aA
Vieniems patinka svogūnus patiekti prie jau iškeptos mėsos, o kiti renkasi marinioti šašlyką svogūnuose. Bet kokiu atveju svogūnas yra vienas tų produktų, kuriuo reikia pasirūpinti iš anksto, kai planuojate iškelti šašlykų puotą, vienaip ar kitaip – vis tiek pravers ir prisidės prie geresnio skonio.
Šašlykas su svogūnais
© Shutterstock

Patarimų, kaip geriau panaudoti svogūną, DELFI klausė šašlykų kepimo guru – jau daug metų Lietuvoje gyvenančio armėno, „Plento Grill & Wine“ savininko Garniko Kazariano. Jo teigimu, svogūnas yra puikus gelbėtojas, jei nepavyko šašlykui gauti jauno gyvulio mėsos ir rizikuojate valgyti kietą šašlyką.

„Jei jaučiate, kad nusipirkote nelabai gerą mėsą, pavyzdžiui, parduotuvėje neradote rožinės spalvos mėsos, buvo tik tamsesnė, vadinasi, senesnių gyvulių mėsa, kuri iškepus bus kietesnė – svogūnai yra išeitis. Supjaustykite juos žiedais, smulkiais kubeliais arba sutarkuokite. Iš pradžių mėsą apibarstykite mėgstamais prieskoniais, o tuomet įvilkite ją į svogūnų apvalkalą. Jie puikiai suminkštins mėsą“, – tikina jis.

Armėnas papasakojo, kaip skaniai išmarinuoti svogūnus prie šašlyko
© Shutterstock

Šašlyko marinavimui geriausiai tinka paprastas svogūnas, kuris auga kiekvieno lietuvio darže.

Svogūno ir mėsos santykis - vienas prie vieno, jei turime 1 kg mėsos, vadinasi, tiek pat svogūnų reikės marinatui.

Svogūnai, kuriuos panaudosite mėsos marinavimui, jau nebetinkami bus vartoti prie šašlyko.

Pasak pašnekovo, prie jau iškepto šašlyko tobulai tinka tiesiog stambiai supjaustytas šviežias svogūnas, kurį galima pabarstyti sukapotais žalumynais – kalendra arba krapais.

Tiems, kam norisi švelnesnio svogūno, pašnekovas rekomenduoja pašlakstyti svogūnus obuolių arba vynuogių actu, šiek tiek pabarstyti cukrumi, tačiau ilgai marinuoti nereikia – apie 5 minutes. Į marinatą taip pat galima įpilti šiek tiek vyno, kad svogūnai turėtų įmantresnio poskonio.

„Tiesa, rekomenduoju nesirinkti raudonojo svogūno, jis sudėtingas. Šiuose svogūnuose yra elementų, kurių žmogaus organizmas nevirškina, be to, jis yra labai aštrus“, – pasakojo G. Kazarian.

Pasak jo, raudonasis svogūnas gali būti labai skainiai iškeptas ant grilio, tuomet dingsta ryškūs skoniai ir lengviau tą svogūną valgyti.

Keptas svogūnas
Keptas svogūnas
© Shutterstock

Jis patarė eiti paprasčiausiu keliu – tiesiog perpjauti svogūną per pusę arba stambiai supjaustyti ir dėti ant griliaus, ir ši daržovė taps puikiu garnyru prie šašlyko.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(4 žmonės įvertino)
3.5000

Top naujienos

STT įkliuvęs teisėjas – išskirtinis: prisidirbęs dar buvo pamalonintas valstybine pensija (243)

Verslininkams talkinęs ir už tai asmeninės naudos gavęs dabar jau buvęs teisėjas triumfuoja:...

Paskutinės dienos apsispręsti dėl pensijos: pataria, ką pasirinkti norint sotesnės senatvės (162)

Nors senatvėje pensiją užtikrins „Sodra“ , ne vienas finansų ekspertas pabrėžia, kad...

Keisčiausia politinė krizė? Putinas ėmėsi žaibiškų veiksmų (16)

Tai turbūt bus keisčiausia šių metų politinė krizė. Plonytis pretekstas įžiebė audringus...

Šiame Lietuvos mieste būstų itin trūksta: kainos jau prilygsta sostinei (71)

Ši vasara ypatinga tuo, kad nekilnojamojo turto rinka nesiilsi. Anksčiau jos aktyvumas tokiu...

DELFI tapo tarptautinio faktų tikrinimo tinklo partneriais (15)

Skaitomiausias Lietuvoje naujienų portalas DELFI tapo tarptautinio faktų tikrinimo tinklo (angl....

5 išpuoselėti paplūdimiai Vilniaus apylinkėse, už kuriuos teks susimokėti (30)

Vilniuje veikia nemažai viešųjų paplūdimių, kuriuos tvarko ir prižiūri UAB „Grinda“....

Jakeliūnas nori atsakomybės už „Vilibor“: galimai pažeistas įstatymas papildyta (100)

Krizės tyrimo išvadose fiksuota, kad dėl tarpbankinių palūkanų normos „Vilibor“ galimai...

Kokių drabužių ir aksesuarų būtina turėti stilingam vyrui stilistės patarimai (11)

Daugeliu aspektų, sako, moterimi būti kur kas sunkiau, nei vyru. Mes turime tokį didžiulį...

Vienu pavojingiausiu pasaulyje laikomas ugnikalnis pradėjo spjaudytis pelenais (3)

Papua Naujojoje Gvinėjoje esantis Ulavuno ugnikalnis , laikomas vienu pavojingiausių pasaulyje,...

Po lėktuvo „An-148“ katastrofos prie Maskvos – skandalingi tyrimo rezultatai (116)

Rusijos Federacijos generalinės prokuratūros tyrimo, atlikto po lėktuvo „ An-148 “ katastrofos...