Azerbaidžanietiška sriuba Kiufta Bozbaš pagal Pavelą

Kiufta Bozbaš pagrindas – kukulis. Kukulis gaminamas iš ėrienos, kurdiuko, chmeli suneli prieskonių ir ryžių. Sumaišytas faršas labai gerai atmušamas į stalą (kaip liulia kebabui),o į jo vidų įdedama džiovinta slyva.
Norėčiau priminti, kad kukulį reikia formuoti šlapiomis rankomis, o mėsą su kirvuku, kuris prieš tai turi būti pašildytas arba įkaitintas, kad neliptų mėsa. Prieš dedant kukulius labai svarbu įsitikinti, kad sultinys yra labai aukštos temperatūros.

Avinžirniai mirkomi parą laiko sūriame vandenyje. Dedame juos į sultinį. Tuomet formuokite kukulius.
Mano mylimi kaštainiai – jie keliauja į sriubą kartu su kukuliais, nes jiems nereikia daug laiko pasigaminti. Beje, kaštainiai buvo labai dažnai naudojami Azerbaidžane, iki tol, kol atsirado bulvės.

Sriubą dar galima užpilti šafrano arbata, bet aš pasirinkau nesugadinti ėriuko ir taip skanaus aromato. Įbėriau čiobrelio, o jau serviravime būtinai reikia pabarstyti sumac prieskoniais, jie stabilizuoja ir kontroliuoja mūsų spaudimą ir, be abejo, mėtos, jos padaro Kiufta Bozbaš tobulu patiekalu.
