aA
Marinuoti ar pabarstyti tik druska ir pipirais? Amžinas klausimas, kuris neduoda ramybės, susiruošus kepti mėsą ar žuvį ant grilio. Išbandykite šiuos marinatus ir daugiau nereikės sukti galvos.
Daugiau nebereiks sukti galvos: marinatai, kurie mėsai suteiks ypatingo skonio
© Shutterstock

Tinklalapis theguardian.com dalinasi patikrintais recpetais.

1. Slaptas C marinatas vištienai

Daugiau nebereiks sukti galvos: marinatai, kurie mėsai suteiks ypatingo skonio
© Shutterstock nuotr.

Geriausia, ką galite padaryti vištienai, tai paskaninti jos gabaliukus alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir česnaku. Jei norite pikantiškesnio skonio – pabarstykite ją kardamonu ir cinamonu. Tai suteiks jūsų vištienai Artimųjų rytų prieskonio.

Kad mėsa neišdžiūtų ant kepsninės, geriausia naudoti šlaunelių mėsą. Jei vis tik kepti ruošiatės krūtinėlę, palaikykite ją marinate ilgiau, o geriausia – per naktį.

2. Raudonėlio marinatas avienai

Avienos šašlykas
Avienos šašlykas
© Shutterstock

Aviena ir raudonėlis – puikus duetas. Marinato pagrindas yra alyvuogių aliejus, citrinų sultys ir česnakai. Jei turite, galite įpilti ir raudono vyno acto. Avienai taip pat labai tinka čiobreliai ir rozmarinas. Šie prieskoniai primins jums Graikijos taverną. Prie tokios mėsos puikiai tiks ir graikiškas tzatziki padažas. Jį lengvai galite pagaminti namuose iš graikiško jogurto, citrinos sulčių, smulkintų šviežių agurkų, česnako bei druskos. Truputis šviežių kapotų mėtų gali būti puikus priedas.

3. Kiaulienai tinka viskas

Daugiau nebereiks sukti galvos: marinatai, kurie mėsai suteiks ypatingo skonio
© Shutterstock

Kiaulienos mėsa, esanti aplink mentę, yra ideali, jei norite kepti ant grilio. Jai puikiai tiks tokios žolelės kaip kumynai, raudonėliai, čiobreliai ar rozmarinas. Įpilkite į marinatą alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, įspauskite česnako.

Dar vienas puikus marinatas kiaulienai yra lygiomis dalimis sumaišyti garstyčias, medų ir bet kokį viskį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos bei pipirų.

4. Čili marinatas krevetėms

Daugiau nebereiks sukti galvos: marinatai, kurie mėsai suteiks ypatingo skonio
© Shutterstock nuotr.

Jei nusipirkote šviežių krevečių, joms tikrai nepakenks šis marinatas. Smulkiai supjaustykite česnaką, mažą raudoną aitrųjį pipirą ir petražolių ryšelį. Viską sumaišykite su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Svarbiausia neperkepkite jų – krevetėms užtenka vos 1-2 minučių ant grilio.

5. Saldus halloumi marinatas

„Halloumi“ sūris yra kepsninės grožis, o svarbiausia, kad jam nereikia daug pagalbos. Apšalkstykite citrinos sultimis ir kepkite. Jei norite iš tikrųjų padaryti įspūdį, prieš patiekdami paskaninkite karštą halloumi medumi ir pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(20 žmonių įvertino)
4.3500

Top naujienos

Pastebėję bent vieną iš šių 3 simptomų, kuo greičiau kvieskite greitąją pagalbą: kiekviena minutė yra aukso vertės (84)

Lietuvoje per metus insultą patiria apie 10 tūkst. žmonių, o 3,5 tūkst. lietuvių insultas...

Kremlius apsimelavo net švenčiausią sau dieną: milijonams žiūrovų pasiūlė klastotę (712)

Gegužės 9-oji arba Rusijoje vadinamoji Pergalės diena dešimtmečius neatsiejama nuo karinio...

Kraupus lietuvio nusikaltimas Airijoje: dukros akivaizdoje nužudė vaiko mamą vyras kalės iki gyvos galvos (9)

51-erių Airijoje gyvenantis lietuvis Edmundas Daukša pripažintas kaltu kraupioje nužudymo...

Po metų pertraukos sugrįžta legendinės, aukso amžių menančios kelionės, kuriose uždrausti džinsai (7)

Pasaulinė pandemija metams sustabdė ir istorinį Rytų ekspresą. Aišku, metai pertraukos – tik...

Po merkiančio lietaus periodo orai keisis: viena savaitgalio diena turėtų maloniai nustebinti (3)

Šiandien Lietuvos orus dar lemia mums labai neįprastas, net nuo Kaspijos jūros atkeliavęs pietinis...

Daktaras Rauba įvertino savo imuniteto būklę po antro skiepo: antikūnų tyrimo rezultatas – iškalbingas (235)

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Ausų, nosies, gerklės ligų centro...

Andrius Užkalnis | D+

Iššifruoti Rusiją. Vienintelis rusų filmas, kurį reikia pamatyti (4)

Žinoma, tai ne vienintelis rusų filmas, kurį reikia pamatyti. Čia taip tik pasakiau, kad jūs...

Pasaulis gręžiasi į Kiniją vakcinų: kitos išeities nėra (35)

Pasaulis sparčiai tampa vis labiau priklausomas nuo Kinijos dėl vakcinų , kai Indijoje...

Nauja automobilių pardavimo tvarka apsunkino prekybininkų darbą: „Regitra“ tikina, kad laiko pasiruošti buvo per mažai (67)

Nuo gegužės įsigaliojusi nauja automobilių pardavimo tvarka, kuomet privalu iš „Regitros“...

Joana Balčiuvienė | D+

Laidotuvių etiketas, arba kaip nedera elgtis šarvojimo metu: gėda buvo klausytis (4)

„Negaliu kalbėt, Danute, aš pagrabe... Pagrabe, sakau!“ – rikteli dėdulė šarvojimo metu...