Vieniems patinka svogūnus patiekti prie jau iškeptos mėsos, o kiti renkasi marinioti šašlyką svogūnuose. Bet kokiu atveju svogūnas yra vienas tų produktų, kuriuo reikia pasirūpinti iš anksto, kai planuojate iškelti šašlykų puotą, vienaip ar kitaip – vis tiek pravers ir prisidės prie geresnio skonio.
Šašlykas su svogūnais
© Shutterstock

Patarimų, kaip geriau panaudoti svogūną, DELFI klausė šašlykų kepimo guru – jau daug metų Lietuvoje gyvenančio armėno, „Plento Grill & Wine“ savininko Garniko Kazariano. Jo teigimu, svogūnas yra puikus gelbėtojas, jei nepavyko šašlykui gauti jauno gyvulio mėsos ir rizikuojate valgyti kietą šašlyką.

„Jei jaučiate, kad nusipirkote nelabai gerą mėsą, pavyzdžiui, parduotuvėje neradote rožinės spalvos mėsos, buvo tik tamsesnė, vadinasi, senesnių gyvulių mėsa, kuri iškepus bus kietesnė – svogūnai yra išeitis. Supjaustykite juos žiedais, smulkiais kubeliais arba sutarkuokite. Iš pradžių mėsą apibarstykite mėgstamais prieskoniais, o tuomet įvilkite ją į svogūnų apvalkalą. Jie puikiai suminkštins mėsą“, – tikina jis.

Armėnas papasakojo, kaip skaniai išmarinuoti svogūnus prie šašlyko
© Shutterstock

Šašlyko marinavimui geriausiai tinka paprastas svogūnas, kuris auga kiekvieno lietuvio darže.

Svogūno ir mėsos santykis - vienas prie vieno, jei turime 1 kg mėsos, vadinasi, tiek pat svogūnų reikės marinatui.

Svogūnai, kuriuos panaudosite mėsos marinavimui, jau nebetinkami bus vartoti prie šašlyko.

Pasak pašnekovo, prie jau iškepto šašlyko tobulai tinka tiesiog stambiai supjaustytas šviežias svogūnas, kurį galima pabarstyti sukapotais žalumynais – kalendra arba krapais.

Tiems, kam norisi švelnesnio svogūno, pašnekovas rekomenduoja pašlakstyti svogūnus obuolių arba vynuogių actu, šiek tiek pabarstyti cukrumi, tačiau ilgai marinuoti nereikia – apie 5 minutes. Į marinatą taip pat galima įpilti šiek tiek vyno, kad svogūnai turėtų įmantresnio poskonio.

„Tiesa, rekomenduoju nesirinkti raudonojo svogūno, jis sudėtingas. Šiuose svogūnuose yra elementų, kurių žmogaus organizmas nevirškina, be to, jis yra labai aštrus“, – pasakojo G. Kazarian.

Pasak jo, raudonasis svogūnas gali būti labai skainiai iškeptas ant grilio, tuomet dingsta ryškūs skoniai ir lengviau tą svogūną valgyti.

Keptas svogūnas
Keptas svogūnas
© Shutterstock

Jis patarė eiti paprasčiausiu keliu – tiesiog perpjauti svogūną per pusę arba stambiai supjaustyti ir dėti ant griliaus, ir ši daržovė taps puikiu garnyru prie šašlyko.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Lietuvos įtakingiausieji 2018: visuomenininkų sąraše – nauji skrydžiai (4)

Ketvirtus metus iš eilės įtakingiausiu Lietuvos visuomenininku išrinktas istorikas Alfredas...

Savaitės pradžioje Lietuvos orus lems ciklonas (8)

Pirmadienio dieną Lietuva pateks į šilčiausiąją šio ciklono dalį. Aukščiausia temperatūra...

Parduotuvės vadovas apie krentančius pardavimus: kažkas jaučiasi, bet nežinau tik kas (385)

Tiek Lietuvoje, tiek Europoje kalbama, kad šiuo metu yra ekonominis pakilimas.

Laikantis Viduržemio jūros regiono dietos pagerėja sveikata: egzotiška mityba lengvai suderinama su lietuviška (78)

Jeigu norite valgyti kaip tikras Viduržemio jūros regiono gyventojas, pasirodo, visai nereikia...

Kraupios pliušiniais žaislais nuklotos vaikų kapinės: ten patekus norisi sukalbėti visas maldas, kurias moki (18)

Ilgas žvyrkelis. Šalia jo – sena, medinė, išvirtusi tvora. Aplink matosi kelios trobelės,...

Šio diktatoriaus tironija sunkiai protu suvokiama: po masinės egzekucijos prancūzams trūko kantrybė prabangiose vilose – kraupūs radiniai (109)

Centrinė Afrikos Respublika ( CAR ), nepaisant neapsakomai gausių gamtinių išteklių, išlieka...

Naujausiame interviu Jimas Carrey prakalbo apie artimiausio žmogaus priklausomybę: ji labai sirgo įvairiomis prasmėmis

Aktorius Jimas Carrey prakalbo apie skaudžius vaikystės išgyvenimus: jis atskleidė, kad jautėsi...

Kremliaus logika: baugina JAV bombonešiais Lietuvoje, bet pasienyje griaudi rusų bombos (1112)

Kodėl NATO sąmoningai kursto įtampą pasienyje su Rusija ? Kodėl Lietuvoje JAV ir...

Į legionieriaus vėlyvą atsisveikinimą smagiai reagavo ir Juškevičius, ir buvęs strategas (1)

Dar birželio antroje pusėje Žanis Peineris raitė parašą ant sutarties su Stambulo...

Baigėsi festivalis „Karklė“: didžiausi gerbėjai jau laukia kitų metų Papildytos nuotraukų galerijos (47)

Tris dienas trukusiame festivalyje „ Karklė Live Music Beatch 2018“ nuskambėjo paskutinis šių...