aA
Nors šašlykas yra populiariausias lietuvių kepsninėje kepamas patiekalas, kitų šalių virtuvės grilio pasididžiavimai po truputį irgi atranda vietą.
Turkiškas kebabas
Turkiškas kebabas
© Asmeninio albumo nuotr.

Vilniuje esančio turkų restorano „Meze" šefas Emre Demirer dalijasi originaliu receptu.

Maltos avienos „Kebab” receptas

Ingredientai:

500 g maltos avienos
1 mažas svogūnas
1 česnako skiltelė
1 paprika
10 g petražolių
1 arb.š. druskos
1 arb.š. raudonosios paprikos dribsnių (galite koreguoti pagal jūsų skonį)
Metaliniai iešmeliai

Turkiškas kebabas
Turkiškas kebabas
© Asmeninio albumo nuotr.

Paruošimas:

1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir papriką. Dubenyje sumaišykite supjaustytas daržoves, maltą avieną, druską, raudonosios paprikos dribsnius ir rankomis 15 minučių minkykite mėsą.

2. Sudėkite supjaustytas petražoles į dubenį su mėsą, ir dar paminkykite 5 minutes.

3. Palikite maltos mėsos masę šaldytuve 2 val.

4. Po 2 valandų masę galima dėti ant metalinių iešmelių. Sudrėkinkite rankas, kad mėsa neliptų prie rankų ir ant vieno iešmelio dėkite apie 120 g mėsos.

5. Kepkite mėsos iešmelius ant griliaus iš visų pusių, kol gražiai apkeps.

6. Patiekite su šilta pita arba „naan” duona kartu su pjaustytu raudonuoju svogūnu, marinuotomis daržovėmis ir pomidorais. Arba paruoškite raudonojo svogūno salotas: dubenyje sumaišykite ypač tyrą alyvuogių aliejų, žagrenį ir pjaustytus raudonuosius svogūnus. Šios salotos puikiai tiks prie jūsų avienos Kebabo.

Turkiškas kebabas
Turkiškas kebabas
© Asmeninio albumo nuotr.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(88 žmonės įvertino)
4.0795

Top naujienos

Pastebėję bent vieną iš šių 3 simptomų, kuo greičiau kvieskite greitąją pagalbą: kiekviena minutė yra aukso vertės (80)

Lietuvoje per metus insultą patiria apie 10 tūkst. žmonių, o 3,5 tūkst. lietuvių insultas...

Kremlius apsimelavo net švenčiausią sau dieną: milijonams žiūrovų pasiūlė klastotę (709)

Gegužės 9-oji arba Rusijoje vadinamoji Pergalės diena dešimtmečius neatsiejama nuo karinio...

Kraupus lietuvio nusikaltimas Airijoje: dukros akivaizdoje nužudė vaiko mamą vyras kalės iki gyvos galvos (7)

51-erių Airijoje gyvenantis lietuvis Edmundas Daukša pripažintas kaltu kraupioje nužudymo...

Po metų pertraukos sugrįžta legendinės, aukso amžių menančios kelionės, kuriose uždrausti džinsai (7)

Pasaulinė pandemija metams sustabdė ir istorinį Rytų ekspresą. Aišku, metai pertraukos – tik...

Po merkiančio lietaus periodo orai keisis: viena savaitgalio diena turėtų maloniai nustebinti (3)

Šiandien Lietuvos orus dar lemia mums labai neįprastas, net nuo Kaspijos jūros atkeliavęs pietinis...

Daktaras Rauba įvertino savo imuniteto būklę po antro skiepo: antikūnų tyrimo rezultatas – iškalbingas (235)

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Ausų, nosies, gerklės ligų centro...

Andrius Užkalnis | D+

Iššifruoti Rusiją. Vienintelis rusų filmas, kurį reikia pamatyti (4)

Žinoma, tai ne vienintelis rusų filmas, kurį reikia pamatyti. Čia taip tik pasakiau, kad jūs...

Pasaulis gręžiasi į Kiniją vakcinų: kitos išeities nėra (35)

Pasaulis sparčiai tampa vis labiau priklausomas nuo Kinijos dėl vakcinų , kai Indijoje...

Nauja automobilių pardavimo tvarka apsunkino prekybininkų darbą: „Regitra“ tikina, kad laiko pasiruošti buvo per mažai (67)

Nuo gegužės įsigaliojusi nauja automobilių pardavimo tvarka, kuomet privalu iš „Regitros“...

Joana Balčiuvienė | D+

Laidotuvių etiketas, arba kaip nedera elgtis šarvojimo metu: gėda buvo klausytis (4)

„Negaliu kalbėt, Danute, aš pagrabe... Pagrabe, sakau!“ – rikteli dėdulė šarvojimo metu...