aA
Liepos 23 dieną minima Tarptautinė dešrainių diena. Be abejonės, kokia dešrainių diena be gardžių dešrainių? Dešrainiai vasarą tampa dažnu ant grilio gaminamu patiekalu. Deja, pasirinkus būtent šį paruošimo būdą neišvengiama kai kurių klaidų. Kaip juos skaniai paruošti, į ką atkreipti dėmesį, kad jie būtų ne tik skanūs, bet ir subalansuoti jūsų organizmui – „Vilniaus paukštyno“ naujų produktų kūrimo technologo Raimondo Čironio patarimai.
Raimondas Čironis
Raimondas Čironis
© DELFI montažas / Shutterstock

Maisto technologas atkreipia dėmesį, jog kepimui reikia rinktis tik tam skirtas dešreles. „Vis dar nemažai žmonių renkasi įprastas dešreles, tačiau daroma didelė klaida. Kepant tam nepritaikytas dešreles, kepimo metu išsiskiria kancerogenai, kurie gali būti pavojingi žmogaus sveikatai. Tuo tarpu specialiai kepti skirtose dešrelių sudėtyje nenaudojama nitritinių druskų, būtent todėl išvengiama kancerogenų susidarymo. Prekybos lentynose galima rasti kepamųjų dešrelių, o ir skonių pasirinkimas nemažas, tad ir gaminant dešrainius ant grilio patariu rinktis jas, nes jos yra palankesnės jūsų sveikatai“, – sako R. Čironis.

Kepamosios dešrelės
Kepamosios dešrelės
© Shutterstock

Gaminant dešrainius ant grilio, kepamosios dešrelėms pašildyti užtenka vos kelių minučių. Šiek tiek pakepinti R. Čironis pataria ir dešrainiams skirtas bandeles. Tiesa, abu ingredientai turi būti ruošiami ant netiesioginės kaitros. „Svarbu neapdeginti, reikia tik kad švelniai apskrustų tiek dešrelės, tiek ir bandelės. Pirmiausiai valgome juk akimis, tad kiekvienas jau matome, kada skaniai produktai apskrunda“, – sako maisto technologas.

Raimondas Čironis
Raimondas Čironis
© Asmeninio albumo nuotr.

Tolesnė dešrainių gamybos eiga ir ingredientai, kaip pažymi naujus produktus kuriantis technologas, eksperimentų rezultatas, priklausantis nuo kiekvieno norų ir mėgstamų skonių. Tarp rekomenduojamų ingredientų – paprikos, svogūnai, pomidorai. Tiesa, juos, jei norite išraiškingesnio skonio, R. Čironis pataria taip pat kiek pakepinti ant grilio. Visus ingredientus sudėjus į bandelę, galite ant viršaus uždėti šiek tiek tarkuoto sūrio ir mėgstamo padažo: galbūt tradiciškai dedamo ant dešrainių pomidorų padažo, puikiai tiks ir česnakinis ar pikantiškas.

Kepamosios dešrelės
Kepamosios dešrelės
© Gamintojo archyvas

Dešrainį galite paruošti ir be bandelės. Vietoj jos naudokite romaninę salotą. Į šios salotos lapą dėkite pakepintą dešrelę ir kitus pasirinktus ingredientus. Ir štai ant jūsų stalo – išskirtinis dešrainis!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(36 žmonės įvertino)
3.2778

Top naujienos

Vilnietės liga glumina ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių medikus: pirmasis požymis buvo didelis silpnumas

34-erių metų vilnietės Anos Kozlovskos liga stebina ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių medikus....

Verslas PliusEdgaras Savickas

Ketvirtadalį pelno dividendams skiriantis Šiaulių banko vadovas: tam tikra prasme esame Amerika

Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius sako dabar negalintis vienareikšmiškai...

Verslas PliusBloomberg News

Rusijos infliacija nusmuko į žemiausią lygį nuo invazijos į Ukrainą

Rusijos infliacija sušvelnėjo daugiau negu buvo prognozuota – iki žemiausio lygio nuo...

Delfi PliusThe Economist

Rusija 2 būdais galėtų Ukrainoje blokuoti GPS ryšį: štai kodėl ji taip nedaro (1)

Kraterių raštas, likęs ant Antonivkos tilto Pietų Ukrainos Chersono mieste, iliustruoja...

Klaipėdiečiai sunerimę: įtarimų sukėlė Melnragės paplūdimyje pilamas keistos spalvos smėlis

Kai nieko nebuvo daroma dėl I Melnragės paplūdimio, kurį itin siaurina audros ir krantų erozija,...

Vestuves vedanti Nijolė Pareigytė – apie savo blogus šios šventės atsiminimus, jaunavedžių įgeidžius ir naujas tradicijas

Jau kelerius metus vestuves vedanti Nijolė Pareigytė-Rukaitienė sulaukia daugybės jaunavedžių...

Atmosferoje užfiksuotas itin retas reiškinys – dangaus šmėkla: paslaptingą įvykį ėmė tirti mokslininkai

Kai dar 2018 m. gegužę mokslininkai užfiksavo „gigantišką reaktyvinį“ žaibą perkūnijos...

Į nekilnojamą turtą investavęs Mino juokauja: užteks ir man iki mirties, ir dar vienoms skyryboms

Mindaugas Mickevičius-Mino atrodo praktiškai nepasikeitęs nuo tų laikų, kai išgarsėjo viename...

Ekspertai pataria to vaikus mokyti kuo anksčiau: moksliškai įrodyta, kad turi įtakos ir geresnei smegenų veiklai

Lietuvoje vis labiau plinta vaikų mokymas anglų kalbos. Įkuriamos vidurinės mokyklos, vaikų...

Net ir nekaltai atrodančios žaliosios trąšos gali sunaikinti derlių: kaip jas naudoti tinkamai

Žaliosios augalinės trąšos arba susmulkinta žolė ir piktžolės – vienas geriausių ir...