aA
Taip jau sutapo, kad nauja darbo savaitė šįkart prasideda šventiškai: pirmadienį, liepos 23-ąją, minima Tarptautinė dešrainių diena. Dešrainius šiandien valgo visas pasaulis, tačiau ruošiami jie kiekvienoje šalyje vis skirtingai.
Dešrainiai
© Shutterstock

Pranešime spaudai „Maximos“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovas Aidas Poleninas pasakoja, kuo išskirtiniai skirtingų tautų „nacionaliniai“ dešrainiai, ir dalijasi jų receptais.

Vokiškas dešrainis

Nors dažnas linkęs manyti, kad dešrainiai atsirado Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), iš tiesų šis greitai paruošiamas patiekalas buvo „atrastas“ Europoje, o dešrainių tėvyne laikoma Vokietija.

A. Poleninas pasakoja, kad Frankfurto mieste dešrainiai imti gaminti dar XV amžiuje, nors dalis šaltinių byloja, jog dešrainiai čia galėjo „atsirasti“ ir dar anksčiau – net XIII amžiuje.

Dešrainis su Weisswurst dešrele
Dešrainis su Weisswurst dešrele
© Shutterstock

„Pagrindinis tikro vokiško dešrainio išskirtinumas yra dešrelė – tam, kad dešrainį išties būtų galima vadinti tradicišku vokišku, ši turi būti pagaminta iš kiaulienos, įkimšta į avies žarną ir gausiai pagardinta prieskoniais. Šiais laikais tradiciniam dešrainiui paruošti vokiečiai renkasi vieną iš dviejų dešrelių – virtą, vadinamą „Weisswurst“, arba kiek parūkytą, vadinamą „Bruchwurst“, – pasakoja A. Poleninas.

Anot maisto gamybos eksperto, ruošiant vokišką dešrainį ypač svarbu, kad dešrelė, kuri „guldoma“ į bandelę, būtų kaip galima didesnė. Na, o vėliau dešrelę galima „užkloti“ kitais ingredientais ir pagardais: mėgstamais padažais, traškiais keptais svogūnėliais ir marinuotais agurkais.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ukrainos kariuomenės karininkas: rusai į Ukrainą važiuoja kaip į safarį – pašaudyti į „chacholus“ (162)

Atskridus į Kijevą tai, kad šalis kariauja, galima įtarti dėl sugriežtintos patikros oro uoste...

Stulbinantis atsitiktinumas: lietuviai sutrumpino darbo laiką – pelnas išaugo kartais (15)

Dvi Lietuvos įmonės „Engineer“ ir „Valandinis“, veikiančios statybų srityje, nuo rugsėjo...

Įstrigusi auklėtinių pažanga Jasikevičiaus mintis sugrąžino į vasarą (49)

„Aš jau kartosiuosi“, – pats žurnalistus perspėjo Šarūnas Jasikevičius. Kauno...

Orai: nesušalkite, atkeliauja šlapdriba (4)

Po žiemiškos šeštadienio nakties kuklios 7 °C šilumos įdienojus sulauks tik pajūrio...

Sunkiai suvokiamas atvejis: penkiametė tapo mama (68)

1939 metais Liną Mediną motina nuvežė į Peru esančio Pisko miesto ligoninę. Iš atokiame...

Apmaudus vakaras Kaune: pratęsimą išplėšęs „Žalgiris“ jame nesulaikė Pangoso ir krito prieš „Barcą“ (592)

Penktadienio vakarą kovos lauke Nemuno saloje susigrūmė dvi šlovingą istoriją turinčios...

Visi rodikliai – į vieną pusę: kodėl moterys Lietuvoje nebenori gimdyti (574)

Visame Vakarų pasaulyje moterys ryžtasi gimdyti vis vėliau. Ne išimtis ir Lietuva . Pernai...

Unikauskas rekomenduoja: valgykite šią košę kasdien – kilogramai tirps, sveikata gerės (123)

Ir žmonės, sergantys virškinimo trakto ligomis, ir moterys, norinčios numesti svorio, ir kareiviai...

Po žvėriško „bachūrų“ išpuolio Alytuje – dar daugiau detalių: kas iš tiesų įvyko kalėjime (114)

Laikinasis Alytaus pataisos namų direktorius neigia, kad kaliniai žiauriai sumušė ir perpjovė...

Pešičius atskleidė, kuriuos „Žalgirio“ žaidėjus medžiojo labiausiai

Atrodė, kad Svetislavui Pešičiui nuo krūtinės nusirito akmuo – į spaudos konferenciją po...