„Yra be galo daug svarbių dalykų, vienas iš jų yra pavalgyti, spėti laiku sudėti dovanas, atspėti visų vardus, kad niekas nebūtų nuskriaustas, nes ne duok Dieve, jeigu vieną dovaną paliksi, juk kiekvienas vaikas yra pats svarbiausias“, apie savo darbą pasakojo Saulius

Kalėdų senelio kelias renginių vedėjui Sauliui prasidėjo netikėtai. „Tai buvo nedrąsus priėjimas prie 50 vaikų“, pasakojo Saulius.

Pasak jo, giminaitis, kuris taip pat dirba Kalėdų seneliu, paprašė jo pagalbos ir pažadėjo viską duoti bei apmokyti visų svarbiausių dalykų. Saulius išmoko visą programą, kaip reikia bendrauti ir ką daryti, o atsistojęs prieš mažametę publiką, pajautė džiaugsmą. Po to susitikimo Saulius dar labiau patikėjo savimi, jog gali dirbti ant scenos.

Pasak Sauliaus, jį kviečia dirbti įvairiose vietose, nuo darželių iki privačių švenčių.

„Kas labai įdomu, šiais metais mane pakvietė medikai ir ne vieną kartą teko dalyvauti, nuo įvairiausių verslo iki paprastų valstybinių įmonių renginių. Kažkam dar yra išlikęs tas jausmas, kad Kalėdų senelis yra kažkas apie vaikystę, nuoširdumą ir žmonėms to reikia. Ir iš tiesų, vaikai gal nori to didelio stebuklo ir dovanos, nori pabūti, pažaisti ir patirti nuostabių dalykų, kai tuo metu tėveliai būna atsitraukę, bet žinoma, būna ir dalyvauja.

Tada suaugę tampa vaikais, o tai yra labai ypatinga. Atsimenu, kai buvome aplankę Santariškių kolektyvą: piešėme, svajojome, šokome, žaidėme, eilėraščius kūrėme, visi jie tampa tokiais vaikais, kurie nori tiesiog džiaugtis“, kalbėjo Saulius.

Kornelija Jasiūnaitė, Saulius Bagdonas

Renginių vedėjas Kalėdų seneliu intensyviausiai dirba gruodžio mėnesį, pasak jo, jau sausio 6 d. jis atsisveikina su savo klientais, tačiau pasiruošimas trunka ganėtinai ilgai, tenka lopyti drabužius, barzdą pakedenti bei pasiruošti programą. Likusį laiką Saulius dirba renginiu vedėju.

„Vedu vestuves, įvairiausias įmonių šventes bei užsiimu kitomis veiklomis. Supratome, kad reikia turėti bent kelias veiklas, nes viena veikla gali bet kada užgesti, Kalėdų senelis taip pat reikalingas tik vieną kartą per metus, o kitos veiklos būna nuolatos“.

Pandemija paveikė Kalėdų senelio darbą

Kaip pastebi Saulius, praeitų metų Kalėdos buvo ganėtinai ramios. Kai kurie žmonės nedrąsiai kvietė Kalėdų senelį, o taip pat privalėjo laikytis atstumo, kas vaikams buvo ganėtinai sunku.

„Jie pašėlę pamato tą barzdą, akinius, tą didelį pilvą, kuris prisipučia, kai užsidedi Kalėdų senelio drabužius. O tas kostiumas labai mielas, todėl visi nori būti šalia. Įdomiausias susitikimas buvo praeitais metais, jis buvo ganėtinai keistas, nes kai kurie žmonės dažniausiai nori, kad tu ateitum per pačią šventę, Kalėdas, Kūčias, pasveikintum visus klientus, apibėgiotum aplink 300 žmonių. O tas susitikimas buvo kitoks.

Dar tik buvo gruodžio pradžia, net sniego nebuvo, kiek atsimenu, gražiai apsirengiau ir mano užduotis buvo vienintelė – pamojuoti ir duoti ženklą, kad jau galima puošti eglutę, nes tai buvo diena, kai jie ruošėsi puošti kalėdinę eglutę ir tai buvo tiesiog įdomu bei keista.

Įdomiausia tai, jog ne tik tas vaikas išėjo pamojuoti, bet ir daug žmonių atsirado, kurie mane pamatė, todėl teko mojuoti daug kam. Toks pusvalandžio trukmės pasivaikščiojimas atrodė visiškai kitaip, nei įprasta mano darbo diena“, dalinosi Saulius.

Kalbant apie iššūkius, renginių vedėjas paminėjo, jog praeitais metais jam labai padėjo kurjeriai, kurie dovanas pristatydavo į namus. Pasak jo, viena sunkiausių užduočių yra pakelti visas dovanas, nes jų būna labai daug, todėl kartais tenka eiti pasiimti dovanų per kelis kartus.

„Žinote, kai kažkas kažkur veluoja ar patenka į kamščius, tai čia nieko tokio. Didžiausi iššūkiai yra, jog kartais labai daug renginių ir labai sunkios dovanos, kuriomis turiu pripildyti visą savo furgonėlį. Dar labai sunku spėti reaguoti į visus žmones, nes jų būna be galo daug. Klausyti tėvelių bei vaikų replikas ir dar turi matyti visą esmę, tiesiog būti gyvu žmogumi", kalbėjo renginių vedėjas Saulius.

Pasak Sauliaus, norint tapti Kalėdų seneliu, žmogus turi patikėti Kalėdų stebuklu pats.

„Aš tikiu, kad Kalėdų senis yra, nesvarbu, ar ta barzda labiau prilipdyta, ar užaugusi, vistiek visi atlieką tą misiją. Kartais tiesiog reikia tikėti tuo stebuklu, net kai būna karšta Kalėdų senelio kostiume, bet kai matai tas laimingas akis, tiek tėvelių, tiek vaikučių, tai yra kažkas ypatingo. Tai nėra tik darbas, tai yra kažkas daugiau".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)