Virtuvės virtuozas pasidalino praktiškais patarimais ir receptu, kuris kaipmat taps jūsų artėjančios vasaros atradimu.

Visų pirma, labai svarbu pasirinkti gerą mėsą. Pats Temuras ją mėgsta įsigyti iš ūkininkų. „Sakartvele šašlykams tinka visa mėsa – kiauliena, aviena, vištiena, kalakutiena, jautiena. Jokių jūros gėrybių, aštuonkojų ar krevečių gruzinai nekepa“, – šypsosi šefas.

Antras žingsnis – teisingai supjaustyti pasirinktą mėsą. Tuomet pamarinuoti ir teisingai iškepti bei teisingai suvalgyti. Virtuvės šefas patvirtina, kad Sakartvele šašlykus ruošia tik vyrai. „Vyras nepatiki paruošti mėsos moteriai, nes paruošti mėsą yra vyriškas darbas, moterys gali ruošti miltinius patiekalus, užkandžius (baklažanų užkandėles), desertus, bet tik ne mėsą“, - sakė Temur.
Šįkart jis siūlo išsikepti ne lietuviams įprastus sprandinės šašlykus, o pamėginti šonkaulių šašlyką.

Jums prireiks:

Mėsingų šonkaulių,
druskos,
pipirų,
šiek tiek saldžiosios paprikos miltelių,
svogūnų

Gaminimas:

Ant pjaustymo lentos dedame mėsingus kiaulienos šonkaulius, supjaustome juos pagal kauliukus, kad būtų vienas kauliukas ir ant jo mėsa. Pabarstome druska, juodaisiais pipirais, saldžiosios paprikos milteliais. Sudedame pjaustytus svogūnus. Svogūnus reikia pjaustyti žiedais ir rankomis suminkyti su mėsa, kad išsiskirtų sultys. Viskas.

Dedame mėsą ant iešmo ir kepame ant silpnos ugnies. „Niekada nekepkite ant stipriai kaitrios ugnies. Mėsa tik išdžius ir nieko gero nepavyks. Kai mėsytė pradės kepti, ims lašėti riebaliukai, tuomet reikia apversti ir keletą kartų apsukti. Jeigu mėsytė leidžia šiek tiek dūmo, vadinasi ji tikrai naminė ir gera“, - pataria šefas. Anot jo, niekada nereikia pjauti mėsos, norint patikrinti ar ji iškepusi, ji išleis sultis ir taps „guminė“. Mėsą kepti apie 10 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)