Maisto technologas atkreipia dėmesį, jog kepimui reikia rinktis tik tam skirtas dešreles. „Vis dar nemažai žmonių renkasi įprastas dešreles, tačiau daroma didelė klaida. Kepant tam nepritaikytas dešreles, kepimo metu išsiskiria kancerogenai, kurie gali būti pavojingi žmogaus sveikatai. Tuo tarpu specialiai kepti skirtose dešrelių sudėtyje nenaudojama nitritinių druskų, būtent todėl išvengiama kancerogenų susidarymo. Prekybos lentynose galima rasti kepamųjų dešrelių, o ir skonių pasirinkimas nemažas, tad ir gaminant dešrainius ant grilio patariu rinktis jas, nes jos yra palankesnės jūsų sveikatai“, – sako R. Čironis.

Kepamosios dešrelės

Gaminant dešrainius ant grilio, kepamosios dešrelėms pašildyti užtenka vos kelių minučių. Šiek tiek pakepinti R. Čironis pataria ir dešrainiams skirtas bandeles. Tiesa, abu ingredientai turi būti ruošiami ant netiesioginės kaitros. „Svarbu neapdeginti, reikia tik kad švelniai apskrustų tiek dešrelės, tiek ir bandelės. Pirmiausiai valgome juk akimis, tad kiekvienas jau matome, kada skaniai produktai apskrunda“, – sako maisto technologas.

Raimondas Čironis

Tolesnė dešrainių gamybos eiga ir ingredientai, kaip pažymi naujus produktus kuriantis technologas, eksperimentų rezultatas, priklausantis nuo kiekvieno norų ir mėgstamų skonių. Tarp rekomenduojamų ingredientų – paprikos, svogūnai, pomidorai. Tiesa, juos, jei norite išraiškingesnio skonio, R. Čironis pataria taip pat kiek pakepinti ant grilio. Visus ingredientus sudėjus į bandelę, galite ant viršaus uždėti šiek tiek tarkuoto sūrio ir mėgstamo padažo: galbūt tradiciškai dedamo ant dešrainių pomidorų padažo, puikiai tiks ir česnakinis ar pikantiškas.

Kepamosios dešrelės

Dešrainį galite paruošti ir be bandelės. Vietoj jos naudokite romaninę salotą. Į šios salotos lapą dėkite pakepintą dešrelę ir kitus pasirinktus ingredientus. Ir štai ant jūsų stalo – išskirtinis dešrainis!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)