Šašlykas, marinuotas su vandeniu
Reikės:
2 kg mėsos (avienos, jautienos ar kiaulienos)
4 lauro lapų
4 vidutinio dydžio svogūnų (supjaustytų)
2 šaukštelių druskos
2 šaukštelių maltų pipirų
2 šaukštų aliejaus
1,5 stiklinės vandens (galima naudoti tiek paprastą, tiek gazuotą)
Gaminimas:
Mėsą supjaustykite gabalėliais, sudėkite į dubenį. Ten pat sudėkite svogūnus, lauro lapus, druską, pipirus, aliejų ir supilkite vandenį. Su rankomis gerai išminkykite mėsą. Palikite marinuotis mėsą šaldytuve per naktį arba kambario temperatūroje bent 4 valandoms.
Suverkite mėsos gabalėlius ant iešmų, maždaug po 6 ant kiekvieno. Kepkite ant įkaitintos kepsninės nuolat sukdami iešmus, kad šašlykai nesudegtų.