aA
Maisto kepimas ant žarijų populiarėja žaibišku greičiu. Kokybišką maistą vertinantys žmonės susirinko kulinarinėje studijoje „Čiop čiop“, kur ant žarijų keptų maisto produktų paruošimu rūpinosi kulinarinių TV laidų vedėja Ilona Juciūtė ir kiti kepimo meistrai, rašoma pranešime spaudai.
Griliaus sezono atidarymas
Griliaus sezono atidarymas
© Organizatorių nuotr.

Savo mėsainių variacijas pristatė ir tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė bei mitybos ekspertė Indrė Trusovė.

Pastaroji patiekalo gamybą pradėjo ant purios bandelės užtepdama česnakinio padažo. Tik po to ant bandelės uždėta apskrudusi kokybiška mėsa ir sūris. Ne dažniausiai įprastas fermentinis ar čederio, o fetos sūris.

„Jis yra puikus pasirinkimas. Ypač tada, kai būna apkeptas. Ant jo uždėjus salotos lapą, rauginto agurko griežinėlių ir apšlaksčius barbekiu ar pomidorų padažu, galime gauti daugybę išskirtinių skonių savyje slepiantį mėsainį“, – pasakojo I. Trusovė.

Indrės Trusovės receptas
Indrės Trusovės receptas
© Organizatorių nuotr.

Nors kai kam toks maistas gali asocijuotis su nesveika mityba, tačiau, anot pašnekovės, tai itin priklauso nuo to, kaip jis yra pagamintas.

„Itin mėgstu visą nesveiką maistą paversti kuo sveikesniu ir naudingesniu sveikatai. Ypač kai galima rinktis sveikus ingredientus, pavyzdžiui, pilno grūdo bandeles“, – patarė mitybos ekspertė.

Tuo metu K. Pišniukaitė-Šimkienė renginyje susirinkusius žmonės nustebino pagaminusi alternatyvų mėsainį su daržovėmis.

„Gaminau jį ne tik su ant žarijų keptomis, bet ir šviežiomis daržovėmis. Taip pat naudojau sūrį, o pagardinimui puikiai tiko sumaišyti kario ir česnakiniai padažai. Jie itin dera su daržovėmis ir sukuria malonų estetinį vaizdą“, – teigė pašnekovė.

K. Pišniukaitės-Šimkienės mėsainis
K. Pišniukaitės-Šimkienės mėsainis
© Organizatorių nuotr.

Toks mėsainio variantas pasirinktas neatsitiktinai, mat K. Pišniukaitė-Šimkienė ir savo tinklaraštyje akcentuoja sveiką mitybą, o viena iš maisto madų – daugiau daržovių, kurios gali pakeisti ir mėsą.
Jai antrina ir I. Trusovė, kuri pataria mėsainius gaminti namuose ir nepagailėti daržovių.

„Tobulybė neegzistuoja – svarbu stengtis, kad mūsų valgomas maistas būtų ne tik itin skanus, bet ir naudingesnis sveikatai“, – pasakojo mitybos ekspertė.

Jos nuomone, itin svarbu ir tai, kad kepimas ant grotelių, maisto gaminimas sutraukia draugus, tampa netgi savotiška švente. Jai pritaria ir K. Pišniukaitė-Šimkienė bei prideda, kad maisto ruošimas gali tapti ir gražia šeimos tradicija.

„Aš ir mano vyras augome nuosavuose namuose, tad maisto kepimas ant žarijų buvo ir vis dar yra svarbi mūsų gyvenimo dalis. Ypač vasarą, kai didžioji gyvenimo, laisvalaikio dalis persikelia į lauką, kur galima mėgautis kepant maistą ant žarijų“, – asmenine patirtimi dalinosi pašnekovė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
1.0000

Top naujienos

Buvęs imtynininkas gailisi dėl savo poelgio „Metelicoje“: jis mane „kabino“, manė, kad aš – gėjus (179)

Po incidento prie populiaraus Vilniaus naktinio klubo „ Metelica “ buvęs imtynininkas ne tik buvo...

Sukrečianti istorija apie motiną, kuri tapo žudike maniake ir kankino savo pačios šeimos narius (22)

Be to, kad smurtaudavo prieš savo podukras ir jas žemindavo, Shelly Knotek kviesdavosi į namus...

Gabrielė Grinkaitė | D+

Apipjaustymas – populiarėjanti mada ar naudinga procedūra? Urologo nuomonė nustebins

JAV, Kanada, Pietų Afrikos Respublika, Naujoji Zelandija, Jungtinėje Karalystė, Pietų Korėja –...

Kol lietuviai stovi eilėse prie vakcinų, rusai savo „Sputniku“ skiepytis nenori net už pinigus (938)

„Milijonas prizų“ – tokią programą nusprendė įgyvendinti Maskva, norėdama prisivilioti...

Po galimų mainų – antrasis Westermanno sugrįžimas į Kauną (40)

„Barcelona“ ir Kauno „Žalgiris“ veda derybas dėl galimo gynėjų apsikeitimo: ispanų „El...

Lietuvių noras dirbti Anglijoje blėsta: nebetraukia sezoninis darbas, keičiasi kryptys (143)

Darbą užsienyje siūlančios Lietuvos kompanijos pastebi, kad nuo šių metų Europos rinkoje vyksta...

Įsigaliojus naujoms ES taisyklėms dėl elektroninių prietaisų – iššūkiai: ką nuo šiol reikia žinoti apie jų taisymą (11)

Nuo kovo 1 d. Europos Sąjungoje (ES) įsigaliojo taisyklės, įpareigojančios gamintojus parduoti...

Kosmetologė įvardijo didžiausias odos problemas ir kas jas išduoda: atkreipkite dėmesį, kol nevėlu (11)

Žmogus nėra tik oda ar atskirai tik kūnas po oda, viskas labai glaudžiai tarpusavyje susiję....

Bandęs aplankyti vienuolyną vyras liko nusivylęs: informacija mėgstantiems savaitgalio ekskursijas (7)

Savaitgalį įspūdingąjį Kaune esantį vienuolyną norėjęs aplankyti skaitytojas liko už vartų....