aA
Saulėtą šeštadienio popietę būrys žmonių rinkosi į didžiausios Baltijos šalyse grilio bendruomenės „Lithuania Grilling and Smoking“ organizuotą vasaros sezono atidarymo fiestą. Virš pusantro tūkstančio dalyvių su šeimomis ir vaikais pritraukusiame renginyje svečiai mėgavosi įvairias patiekalais, keptais ant grilio, degustacijomis bei viską vainikavusiu grupės „Lemon Joy“ koncertu.
Grilio mylėtojų sezono atidarymas
Grilio mylėtojų sezono atidarymas
© Artiom Ištuganov nuotr.

„Vilnius Grand Resort“ teritorijoje fiestos vedėjas Mantas Stonkus visus kvietė išmėginti pramogas tiek vaikams, tiek suaugusiems. Renginyje vyko išskirtinės degustacijos, edukacinės paskaitos apie kokybišką jautieną, geriausių grupės narių apdovanojimai, grilio meistro Kristupo Krivicko naujos BBQ knygos pristatymas, įvairios instaliacijos bei daug kitokios veiklos, rašoma pranešime spaudai.

Renginio nepraleido ir garbingi svečiai – atvažiavo net pats Suomijos žymiausias barbekiu meistras bei „Poppamies“ padažų įkūrėjas Marko Suksi.

Susibūrimo metu svečiai buvo nustebinti grandioziniais maisto mastais. Plov.lt įkūrėjas Pavel Kolesnik paruošė vieną didžiausių uzbekiškų šventiškų plovų Lietuvoje – 250 litrų kazane kepto plovo užteko net 650 porcijoms. „Kamado Bono“ grilio virtuozai patiekė net 1000 porcijų jautienos krūtininės (brisket), iškepė 3 ėriukus, 1000 porcijų šonkaulių, 800 porcijų plėšytos kiaulienos burgerių, 200 porcijų avienos taco ir 500 porcijų avienos šašlyko.

Grilio mylėtojų sezono atidarymas
Grilio mylėtojų sezono atidarymas
© Artiom Ištuganov nuotr.

„Labai džiugu, jog Lietuvoje barbekiu ir grilinimo kultūra vis populiarėja bei suburia kartu draugus, šeimas, kolegas. Svarbu paminėti ir tai, jog lietuviai vertina kokybišką ir teisingai paruoštą maistą, todėl tai skatina išmėginti vis naujus receptus, mokytis naujų technikų. Tai sparčiai tampa gyvenimo būdo dalimi, todėl kilo mintis sukurti ir platformą, kurioje visi grilinimo mėgėjai galėtų dalintis patarimais, patirtimi, receptais, užduoti kylančius klausimus. 2017 metais užgimė aktyvi bendruomenė „Lithuania Grilling and Smoking“, kuri subūrė jau beveik 30 tūkstančių grilio mylėtojų ir jų kasdien vis daugėja“, - teigia renginio organizatorius, „Kamado Bono“ direktorius ir bendruomenės „Lithuania Grilling and Smoking“ įkūrėjas Tomas Petryla.

Tomas Petryla
Tomas Petryla
© Asmeninio archyvo nuotr.

Tendencijos rodo, kad kepsninės kiemuose nenustoja rūkti ne tik šiltais vasaros vakarais, bet ir šaltuoju metų laiku. Nors kiekvienu metų sezonu yra patiekalų, kurie tampa visų favoritais, grilio mylėtojų tai neatbaido nuo eksperimentų ir naujų receptų paieškų.

„Vasaros metu dažniausiai pasirenkamas lengvesnis ir greičiau paruošiamas maistas, pavyzdžiui, įvairiausi kepsniai, šašlykai ar jūros gėrybės. O žiemos sezonu žmonės linkę gaminti sotesnius ir ilgesnio kepimo reikalaujančius patiekalus, tokius kaip troškiniai, šonkauliai ar net bulvių plokštainiai. Džiugina ir tai, jog ieškant naujovių, nebijoma ir eksperimentų: vis dažniau žmonės išdrįsta grilyje virti sriubas ar kepti desertus ir pyragus“, - pasakojo T. Petryla.

Išragavę gausybę gardžių patiekalų ir susipažinę su įvairiausiais produktais, prieskoniais ir gaminimo ant grilio subtilybėmis, renginio dalyviai mėgavosi griausmingu elektroninės muzikos dueto „Electronic I“ ir legendinės grupės „Lemon Joy“ koncertu, o pasibaigus pagrindinei renginio programai visos linksmybės persikėlė į dūzges, vykusias „Bora Bora“ restorane.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(22 žmonės įvertino)
4.0909

Top naujienos

Po pažinties feisbuke – tiesiai į lovą, o po karšto sekso – į ligoninės operacinę (107)

„Ar esi tai bandžiusi ir ar norėtum tai padaryti su manimi?“ – feisbuke su penkiolikmete...

Egzotiškos salos oro uosto vaizdai lietuvį pribloškė: nuogi, basakojai keleiviai čia yra normalu (167)

Dieną praleidęs skirtingų klanų Dani genties festivalyje ir susigundęs pakramtyti jų mėgstamo...

Sinoptikai papasakojo, kokia bus spalio pradžia: vėsiausia bus vienoje Lietuvos dalyje

Šiandien ir artimiausiomis dienomis mūsų regione stumdysis du bariniai dariniai: nuo Rumunijos...

Susirgęs šia liga dažnas taip ir neišdrįsta nueiti pas gydytoją: delsimas baigiasi sudėtinga operacija arba net vėžiu (19)

Hemorojus – dažna liga, tačiau apie ją garsiai kalbėti nesinori. Dažnas ją ignoruojame,...

Į Pirėją nevykstantis „Žalgirio“ direktorius: nerimo nemažai – žaidžiame ne taip, kaip turėtume pokalbis „Vienas prieš vieną“ (18)

Nepraėjo nė septyni mėnesiai ir Eurolyga grįžta į arenas – kai kurios iš jų bent jau...

Pirmosios ponios apranga įžiebė diskusijas: ekspertų nuomonės išsiskyrė (584)

Valstybę reprezentuojančių asmenų apranga turi ypatingą svarbą ir neretai tampa diskusijų...

Eugenijus Laurinaitis | D+ nariams

Klausk psichoterapeuto. Nemėgstu savo darbo, kaip įveikti stresą ir kodėl mums tokia svarbi kitų nuomonė? nauja laida (1)

Namai, darbas, šeima, vaikai, sutuoktinis, giminės, socialiniai tinklai ar seniausi žmonijos:...

Pagal sergamumą koronavirusu aplenkėme Italiją: kokie sprendimai laukia? (422)

Lietuvoje sparčiai daugėja sergančių koronavirusu . Naujus atvejus jau skaičiuojame šimtais, o...

Aš ikona. Grožio salono įkūrėja Oksana Pikul-Jasaitienė: kur pinigai, ten reikia ieškoti ir kitos medalio pusės (45)

Ar moterims ir šiais laikais sudėtinga kalbėti ir atvirai pasakoti apie tai, kaip sukurti...

|Maža didelių žinių kaina