aA
Vieniems patinka svogūnus patiekti prie jau iškeptos mėsos, o kiti renkasi marinioti šašlyką svogūnuose. Bet kokiu atveju svogūnas yra vienas tų produktų, kuriuo reikia pasirūpinti iš anksto, kai planuojate iškelti šašlykų puotą, vienaip ar kitaip – vis tiek pravers ir prisidės prie geresnio skonio.
Šašlykas su svogūnais
© Shutterstock

Patarimų, kaip geriau panaudoti svogūną, DELFI klausė šašlykų kepimo guru – jau daug metų Lietuvoje gyvenančio armėno, „Plento Grill & Wine“ savininko Garniko Kazariano. Jo teigimu, svogūnas yra puikus gelbėtojas, jei nepavyko šašlykui gauti jauno gyvulio mėsos ir rizikuojate valgyti kietą šašlyką.

„Jei jaučiate, kad nusipirkote nelabai gerą mėsą, pavyzdžiui, parduotuvėje neradote rožinės spalvos mėsos, buvo tik tamsesnė, vadinasi, senesnių gyvulių mėsa, kuri iškepus bus kietesnė – svogūnai yra išeitis. Supjaustykite juos žiedais, smulkiais kubeliais arba sutarkuokite. Iš pradžių mėsą apibarstykite mėgstamais prieskoniais, o tuomet įvilkite ją į svogūnų apvalkalą. Jie puikiai suminkštins mėsą“, – tikina jis.

Armėnas papasakojo, kaip skaniai išmarinuoti svogūnus prie šašlyko
© Shutterstock

Šašlyko marinavimui geriausiai tinka paprastas svogūnas, kuris auga kiekvieno lietuvio darže.

Svogūno ir mėsos santykis - vienas prie vieno, jei turime 1 kg mėsos, vadinasi, tiek pat svogūnų reikės marinatui.

Svogūnai, kuriuos panaudosite mėsos marinavimui, jau nebetinkami bus vartoti prie šašlyko.

Pasak pašnekovo, prie jau iškepto šašlyko tobulai tinka tiesiog stambiai supjaustytas šviežias svogūnas, kurį galima pabarstyti sukapotais žalumynais – kalendra arba krapais.

Tiems, kam norisi švelnesnio svogūno, pašnekovas rekomenduoja pašlakstyti svogūnus obuolių arba vynuogių actu, šiek tiek pabarstyti cukrumi, tačiau ilgai marinuoti nereikia – apie 5 minutes. Į marinatą taip pat galima įpilti šiek tiek vyno, kad svogūnai turėtų įmantresnio poskonio.

„Tiesa, rekomenduoju nesirinkti raudonojo svogūno, jis sudėtingas. Šiuose svogūnuose yra elementų, kurių žmogaus organizmas nevirškina, be to, jis yra labai aštrus“, – pasakojo G. Kazarian.

Pasak jo, raudonasis svogūnas gali būti labai skainiai iškeptas ant grilio, tuomet dingsta ryškūs skoniai ir lengviau tą svogūną valgyti.

Keptas svogūnas
Keptas svogūnas
© Shutterstock

Jis patarė eiti paprasčiausiu keliu – tiesiog perpjauti svogūną per pusę arba stambiai supjaustyti ir dėti ant griliaus, ir ši daržovė taps puikiu garnyru prie šašlyko.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Juozaičio pranašystė: jei taip toliau, po 20 m. nebebus lietuvių kalbos ir tautos (1174)

„Niekada taip nebuvo, kad lietuvis taip ėstų lietuvį. Po bet kurio straipsnio tokių keiksmų...

Su Nekrošiumi dirbusios aktorės vos tramdo ašaras: taip netikėta, taip staiga (23)

Antradienio rytą Lietuvą žaibiškai apskriejo liūdna žinia – mirė garsus teatro režisierius...

Orai: laikysis lengvas šaltukas

Lapkritis persirita į paskutinį dešimtadienį ir, panašu, artėja prie jam būdingų orų.

Andrius Užkalnis: mano šuo maitinasi geriau negu visa tavo šeima (430)

Lietuviai, nacionalinio maisto gadintojai. Ar pastebėjote, kad lietuviai blogiausiai elgiasi su tuo...

Markauskas pardavė jį iš posto išvertusį ūkį: politika privertė daryti greitus sprendimus (16)

Per patį skandalo dėl neteisėtai ariamos žemės įkarštį tuometinis žemės ūkio ministras...

Tenerifėje atostogavęs lietuvis apie salai smogusią stichiją: sakė, kad tai – anomalija (17)

„Tai ne eilinis įvykis, nes anomalija ne bet ką vadina“, – taip savaitgalį šėlusią...

DELFI autoriai pagerbti Titanų statulėlėmis (17)

Antradienio vakarą į iškilmingą vakarą MO muziejuje rinkosi DELFI autoriai ir bičiuliai. Čia...

Antrame kėlinyje įvarčiais prapliupę serbai sutriuškino Lietuvos rinktinę (195)

Lietuvos futbolo rinktinė sužaidė geriausią pirmą kėlinį UEFA Tautų lygoje, tačiau antrajame...

Neuromokslininkas Bredesenas: norite nesusirgti Alzheimeriu – venkite pagrindinių ligos sukėlėjų (23)

„Holistic Primary Care“ redaktorius Erikas Goldmanas kalbasi su dr. Dale’u Bredesenu –...

„Žalgirį“ CSKA pasitiko netikėtai vėsiai, bet su komplimentais specialiai Krepšinis.lt iš Maskvos (3)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienio vakarą surengė pirmąją treniruotę Maskvoje prieš...