Tinklalapis goodhousekeeping.com dalinasi keliais išbandytais receptais.

Pikantiški baklažanai

Reikės:

2 vidutinio dydžio baklažanų
2,5 šaukštų harisos pastos
2 šaukštų klevų sirupo
1 šaukšto citrinų sulčių
0,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
4 šaukštų granato sėklų
saujelės šviežių mėtų

Gaminimas:

Perpjaukite baklažanus pusiau išilgai. Minkštimą įpjaukite peiliu kryžmai, bet neperjaukite iki galo. Nedideliame inde sumaišykite harisą, klevų sirupą, citrinų sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Baklažanus (odelę) patepkite aliejumi. Baklažanų minkštimą patepkite harisos mišiniu.

Dėkite baklažanus ant grotelių, kad odelė būtų apačioje ir kepkite apie 10 minučių, kad odelė apskrustų, o vidus suminkštėtų. Tuomet dar kartą daržoves aptepkite pasigamintu padažu, apverskite minkštimu į apačią ir kepkite dar 5 minutes. Atsargiai nuimkite nuo grilio, sudėkite į lėkštę, apibarstykite granatų sėklomis ir mėtomis.

Saldžiųjų bulvių skiltelės

Ant grilio keptos daržovės

Reikės:

Pusės citrinos sulčių
900 g saldžiųjų bulvių
8 bamukinių pagaliukų, išmirkytų vandenyje
2 skiltelių česnako
4 šaukšų alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Užkaiskite gilią keptuvę su pasūdytu vandeniu. Ten pat supilkite citrinų sultis ir sudėkite saldžiąsias bulves. Virkite 15-20 minučių, kad bulvės būtų beveik minkštos. Nusausinkite ir ataušinkite.

Supjaustykite bulves storomis skiltelėmis ir užverkite po tris ant kiekvieno pagaliuko.

Dubenėlyje sumaišykite susmulkintus česnakus ir alyvuogių aliejų. Patepkite šiuo mišiniu bulves. Kepkite ant grilio apie 10 min.

Pikantiškos moliūgų skiltelės

Ant grilio keptos daržovės

Reikės:

2 mažų sviestinių moliūgų, supjaustytų ir be sėklų
rupios druskos
75 g tirpinto sviesto arba alyvuogių aliejaus
4 šaukštelių mėgstamų prieskonių

Gaminimas:

Pagardinkite moliūgą druska, aptepkite sviestu ir apibarstykite prieskoniais. Kepkite ant grilio apie 20-30 minučių, retkarčiais apversdami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)