aA
Vieniems patinka svogūnus patiekti prie jau iškeptos mėsos, o kiti renkasi marinioti šašlyką svogūnuose. Bet kokiu atveju svogūnas yra vienas tų produktų, kuriuo reikia pasirūpinti iš anksto, kai planuojate iškelti šašlykų puotą, vienaip ar kitaip – vis tiek pravers ir prisidės prie geresnio skonio.
Šašlykas su svogūnais
Šašlykas su svogūnais
© Shutterstock

Patarimų, kaip geriau panaudoti svogūną, DELFI klausė šašlykų kepimo guru – jau daug metų Lietuvoje gyvenančio armėno, „Plento Grill & Wine“ savininko Garniko Kazariano. Jo teigimu, svogūnas yra puikus gelbėtojas, jei nepavyko šašlykui gauti jauno gyvulio mėsos ir rizikuojate valgyti kietą šašlyką.

„Jei jaučiate, kad nusipirkote nelabai gerą mėsą, pavyzdžiui, parduotuvėje neradote rožinės spalvos mėsos, buvo tik tamsesnė, vadinasi, senesnių gyvulių mėsa, kuri iškepus bus kietesnė – svogūnai yra išeitis. Supjaustykite juos žiedais, smulkiais kubeliais arba sutarkuokite. Iš pradžių mėsą apibarstykite mėgstamais prieskoniais, o tuomet įvilkite ją į svogūnų apvalkalą. Jie puikiai suminkštins mėsą“, – tikina jis.

Armėnas papasakojo, kaip skaniai išmarinuoti svogūnus prie šašlyko
© Shutterstock

Šašlyko marinavimui geriausiai tinka paprastas svogūnas, kuris auga kiekvieno lietuvio darže.

Svogūno ir mėsos santykis - vienas prie vieno, jei turime 1 kg mėsos, vadinasi, tiek pat svogūnų reikės marinatui.

Svogūnai, kuriuos panaudosite mėsos marinavimui, jau nebetinkami bus vartoti prie šašlyko.

Pasak pašnekovo, prie jau iškepto šašlyko tobulai tinka tiesiog stambiai supjaustytas šviežias svogūnas, kurį galima pabarstyti sukapotais žalumynais – kalendra arba krapais.

Tiems, kam norisi švelnesnio svogūno, pašnekovas rekomenduoja pašlakstyti svogūnus obuolių arba vynuogių actu, šiek tiek pabarstyti cukrumi, tačiau ilgai marinuoti nereikia – apie 5 minutes. Į marinatą taip pat galima įpilti šiek tiek vyno, kad svogūnai turėtų įmantresnio poskonio.

„Tiesa, rekomenduoju nesirinkti raudonojo svogūno, jis sudėtingas. Šiuose svogūnuose yra elementų, kurių žmogaus organizmas nevirškina, be to, jis yra labai aštrus“, – pasakojo G. Kazarian.

Pasak jo, raudonasis svogūnas gali būti labai skainiai iškeptas ant grilio, tuomet dingsta ryškūs skoniai ir lengviau tą svogūną valgyti.

Keptas svogūnas
Keptas svogūnas
© Shutterstock

Jis patarė eiti paprasčiausiu keliu – tiesiog perpjauti svogūną per pusę arba stambiai supjaustyti ir dėti ant griliaus, ir ši daržovė taps puikiu garnyru prie šašlyko.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(5 žmonės įvertino)
3.6000

Top naujienos

Griaunamos vilos savininkas pateikė savo versiją: ketina eiti iki galo

Tarpukariu statytą vilą iš paveldėtojos įsigijęs ir ją griauti pradėjęs kaunietis Artūras...

Dėl koronaviruso krizės – gydytojos žinutė strategams: jeigu nesiruošiat įvedinėti karantino, medikų tikrai pritrūks (142)

„Pacientai važiuoja nuolatos, tai yra procesas, kuris nesustoja“, – apie darbo kasdienybę...

Po garsių verksmų apie nuostolius perdirbėjai ir ūkininkai tyliai skaičiuoja pelną

Pavasarį, smogus pirmajai karantino bangai, pieno perdirbėjai prakalbo, kad dingo rinkos ir tuo...

Planuojama keisti vaiko pinigų dydį (4)

Seimas antradienį ėmėsi projektų, kuriais siūloma 10 eurų didinti vaiko pinigus, į nemokamo...

Skvernelis užsiminė, kaip rekomenduotų elgtis Visų Šventųjų ir Vėlinių savaitgalį (23)

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis užsiminė, kokių rekomendacijų gali reikėti laikytis...

Į Valinsko pareiškimą sureagavo ir Nausėda, ir Skvernelis: ragina nenutylėti (1173)

Prezidentas Gitanas Nausėda ir premjeras Saulius Skvernelis griežtai sureagavo į laidų vedėjo...

Rusijos specialistas skelbia nustatęs tikrąjį mirčių nuo koronaviruso mastą šalyje pirmąkart nustatyta daugiau nei 16 tūkst. COVID-19 atvejų (63)

Buvęs Kremliaus statistikos agentūros darbuotojas teigia, kad Rusijos kasdieniai mirštamumo nuo...

Teismas: 10 tūkst. eurų bauda parduotuvių tinklui „Iki“ skirta pagrįstai (22)

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė pareiškėjos „Iki“ skundą, kuriame buvo...

„Bardako“ bendrasavininkis: karantino laikotarpis nebuvo sunkiausia, o apie pelną šiemet net nekalbame (37)

Vilniaus savivaldybė nusprendė taikyti barams griežtesnius ribojimus, tačiau jų neuždaryti....

Švedų žurnalistę brutaliai nužudęs išradėjas spruko iš kalėjimo papildyta 15.35 (7)

Danų išradėjas Peteris Madsenas , kuris už švedų žurnalistės Kim Wall nužudymą buvo...

|Maža didelių žinių kaina