aA
Laužantiems galvą, kokį šašlyką išsikepti savaitgalį, atsakymas paprastas – kodėl gi neišbandžius grilio mėgėjų pripažinto recepto, kuris yra absoliučiai „saugus variantas“, norintiems nustebinti svečius.
Pavel Kolesnik šašlykas
© DELFI montažas

Feisbuko grupėje „Lithuania Grilling and Smoking“, kuri apjungia daugiau nei 26 tūkst. prijaučiančių BBQ ir grill kultūrai narių, aktyviai dalijamasi patarimais, receptais ir rekomendacijomis, kaip ir kokią mėsą kepti, kaip patobulinti savo kepimo įgūdžius ir praplėsti plačias grilinimo galimybes.

Tarp vieno populiariausių šašlykų receptų – grupės administratoriaus ir grilio šefo Tomo Petrylos įkeltas receptas, kurio autorius – grilio meistras Pavel Kolesnik.

„Tai PK (Pavel Kolesnik) šašlykas. Paprastai padaromas ir stogą raunantis. Tai bus visiškai „saugus variantas“, kai norėsiu nustebinti svečius“, – rašo T. Petryla.

Įprastai žmonės šašlykui marinuoti renkasi arba mineralinį vandenį, arba kefyrą, tačiau šis marinatas – tai tarsi kompromisas tarp šių dviejų populiarių marinavimo būdu – tereikia vieno neįprasto ingrediento.

Pavel Kolesnik šašlykas
Pavel Kolesnik šašlykas
© Asmeninio archyvo nuotr.

Grilio šefas dalijasi produktų proporcijomis, kurias naudojo šiam šašlykui:

– 800 gr kiaulienos sprandinės;

– 500 ml airano (tai kefyrą primenantis natūraliai gazuotas rauginto pieno gėrimas - red. past.);

– 2 a. š. druskos (1 a. š. dedamas į svogūnus, o kitas į mėsą);

– 1 v. š. kaukazietiško šašlyko prieskonių;

– 4 vidutinio dydžio svogūnai.

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustome pusmėnuliais, rankomis pertriname su druska ir paliekame 15 min.

Pavel Kolesnik šašlykas
Pavel Kolesnik šašlykas
© Tomo Petrylos nuotr.

Mėsą įtriname prieskoniais ir druska, į ją suberiame svogūnus ir viską gerai išminkome. Galiausiai supilame airaną, pamaišome ir paliekame 3-4 val. šiltai.

Kepame ant tiesioginės kaitros, kol vizualiai mėsa atrodo gerai. Patiekti su adžika.

Pavel Kolesnik šašlykas
Pavel Kolesnik šašlykas
© Tomo Petrylos nuotr.

Komentaruose pats šefas P. Kolesnik pabrėžia, kad nereikėtų perlaikyti mėsos marinate, kadangi airanas yra gazuotas gėrimas ir iš mėsos gali nieko nelikti per didesnį laiko tarpą.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(111 žmonių įvertino)
2.6667

Top naujienos

Urbonaitė: kandidatų retorika aštrėja, antraip būtume kaip per pakasynas – gerai arba nieko (125)

Kandidatai į prezidentus vis intensyviau skaičiuoja vienas kito pinigus, aštrina retoriką. Ko tuo...

Nausėda apie santykius su konservatoriais: ateis diena, kai visos neišsprendžiamos problemos pasidarys nereikšmingos (186)

Gitanas Nausėda teigia, kad jo rinkiminė kampanija turėtų kainuoti perpus mažiau nei Ingridos...

Gydytoja neištvėrė: „Instagram“ žvaigždutės įrašas apie ligoninės maistą privertė aiktelėti (184)

Ryte šiek tiek aiktelėjau, kai pamačiau vienos garsios socialinėje medijoje moters „stories“...

Orai: netruks nei saulės, nei lietaus (3)

Trečiadienis Lietuvoje išaus šviesus, saulėtas. Įdienojus ims kilti balti kamuoliniai debesys,...

Jamie Oliverio burbulas bliūkšta: bankrutuoja garsiojo šefo restoranų tinklas (85)

Garsusis šefas Jamie Oliveris tvirtina esąs „nuliūdintas“ dėl to, kad jo restoranų grupė...

Jasikevičius po pergalės Kaune nesileido į kalbas apie kito sezono „Žalgirio“ sudėtį (4)

Kauno „Žalgiris“ pirmose „Betsafe- LKL “ pusfinalio rungtynėse pateisino favorito vardą ir...

Dalykai, rodantys, kad pora greičiausiai išsiskirs (9)

Artėjančių skyrybų požymiai nebūtinai tie, apie kuriuos pirmiausia pagalvojate, sako psichologė...

Naudodami dujų balioną daugiabutyje darote pažeidimą: teks ieškoti kuo jį pakeisti (104)

Energetikos ministerija ruošia pokyčius gyventojams, kurie gyvendami daugiabučiuose namuose...

Šio gydytojo rankos vadinamos auksinėmis: kai mažyliai išsikapsto iš sunkių ligų, apima nepakartojamas jausmas (23)

Pakalbinti medicinos mokslų daktarą, vaikų chirurgą Artūrą Kildą tikras iššūkis – vos...

Rusai per kėlinį sudorojo švedus ir dabar susigrums su JAV rinktine visos ketvirtfinalio poros (15)

Antradienio vakarą Slovakijoje finišavo pirmasis 2019 metų pasaulio ledo ritulio čempionato etapas...