Sandros, chačapuriui paruošti ir iškepti sugaišite tik apie 40 minučių.

Gruziniškas chačapuri

Kad savaitė būtų užbaigta tinkamai, – chačapuris


Receptas: 600 g miltų, 1 a. š. kepimo miltelių, 1 a. š. druskos, 1 a. š. cukraus. Viską išmaišome, viduryje padarome duobutę, į ją įpilame 2 v. š. aliejaus ir 500 ml kefyro. Suminkome tešlą, padalijame į 5 lygias dalis. Šiek tiek pakildiname.

Įdarui (apie 1 kg): varškės, sūrių (mocarelos, fetos), druskos, prieskonių, 3 kiaušinių ir daug prieskoninių žolelių.

Gruziniškas chačapuri

Imame dalį tešlos, iškočiojame maždaug 1 cm storio apskritimą, dedame 1/5 įdaro. Tešlos kraštus suimame į viduriuką ir suspaudžiame (kaip formuojant bandeles). Tada blyną apverčiame ir švelniai pakočiojame nuo viduriuko į kraštus – turėtų pavykti tarsi storas blynas su įdaru viduje.

Gruziniškas chačapuri

Kepame 230 laipsnių temperatūros grilyje tiesioginėje kaitroje. Iškepus aptepame tirpintu sviestu.

Gruziniškas chačapuri

Skanaus!

Sandra Danusevičienė, Audrius Danusevičius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)