Ievos Simonaitytės bibliotekos kiemelis tapo Kalėdų pasaka, kurioje suspindo kone 40 natūralių ir sukurtų eglučių. Jas apžiūrėti atėję žmonės negaili komplimentų tiems, kurie puošė ir kūrė egles. Tiesa, vienos eglutės kūrėjai patikino, kad svarbu ne tik grožis, bet ir pati idėja. Visgi viena eglutė itin išsiskiria savo išvaizda ir sulaukia daugiausia komplimentų.

Pusę metų nerta eglutė, anot jos sumanytojų, joms buvo tikras iššūkis. Suburti nėrimui žmones, anot Paupių bendruomenės narių Gražinos Mintautienės ir Rasos Stankūnienės, nebuvo sunku, o štai ėmus siūti eglutės skarą, laukė rimtas išbandymas.

Nertai eglutei sunaudota apie 14 kilometrų siūlų. Spalvos labai įvairios, tačiau jau surinkus nėrinius eglutės kūrėjai sako buvo nustebinti, mat nė vienas prie eglutės kūrimo prisidėjęs žmogus nerimui nenaudojo juodų siūlų.

Karkasą eglutei padarė vienos idėjos autorių sutuoktinis. Atvežus ir pastačius eglutę Gražina sako ją nufotografavusi ir pasidalijusi nuotrauka faisbuke, tad ji jau sulaukė dėmesio ir užsienio šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)