Pasistengė sušildyti vienišas širdis

Į kiekvieną meškutį sudėti visą savo rūpestį, meilę ir dėmesį, šiuo vaikišku gerumu per šv. Kalėdas pripildant vienišų Lietuvos senolių namus. Toks tikslas, pastebi „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė, kasdien lydėjo kalėdinį stebuklą kuriančius vaikus. Todėl ji džiaugiasi – mažieji, įkvėpti noro praskaidrinti senjorų šventes, meškučius kūrė su didžiuliu užsidegimu.

„Esame be galo laimingi, kad ši iniciatyva buvo sėkminga. Tai tik įrodo, kad, turėdami kilnų tikslą, šv. Kalėdas galime kurti drauge. Todėl šventinio stebuklo laukimui suvieniję skirtingas kartas, džiaugiamės sukurtu simboliniu gerumo tiltu. Visi vaikai noriai jungėsi prie iniciatyvos, nes žinojo – kiekvieno rūpestis šventėms suteiks ypatingą jaukumą“, – kalba J. Bivainytė.

Savo ruožtu paklausta, kodėl iniciatyvos simboliu buvo pasirinktas žaislinis meškutis, „Maximos“ vadovė sako – pastarasis yra visos prekybos tinklo kalėdinės kampanijos herojus. Jis pasakoja šiltą istoriją apie artimo ryšio svarbą, kuris pastaraisiais metais tapo ypač aktualus. Tam pritaria ir iniciatyvos partnerių „Maltos ordino pagalbos tarnybos“ lėšų pritraukimo projektų vadovė Rasa Stukienė.

„Šiųmetė „Maximos“ kampanija „Kalėdų Kalėdos“ ir jautri meškučio istorija mums – labai artimos, nes idėja dalintis gerumu yra visiškai maltietiška. Todėl kvietimą kurti meškučius bei juos dovanoti senoliams priėmėme su didžiuliu džiaugsmu. Taip užvirė tikros šventinės meškučių dirbtuvės, į kurias įsitraukė 16 maltiečių vaikų dienos centrų visoje Lietuvoje. Dabar mažųjų sukurtos kalėdinės dovanos jau supakuotos ir su specialiais maisto lauknešėliais iškeliavo pas senelius. Taigi „Maximos“ įkvėpta gerumo dvasia sujungs kartas bei sušildys vienišas širdis“, – pasakoja R. Stukienė.

Dalintis gerumu kviečia visus

Vaikų pagaminti kalėdiniai meškučiai įteikti 400 Lietuvos senolių. Jie iškeliavo į 11 šalies miestų – Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Telšiuose, Tauragėje, Viduklėje, Kriaunose, Kartenoje, Užventyje.

Kartu su meškučiais senjorams buvo padovanoti ir pagal maltiečių pateiktą produktų sąrašą „Maximos“ suruošti šventiniai maisto rinkiniai. Juose – viskas, ko prireiks vaišių stalui. Tai ir kalėdinis pyragas, ir mėsos, žuvies gaminiai, taip pat negendantys, būtinieji produktai. Šios lauktuvės iškeliavo ne tik „Maltiečių“ globojamiems seneliams, bet ir kitoms, vienišais senoliai besirūpinančiomis, organizacijoms.

Tačiau iniciatyvą vainikuoja ne tik šventinės dovanos, bet ir įrodymas, kad kilnus šv. Kalėdų tikslas gali suvienyti partnerius. Mat prie šio šventinio projekto gausiausiai prisijungė „Maltiečių“ dienos centrus lankantys vaikai visoje Lietuvoje ir „SOS vaikų kaimų“ globotiniai.

„Gyvename laiku, kuomet privalome susitelkti, kasdienius iššūkius įveikti drauge. Tik taip galime pasirūpinti tais, kuriems pagalbos dabar reikia labiausiai. Todėl atnešdami į šių žmonių gyvenimą daugiau šviesos, kartu kursime tikrąją šv. Kalėdų prasmę. Ją puoselėti norėtume pakviesti kiekvieną, nes gerumui reikia visiškai nedaug – palaikymo, dėmesio, atjautos, supratimo“, – apibendrina J. Bivainytė.