Taip jau sutapo, kad nauja darbo savaitė šįkart prasideda šventiškai: pirmadienį, liepos 23-ąją, minima Tarptautinė dešrainių diena. Dešrainius šiandien valgo visas pasaulis, tačiau ruošiami jie kiekvienoje šalyje vis skirtingai.
Dešrainiai
© Shutterstock

Pranešime spaudai „Maximos“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovas Aidas Poleninas pasakoja, kuo išskirtiniai skirtingų tautų „nacionaliniai“ dešrainiai, ir dalijasi jų receptais.

Vokiškas dešrainis

Nors dažnas linkęs manyti, kad dešrainiai atsirado Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), iš tiesų šis greitai paruošiamas patiekalas buvo „atrastas“ Europoje, o dešrainių tėvyne laikoma Vokietija.

A. Poleninas pasakoja, kad Frankfurto mieste dešrainiai imti gaminti dar XV amžiuje, nors dalis šaltinių byloja, jog dešrainiai čia galėjo „atsirasti“ ir dar anksčiau – net XIII amžiuje.

Dešrainis su Weisswurst dešrele
Dešrainis su Weisswurst dešrele
© Shutterstock

„Pagrindinis tikro vokiško dešrainio išskirtinumas yra dešrelė – tam, kad dešrainį išties būtų galima vadinti tradicišku vokišku, ši turi būti pagaminta iš kiaulienos, įkimšta į avies žarną ir gausiai pagardinta prieskoniais. Šiais laikais tradiciniam dešrainiui paruošti vokiečiai renkasi vieną iš dviejų dešrelių – virtą, vadinamą „Weisswurst“, arba kiek parūkytą, vadinamą „Bruchwurst“, – pasakoja A. Poleninas.

Anot maisto gamybos eksperto, ruošiant vokišką dešrainį ypač svarbu, kad dešrelė, kuri „guldoma“ į bandelę, būtų kaip galima didesnė. Na, o vėliau dešrelę galima „užkloti“ kitais ingredientais ir pagardais: mėgstamais padažais, traškiais keptais svogūnėliais ir marinuotais agurkais.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Doveika įvertino Vėlyvio provokaciją bažnyčioje: ar nusišlapinti ant artimo žmogaus kapo taip pat būtų labai meniška? (153)

„Čia nieko originalaus. Nieko. Tuščia. Čia garbėtroškos priemonė“, – apie Emilio Vėlyvo...

Šią šeimą prisimena kiekvienas lietuvis, tačiau tik retas žino, ką jai iš tiesų teko iškęsti (45)

Jie – broliai dvyniai. Ji – vyresnioji sesuo, vadinta eterio lakštingala. Visi trys bajoriškos...

Nausėda pasveikino važiuojančius apsipirkti į Lenkiją (476)

Pirmadienį „Žinių radijuje“ viešėjęs Gitanas Nausėda kiek netikėtai pasidžiaugė į...

Gandus apie aplinkos ministrą Karbauskis kategoriškai neigia: čia kaip su ligoninių naikinimu (108)

Pirmadienį socialdemokratų frakcijos nariai kreipėsi į prezidentę Dalią Grybauskaitę ir...

Kauniečiai suirzo: laukė saugesnės stotelės, bet nauja pasiekiama krūmynais arba keliu be kelkraščio (29)

Kauno Jiesios mikrorajono gyventojai nerimsta dėl nesaugios autobuso stotelės. Prieš porą...

Airinas parašė DELFI laišką apie savo gyvenimą Lukiškėse: patyrė egzekuciją, po kurios prasidėjo haliucinacijos (577)

Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime kiek daugiau nei mėnesį kalintis „ Alfa vyras “...

„Lietkabelio“ strategas rado išeitį dėl rinktinei atstovausiančio naujoko: svarbu, kad neprarastume ritmo (3)

Panevėžio „Lietkabelio“ komandos pasiruošimas naujajam sezonui įgauna vis didesnį pagreitį...

Pasakė, į ką atkreipti dėmesį, jei norite patogiai gyventi mikrorajone (1)

Ramybės ir jaukumo ieškančios, tačiau tuo pačiu jausti miesto pulsą norinčios šeimos būsto...

Surplys: EK nekompensuos dėl sausros patirtų nuostolių (2)

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys sako, kad Europos Komisija (EK) patirtų nuostolių dėl...

Vaikų drabužių kainos stebina: kai kur už striukytę teks pakloti 100 eurų (9)

Sezonų kaita kai kuriuos tėvus, turinčius daugiau nei vieną vaiką arba ribotus finansus, gali...