aA
Nors lietuviai ant griliaus dažniausiai įpratę kepti mėsą ar daržoves, šį kartą siūlome išbandyti picą. Didžiausios grill grupės Baltijos šalyse „Lithuania grilling & smoking" įkūrėjas Tomas Petryla pasidalino receptu, kuris įtiks net didžiausiems gurmanams.
Pica
Pica
© Shutterstock

Picos padui jums reikės:

600 g „00“ malimo miltų (miltus naudokite būtent šio tipo)

370 g vandens,

18 g druskos,

25 g šviežių mielių.

Mieles ištirpdykite šaltame vandenyje su druska. Masę supilkite į miltus ir viską gerai sumaišykite. Tada gautą tešlą palikite parai laiko šaltai pastovėti šaldytuve. Po paros iš tešlos suformuokite 4 mažus kamuoliukus, juos apdenkite maistine plėvele ir palikite dar porai valandų pastovėti, kad pakiltų. Kai tešla bus paruošta, rankomis formuokite padą. Tai darykite tik rankomis, nenaudokite visiems įprasto kočėlo, nes jis suardys vidinę tešlos struktūrą ir ji kepant nekils.

Ką dedame ant viršaus: smulkinti konservuoti pomidorai, kuriuos pagardinkite druska ir susmulkinkite virtuviniu plakikliu. Dar jums reikės mocarela sūrio, kurį suplėšykite ir nusausinkite, saliamio ir juodųjų alyvuogių.

Suformuokite 30 cm skersmens picas, ant viršaus tepkite pomidorų padažą, pabarstykite mocarelos sūriu, ant viršaus išdėliokite saliamį ir pabaigoje alyvuoges.

Kepsninę įkaitinkite iki 300 C temperatūros, paruoškite ją netiesioginiam kepimui (deflektorius+picos akmuo), kad nesudegtų ir pašaukite į ją picą. Po 4 minučių turėsite kvepiančią ir skanią picą!

Gerų kepimų!

Pasidalino ant griliaus keptos picos receptu: pirštus apsilaižysite
© Asmeninio archyvo nuotr.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(15 žmonių įvertino)
3.0667

Top naujienos

Ekspertai apie „bandomąjį projektą“ Vokietijos mieste: tai tik pradžia, būkit pasiruošę (354)

Žinia, jog Vokietijos katalikybės sostine laikomame Kelne nuo šiol aidės muedzino šauksmas,...

Po lietuviškomis etiketėmis – baltarusiškas alus: tokių prekių pirkimą vadina karo finansavimu mūsų lėšomis (450)

Socialiniuose tinkluose gyventojai ėmė piktintis tuo, kad parduotuvių lentynose parduodamas...

Lietuvoje nustatyti nauji 2002 koronaviruso atvejai, 28 žmonės mirė

Lietuvos statistikos departamentas praneša apie naujus koronaviruso atvejus, šalyje nustatytus per...

Lemtinga JAV klaida: vis dažniau į reanimacijas patenka jaunesni

Sunkių COVID–19 ligonių gretose Amerikoje – vis dažniau pasitaiko jaunų žmonių, jiems tenka...

Su siaubu prisimena slaptas orgijas prie Vilniaus: jis man vis kartojo „ateisi išpažinties pas kunigėlį“ (104)

Iš vieno Aukštaitijos kaimo į Vilnių su draugu atvykęs penkiolikmetis jaunuolis tikėjosi, kad...

Vaidas Mikaitis | D+

Europos šalis, kurią prisijungti atsisakė net SSRS: dabar ji mėgstama dėl pigaus alkoholio ir sekso (10)

Lietuvai įstojus į ES, ilgą laiką buvo akcentuojama, kad štai mes, periodiškai apsikeisdami su...

Skaičius vėl šoktelėjo: pasieniečiai į šalį neįleido 91 migranto, vidurnaktį Baltarusijoje iššautos 4 signalinės raketos (13)

Šeštadienį neteisėtai iš Baltarusijos bandančių patekti migrantų skaičius šoktelėjo,...

Metų seklys: į laisvę paleistas kalėjimų veteranas subūrė gaują, bet ji buvo greitai sutriuškinta (2)

Delfi, bendradarbiaudamas su Lietuvos policija, tęsia kasmetinį pasakojimų ciklą „ Metų seklys...

Vakaruose įprasta, o lietuviai nedrįsta: urologas paaiškino, kada vyro sterilizacija – geriausia išeitis (12)

Nors kontracepcija ilgą laiką buvo tik moterų rūpestis, pastarieji metai rodo, kad ir šioje...

Neuromokslininkė išaiškino, kodėl susinervinus labai svarbu skaičiuoti iki 10: tai gali išsaugoti jūsų gyvybę (7)

Ar pastebėjote, kas nutinka jūsų organizmui, kai patiriate tam tikras emocijas – pavyzdžiui,...