Tinklalapis brigthside.me pasidalino 9 klaidomis, kurias daro daugelis.

1. Ant iešmo suveriate per daug mėsos gabalėlių

Daugelis žmonių gabalėlius suveria ant iešmo vieną šalia kito ir tai daugiau tampa panašu į kebabą, o ne į šašlykus. Norint būti tikram, kad gabalėliai iškeps tinkamai, tarp jų turi būti maždaug 5 mm tarpai. Jei suversite mėsą itin glaudžiai, susilietimo vietose ji neiškeps tinkamai.

2. Gabalėlius supjaustote skirtingais dydžiais

Akivaizdu, kad skirtingo dydžio mėsos gabalėliams reikia skirtingo laiko, kad iškeptų. Deja, visada pasitaiko tų, kurie apie tai pamiršta. Šašlykams skirtos mėsos gabalėliai turėtų būti maždaug 2,5-3 cm dydžio. Jei jie mažesni, iškepusi mėsa bus sausa, jei didesni – gali būti neiškepę.

3. Ant iešmo mėsą veriate kartu su daržovėmis

Iš kur kilo tokia tradicija – daugeliui mistika iki šiol. Akivaizdu, kad daržovės iškepa greičiau, bet nuimti jų nuo iešmo tokiu atveju neįmanoma. Todėl kol iškeps mėsa, daržovės susvils ir paliks nemalonų svilėsių kvapą ant mėsos gabalėlių. Jei jau norite išsikepti daržovių, suverkite jas ant atskiro iešmo. Taip pat rekomenduojama daržoves kepti po to, kai iškeps mėsa, kai kaitra nebėra tokia didelė.

Marinuoti šašlykai

4. Kad užkurtumėte ugnį, naudojate degųjį skystį

Tie, kas nori sutaupyti laiko, mėgsta naudoti degųjį skystį. Tačiau tikslas yra sukurti stabilią, bet ne per daug intensyvią kaitrą. Todėl labai svarbu, kad anglys išlaikytų karštį kuo ilgiau. Be to, naudojant degųjį skystį, kepamas maistas gali turėti nemalonaus kvapo.

Degus skystis

5. Naudojate pasenusią medieną vietoj kokybiškų malkų ir anglių

Kai kurie žmonės naudoja seną medieną, likusią, tarkime, nuo senos tvoros, sulūžusio suolo ar kokių kitų nereikalingų daiktų. Deja, taip ne tik ilgiau užtruksite, kol pasieksite reikiamą kaitrą, bet ir turėsite nemalonaus skonio bei kvapo šašlyką. Jei norite, kad malkos įkaistų tolygiai, naudokite vienodo dydžio gabalėlius. Jei naudojate anglis, uždekite jas su medžio gabalėliu ar popieriumi.

6. Ant anglių pilate vandenį

Visų pirma, jei pilate vandenį ant anglių, kaitra gerokai sumažės. Antra, jei šaltas vanduo palies kepamą mėsą, šašlykas iškeps netolygiai. Taippat nereikėtų ant mėsos pilti šalto marinato. Jei anglys ima degti, patraukite tuos gabalėlius į šalį. Jei norite užpilti marinato ant mėsos, prieš tai jį pakaitinkite.

Vištienos šašlykas

7. Kepate ant atviros ugnies

Visi prisimename stovyklavimo gamtoje laikus, kai kepdavome dešreles ant atviros ugnies. Bėda ta, kad dešrelės (virtos) ir taip jau yra paruoštos valgyti, jas tereikia sušildyti. Šašlykui tai negalioja. Jei jį kepsite ant atviros ugnies, mėsa iš paviršiaus apdegs, o viduje liks žalia.

8. Kepate ant neįkaitusių anglių

Visada reikia atsiminti vieną paprastą taisyklę. Tinkamai įkaitusios anglys pasidengia pelenų sluoksniu, pro kurį matosi raudonai įkaitusi šerdis. Be to, anglys pradeda skleisti atitinkamą garsą.

9. Įpjaunate mėsą, norėdami įsitikinti, kad iškepė

Jei nežinote, ar mėsa jau iškepė, įpjaunate ją storiausioje vietoje. Bet žinokite, kad tai „pats geriausias“ būdas sumažinti mėsos sultingumą. Niekada nepjaukite mėsos ant iešmo. Laikas, kada mėsa bus iškepusi, priklauso nuo to, kokią mėsą naudojate. Jei seksite visomis rekomendacijomis, paminėtomis anksčiau, iš mėsos išvaizdos suprasite, ar jau iškepė šašlykas, ar dar ne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)