„Vilnius Grand Resort“ teritorijoje fiestos vedėjas Mantas Stonkus visus kvietė išmėginti pramogas tiek vaikams, tiek suaugusiems. Renginyje vyko išskirtinės degustacijos, edukacinės paskaitos apie kokybišką jautieną, geriausių grupės narių apdovanojimai, grilio meistro Kristupo Krivicko naujos BBQ knygos pristatymas, įvairios instaliacijos bei daug kitokios veiklos, rašoma pranešime spaudai.

Renginio nepraleido ir garbingi svečiai – atvažiavo net pats Suomijos žymiausias barbekiu meistras bei „Poppamies“ padažų įkūrėjas Marko Suksi.

Susibūrimo metu svečiai buvo nustebinti grandioziniais maisto mastais. Plov.lt įkūrėjas Pavel Kolesnik paruošė vieną didžiausių uzbekiškų šventiškų plovų Lietuvoje – 250 litrų kazane kepto plovo užteko net 650 porcijoms. „Kamado Bono“ grilio virtuozai patiekė net 1000 porcijų jautienos krūtininės (brisket), iškepė 3 ėriukus, 1000 porcijų šonkaulių, 800 porcijų plėšytos kiaulienos burgerių, 200 porcijų avienos taco ir 500 porcijų avienos šašlyko.

Grilio mylėtojų sezono atidarymas

„Labai džiugu, jog Lietuvoje barbekiu ir grilinimo kultūra vis populiarėja bei suburia kartu draugus, šeimas, kolegas. Svarbu paminėti ir tai, jog lietuviai vertina kokybišką ir teisingai paruoštą maistą, todėl tai skatina išmėginti vis naujus receptus, mokytis naujų technikų. Tai sparčiai tampa gyvenimo būdo dalimi, todėl kilo mintis sukurti ir platformą, kurioje visi grilinimo mėgėjai galėtų dalintis patarimais, patirtimi, receptais, užduoti kylančius klausimus. 2017 metais užgimė aktyvi bendruomenė „Lithuania Grilling and Smoking“, kuri subūrė jau beveik 30 tūkstančių grilio mylėtojų ir jų kasdien vis daugėja“, - teigia renginio organizatorius, „Kamado Bono“ direktorius ir bendruomenės „Lithuania Grilling and Smoking“ įkūrėjas Tomas Petryla.

Tomas Petryla

Tendencijos rodo, kad kepsninės kiemuose nenustoja rūkti ne tik šiltais vasaros vakarais, bet ir šaltuoju metų laiku. Nors kiekvienu metų sezonu yra patiekalų, kurie tampa visų favoritais, grilio mylėtojų tai neatbaido nuo eksperimentų ir naujų receptų paieškų.

„Vasaros metu dažniausiai pasirenkamas lengvesnis ir greičiau paruošiamas maistas, pavyzdžiui, įvairiausi kepsniai, šašlykai ar jūros gėrybės. O žiemos sezonu žmonės linkę gaminti sotesnius ir ilgesnio kepimo reikalaujančius patiekalus, tokius kaip troškiniai, šonkauliai ar net bulvių plokštainiai. Džiugina ir tai, jog ieškant naujovių, nebijoma ir eksperimentų: vis dažniau žmonės išdrįsta grilyje virti sriubas ar kepti desertus ir pyragus“, - pasakojo T. Petryla.

Išragavę gausybę gardžių patiekalų ir susipažinę su įvairiausiais produktais, prieskoniais ir gaminimo ant grilio subtilybėmis, renginio dalyviai mėgavosi griausmingu elektroninės muzikos dueto „Electronic I“ ir legendinės grupės „Lemon Joy“ koncertu, o pasibaigus pagrindinei renginio programai visos linksmybės persikėlė į dūzges, vykusias „Bora Bora“ restorane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)