Kepame visą bulvę

Kepti bulves ant grotelių labai lengva, jų beveik nereikia prižiūrėti. Įvyniokite nesmulkintas bulves į aliuminio foliją, kad apsaugotumėte jas nuo stipraus grilio karščio ir kad jos vienodai iškeptų.

Padėkite bulvę ant didelio folijos lakšto. Užpilkite ją maždaug šaukštu aliejaus. Odelę palikite. Pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis ar tuo, kas jums patinka. Sandariai suvyniokite. Dėkite jas ant grotelių ar žemiau, kad netrukdytų kepti kitų maisto produktų. Iškepusios bulvės bus tada, kai jas lengvai galima pradurti šakute, – tai užtrunka maždaug apie 45 minutes.

Supjaustytų bulvių „krepšeliai“

Bulvių griežinėliai, supakuoti folijoje, iškeps daug greičiau nei visos bulvės. Šis metodas yra geras pasirinkimas, kai kepate mėsą, kuri turi būti pagaminta greičiau. Geriausia, jei „ryšulėliai“ bus nedideli: iškeps greičiau ir bus patogiau patiekti.

Bulvę supjaustykite griežinėliais, sudėkite ant folijos. Užpilkite alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, uždėkite žolelių, pagardų, lašinių gabaliukų, supjaustytų svogūnų, paprikų ar to, ko norite. Sandariai suvyniokite ir padėkite ant vidutinio karštumo grotelių. Šitaip kepamos bulvės bus paruoštos per maždaug 20–30 minučių. Tik atvyniokite atsargiai, nes viduje gali būti net 260 laipsnių karščio.

Bulvių skilteles kepame tiesiai ant grotelių

Bulvių skilteles ar ketvirčius galite greitai ir lengvai iškepti tiesiai ant grotelių, bet tokiu atveju jas teks atidžiai prižiūrėti. Geriausia bulves supjaustyti ilgomis, plonomis skiltelėmis – iškeps greičiau. Žievelę galite palikti, o galite ir nuskusti.

Bulvę perpjaukite išilgai per pusę, tada kiekvieną pusę supjaustykite į keturias aštuonias dalis.
Kiekvieną jų patepkite aliejumi ir prieskonių mišiniu. Sudėkite tiesiai ant grotelių. Kepkite ant vidutinės kaitros, kol taps minkštos. Tai užtruks apie 20 minučių. Kad bulvės nepridegtų, teks kelis kartus jas apversti.

Kepame apvirtas bulves

Tai yra greičiausias būdas, kaip iškepti bulves.

Bulves supjaustykite griežinėliais. Įdėkite juos į verdantį vandenį maždaug 10 minučių. Nusausinkite. Apibarstykite norimais pagardais. Sudėkite tiesiai ant vidutinio karštumo grotelių arba įvynioję į foliją. Po 5–10 minučių mėgausitės skaniomis bulvėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)