Šauniausių receptų autoriais skelbiame: Karolį M., Angelę ir Andželiką. Jiems atitenka puikūs Druskininkų „Eglės“ sanatorijos įsteigti prizai.

Su nugalėtojais susisieksime asmeniškai.

****INGREDIENTAI

Mano receptas susideda iš trijų ingredientų, kurių, deja, nenusipirksi parduotuvėje:

1. savirealizacija;
2. meilė;
3. sveikata.

PARUOŠIMAS

Dirbdamas mėgstamą darbą ir jausdamas savo indėlį, jaučiuosi, kad tai darau ne veltui. Padėdamas praeiviui ir nesitikėdamas nieko už tai, jaučiuosi puikiai. Sugebėdamas mylimam žmogui padaryti malonią staigmeną ir matyti ją besišypsančią, pats šypsausi iki ausų... Sveikai maitindamasis ir sportuodamas jaučiuosi žvalus ir kasdien galiu padaryti daugiau. Na,  o sveikas optimizmas šviečia tiek pačiam įveikiant sunkumus, tiek aplinkiniams :)

Viso to rezultatas - procesas: puiki savijauta prasideda kiekvieną rytą nusišypsant ir padedant kitam šypsotis. :)

Karolis

******

Geros savijautos receptas – labiau mylėkime save, negailėkime investicijų savo didžiausiam turtui - sveikatai, ir jausimės puikiai.

Esu jau sulaukusi šešiasdešimties, bet nedejuoju, kaip kitos mano amžiaus moteriškaitės. Esu energinga ir veikli moteris, mama ir dviejų vaikaičių močiutė.

Keli paprasčiausi dalykai, man padedantys jaustis puikiai, tad dalinuosi šiais patarimais su visais.

1) Atsikelkime kas rytą bent pusvalandžiu anksčiau, kad galėtumėme tą laiką skirti mankštai (o tai nesunku bus padaryti, jei atsigulsime vakare pusvalandžiu anksčiau).

2) Nepatingėkime kasdien išsispausti bent stiklinę šviežių vaisių, daržovių sulčių (patikėkite, naminės šviežios sultys neprilygsta pirktoms parduotuvėje ir įpakuotoms “tetrapakuose”).

3) Daugiau laiko praleiskime gamtoje – vaikščiokime, važinėkimės dviračiais, o dabar puikus metas slidinėti. Kiekvienas metų laikas gali pasiūlyti puikių atrakcijų gamtoje.

4) Nedejuokime, nesiskųskime blogu gyvenimu, krize ir panašiai. Juk nuo to tikrai geriau nepasijusime.

5) Stenkimės išvengti konfliktinių situacijų, pykčių. Tausokime savo ir aplinkinių nervus. Juk visada galima rasti išeitį iš padėties.

6) Negailėkime investicijų sveikatai, taip kaip negailime pinigų daiktams ar drabužiams.

Nenusipirksime dar vienų kvepalų, naujos suknelės, kostiumėlio ar dar vienų batelių, na, ir kas. Juk jie tiesiog dulkėtų spintoje, o mados tendencijos keičiasi, greitai taptų pabodusiais, tiesiog nebereikalingais… Geriau skirti tuos pinigėlius bent savaitgalio kelialapiui į sanatoriją “pasikrauti” teigiamos energijos, malonaus poilsio nuo kasdienybės rutinos, pasimėgauti gydomosiomis procedūromis, masažais.

Tai pati geriausia investicija į savo sveikatą, gerą savijautą ir netgi grožį. Kelios dienos gali suteikti jėgų, stiprybės, puikios nuotaikos, nepamirštamų įspūdžių ir prisiminimų, kuriais dar ilgai dalinsitės grįžę su artimaisiais, draugais ar kaimynais.

Angelė

****

Laba diena, gera matyti, kad informacinis puslapis pateikia nuostabų straipsnį - kurio pagrindinė mintis juk yra gyvenimo eliksyras!

Gera savijauta - sąvoka, subjektyvi kiekvienai asmenybei ir kiekvienas žmogus savo receptą turi atrasti pats, pagrindinė sąlyga tam - sustoti ir įsiklausyti į savo kūną, mintis ir norus, suprasti save, pajausti save. Ne veltui senovės išmintis byloja: laimingi visi aplink tave bus tik tada, kai pats būsi laimingas.

Geros savijautos receptas iš Andželikos:

= Prabudę ryte, išsitieskime lovytėje, pamaigykime kumščius, pirštelius suglausdami ir ištiesdami, pasirąžykime, taip išvengsime snūduriavimo dar 5-20 minučių. Būtinai nusišypsokite ir pagalvokite apie vieną iš gerų dalykų, kurie jūsų laukia šiandien, tai nebūtinai turi būti pelningas sandoris su partneriais, bet smulkūs džiugesio pliūpsniai, kaip antai vyro/dukrytės bučinys iš ryto.

= Išlipę iš lovytės, žvilgtelėkite pro langą į dangų, šiek tiek pastebėkite debesis ir gamtą aplinkui, juk žemė bunda kartu su mumis.

= Trumpa mankštelė pagreitina kraujo apytaką, o medicinos tiesa byloja - fizinis krūvis stimuliuoja pozytyvią energiją.

= Arbatos puodelis ir maistas ryte - būtina,  kad neatbėgtume į darbą suirzę.

= Per dieną stenkitės tarp visų stresinių darbelių pabendrauti su pozityviai nusiteikusiais žmogeliukais, perskaitykite gerą straipsnį, pasiklausykite mėgstamos muzikos. Tik mes patys valdome savo mintis, dėl to būtina kiekvienoje net sunkiausioje situacijoje įžvelgti pozityvią mintį, tai daug kartų kartota tiesa, kuri VEIKIA.

= Valgyti nepamirškite dienos metu, darbai tikrai palauks, o kai prasidės skrandžio problemos, joks darbas neteiks malonumo.

= Vakare skirkite laiko sau, vienas mano geriausių užsiėmimų yra čiuožykla, šaltas oras, judėjimas ir ledo arena - tikrai geras atsipūtimo vaistas.

= Gera knyga - išminties šaltinis, viskas jau yra aprašyta ir pasakyta, tad pasiimkite keletą puslapių pasiskaitymui.

= Šokis - judėjimas, energija.

= Mezgimas, nėrimas, nauja stichija - dekupažas - jeigu jus tai ramina, žinoma, užsiimkite.

= Puodelis kakavos su geru draugu, drauge, šeima ir mielas pokalbis, gera atgaiva sielai, o dar išbandykite šiltai apsirengti ir išlįsti su puodeliu kakavos į balkoną, super!

Keli bendri patarimai: judėkite, neužsisėdėkite; valgykite - nebadaukite; šypsokitės - net per prievartą, nes tai stimuliuoja pozityvią energiją; mąstykite teigiamai - tik neužsidarykite rožiniame pasaulyje; ilsėkitės ir MIEGOKITE - miegas yra vaistas nuo visų ligų ir geros savijautis pamatinis šaltinis.

Andželika

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją