aA
Laužantiems galvą, kokį šašlyką išsikepti savaitgalį, atsakymas paprastas – kodėl gi neišbandžius grilio mėgėjų pripažinto recepto, kuris yra absoliučiai „saugus variantas“, norintiems nustebinti svečius.
Pavel Kolesnik šašlykas
© DELFI montažas

Feisbuko grupėje „Lithuania Grilling and Smoking“, kuri apjungia daugiau nei 26 tūkst. prijaučiančių BBQ ir grill kultūrai narių, aktyviai dalijamasi patarimais, receptais ir rekomendacijomis, kaip ir kokią mėsą kepti, kaip patobulinti savo kepimo įgūdžius ir praplėsti plačias grilinimo galimybes.

Tarp vieno populiariausių šašlykų receptų – grupės administratoriaus ir grilio šefo Tomo Petrylos įkeltas receptas, kurio autorius – grilio meistras Pavel Kolesnik.

„Tai PK (Pavel Kolesnik) šašlykas. Paprastai padaromas ir stogą raunantis. Tai bus visiškai „saugus variantas“, kai norėsiu nustebinti svečius“, – rašo T. Petryla.

Įprastai žmonės šašlykui marinuoti renkasi arba mineralinį vandenį, arba kefyrą, tačiau šis marinatas – tai tarsi kompromisas tarp šių dviejų populiarių marinavimo būdu – tereikia vieno neįprasto ingrediento.

Pavel Kolesnik šašlykas
Pavel Kolesnik šašlykas
© Asmeninio archyvo nuotr.

Grilio šefas dalijasi produktų proporcijomis, kurias naudojo šiam šašlykui:

– 800 gr kiaulienos sprandinės;

– 500 ml airano (tai kefyrą primenantis natūraliai gazuotas rauginto pieno gėrimas - red. past.);

– 2 a. š. druskos (1 a. š. dedamas į svogūnus, o kitas į mėsą);

– 1 v. š. kaukazietiško šašlyko prieskonių;

– 4 vidutinio dydžio svogūnai.

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustome pusmėnuliais, rankomis pertriname su druska ir paliekame 15 min.

Pavel Kolesnik šašlykas
Pavel Kolesnik šašlykas
© Tomo Petrylos nuotr.

Mėsą įtriname prieskoniais ir druska, į ją suberiame svogūnus ir viską gerai išminkome. Galiausiai supilame airaną, pamaišome ir paliekame 3-4 val. šiltai.

Kepame ant tiesioginės kaitros, kol vizualiai mėsa atrodo gerai. Patiekti su adžika.

Pavel Kolesnik šašlykas
Pavel Kolesnik šašlykas
© Tomo Petrylos nuotr.

Komentaruose pats šefas P. Kolesnik pabrėžia, kad nereikėtų perlaikyti mėsos marinate, kadangi airanas yra gazuotas gėrimas ir iš mėsos gali nieko nelikti per didesnį laiko tarpą.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(116 žmonių įvertino)
2.7069

Top naujienos

Į ligoninę per karščius geriau nepakliūti: po operacijos gali laukti tikras sveikatos išbandymas (1)

Lietuvai neįprasti karščiai ne tik privertė pasijusti it kokioje Turkijoje, tačiau ir...

Rusijai paskelbus ekonominį karą Gruzijai – Lietuvos raginimas: vykite ilsėtis į Sakartvelą (129)

Jau ne pirmą dieną Tbilisyje – aršūs protestai. Penktadienį vyko protesto akcija, per kurią...

Ne vienerius metus Vokietijoje dirbęs profesorius į šuns dienas išdėjo garsųjį Matijošaičio planą

Raudondvario pilyje vykusiame forume „Darni Kauno regiono plėtra: galimybės ir iššūkiai“,...

Vilniuje, prie „Akropolio“, per avariją „Toyota Prius“ užšoko ant salelės ir trenkėsi į stulpą (7)

Vilniuje, prie „Akropolio“ susidūrus dviem automobiliams, vienas jų dar užšoko ant saugumo...

Po Europos dovanos Rusijai – Lietuvos reakcija (308)

Užsienio reikalų ministerija apgailestauja dėl birželio 25 dieną ankstyvą rytą Strasbūre...

Mačiulio atsakas dėl vaiko pinigų: dabar turime sistemą, kai šie pinigai kuria paskatas nedirbti (189)

Lietuvos ekonomika yra stabili, šalis geriau nei anksčiau yra pasiruošusi iššūkiams, teigia...

Duris atvėrė pirmosios grybų ir uogų supirktuvės: kiek šią vasarą pavyks užsidirbti? (3)

Po Joninių atidaręs grybų supirktuvę leipalingietis Dainius Šidlauskas jau sulaukė ne tik...

Mirė JAV gyvenęs džiazo muzikantas Vladas Slavinskas-Slyva (9)

Lietuviškasis muzikos pasaulis gedi talentingo muzikanto Vlado Slavinsko, kuris taip pat buvo...

Žiauriai sumuštos jurbarkietės advokatas: mergina vis dar negali kalbėti, nerimą kelia jos psichologinė būklė (153)

17-etė jurbarkietė, kuri gegužės pabaigoje kaimo turizmo sodyboje buvo žiauriai sumušta, tęsia...

Po balsavimo dėl Gražulio – apžvalgininkų kritika: Seimas įsikalė dar vieną kuolą į savo lavono įvaizdį (56)

Seimo sprendimas nepanaikinti kaltinimų iš Generalinės prokuratūros susilaukusio Petro Gražulio...