2 asmenims, apie 15 min.
- 20 vnt. krevečių virtų
- žiupsnelis žolelių mišinio
- 2 šaukštai smulkintų riešutų (naudojau lazdyno)
- 150 g vyšnių
- 1 šaukštelis rudojo cukraus
- 1/2 šaukštelio balzaminio acto
- 1/2 šaukštelio garstyčių
- žiupsnelis druskos
- 75 g gražgarsčių
- žiupsnelis maltų paprikų
- šlakelis alyvuogių aliejaus
Krevetes pagardinkite maltomis paprikomis, žolelėmis ir aliejumi. Išmaišykite ir suverkite ant medinių iešmelių.
Sausoje keptuvėje pakepinkite smulkintus riešutus ir atidėkite į šoną.
Įpilkite į keptuvę aliejaus ir sudėkite iešmelius su krevetėmis. Kepkite iš abiejų pusių po 1 minutę.
Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šoną.
Iš vyšnių išimkite kauliukus. Į keptuvę kur kepė krevetės sudėkite vyšnias ir rudąjį cukrų ir pakaitinkite kelias minutes. Išimkite vyšnias iš keptuvės. Susidariusį padažą supilkite į dubenėlį ir sumaišykite su actu, garstyčiomis, 2 šaukštais aliejaus.
Į lėkštę dėkite gražgarstes, ant viršaus sudėkite vyšnias, krevečių iešmelius, berkite riešutus ir apšlakstykite padažu.
Skanaus!