Jūs galite mokėti pinigus dizaineriui, galite pasikliauti savo instinktais, bet ką benuspręstumėte, svarbiausia viską kruopščiai suplanuoti - tik taip sulauksite džiuginančių rezultatų. Jei viską darysite savo rankomis, stenkitės išvengti dažniausiai pasitaikančių klaidų.

Didelė klaida, kurią dekoruodami virtuvę dažnai daro žmonės, yra erdvės neišnaudojimas (spintelių trūkumas). Kiekvienoje virtuvėje privalo būti keletas spintelių (bendras ilgis – 120cm-180 cm), kuriose laikysite lėkštes, puodelius ir įvairius rakandus. Šias spinteles geriausia kabinti virš kriauklės ir indaplovės.

Dar kelias spinteles (bendras ilgis – 180 cm) įrenkite šalia plytos – čia susidėsite kepimui skirtus indus, puodus ir keptuves. Būtinai išnaudokite kampus – čia galite įtaisyti besisukančias, specialiai kampams pritaikytas lentynėles. Į stalčius sudėkite erdvės skirtukus.

Kita didelė klaida – įrengti didelę virtuvės salą. Nors blizgūs salos paviršiai puikiai atrodo, sala neturėtų viršyti 10 proc. virtuvės ploto. Per didelė sala nepalengvins maisto gaminimo, bet, priešingai, jį apsunkins.

Būtinai atkreipkite dėmesį į virtuvės apšvietimą - geriausia rinktis fluorescentinį arba halogeninį. Jei virtuvėje nepakanka šviesos, nesinorės nei virti,nei kepti, nei plauti indų.

Dar vienas svarbus dalykas, kurį būtina paminėti, yra ventiliacija. Ji skirta tam, kad iš namų pasišalintų nemalonūs ar nereikalingi kvapai ir šilumos perteklius. Žmonės, kurie patys kuria virtuvės interjerą, šiam dalykui dažnai skiria nepakankamai dėmesio.

Virtuvė yra viena svarbiausių namų erdvių. Ji turi būti ne tik daili, bet ir funkcionali. Ne visi žmonės turi valgomuosius – daugelis mūsų pusryčiaujame ir vakarieniaujame prie virtuvės stalo.

Kai kurie mūsų mėgstame kviestis svečius ir bendraujame su jais gamindami maistą. Tai dalykai, kuriuos reikia turėti omenyje kuriant savo virtuvės interjerą. Jūsų tikslas – sukurti žavų interjerą, kuriame būtų patogu gaminti maistą, valgyti, šnekučiuotis su draugais.

Ir paskutinis dalykas – numatykite vietas virtuvės prietaisams ir kruopščiai apmąstykite, kokios plytelės labiausiai derėtų jūsų naujoje virtuvėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)