Dabar parduotuvėse išties gausu varškės gaminių: tradicinės ir netradicinės varškės, įvairių varškės sūrių, desertinių sūrių su priedais, saldžių ir glazūruotų varškės sūrelių, varškės kremų, tortų. Tad kiekvienas iš mūsų gali pasirinkti labiausiai patinkantį produktą.
Varškė
© Corbis/Scanpix

Tradiciniu būdu pagaminta varškė skirstoma pagal riebumą: riebi (18 proc.), vidutinio riebumo (9 proc.), liesa (0,5 proc.). Vidutinio riebumo varškei priklauso ir minkšta dietinė varškė (11 proc.). Varškės konsistencija priklausomai nuo gamybos būdo gali būti vienalytė arba kruopėta. Žinomos ir kitos netradicinės varškės rūšys. Tai varškė, pagaminta iš pasukų, sausų pieno produktų, pastos konsistencijos varškė ir pan.

Didelė varškės pasiūla suteikia galimybę ne tik pasireikšti kiekvienos šeimininkės fantazijai, kiekvienam pirkėjui iš įvairių rūšių varškės gausos pasirinkti pagal savo skonį, bet ir paisyti organizmo poreikių. Juk kiekvienam organizmui reikia skirtingų dalykų, todėl pasirinkę tinkamą varškės rūšį iš šio produkto gausime daugiausia naudos. Sergant ateroskleroze arba nutukus derėtų rinktis liesą varškę. Tokia varškė yra mažai kaloringa (100 g – 86 kcal), bet puikiai numalšina alkį.

O štai sergant gastritu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige paprasta varškė netiks – ji pernelyg rūgšti. Todėl rekomenduojama valgyti vadinamąją prėską varškę, kuri „kovoja su rūgštimi“. Tokia varškė gaminama ne iš rūgpienio, o iš šviežio pieno. Po skrandžio arba žarnyno operacijos taip pat sveika valgyti varškę, tačiau ją rekomenduojama pertrinti, maišyti su vaisiais, gaminti varškės pudingus. Varškę būtina valgyti kasdien sergant hepatitu, kepenų ciroze, sutrikus tulžies pūslės ir kasos veiklai.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Pentagono Kalėdų dovanos Baltijos šalims: kam ir kodėl atiteks 100 mln. dolerių? (93)

Po to, kai JAV Kongrese sutarta dėl rekordinio, beveik 700 mlrd. dolerių gynybos biudžeto,...

Už pažangios įmonės fasado – purvinų pinigų šleifas (19)

Prieš 7 metus mokslinės gamybinės akcinės bendrovės „ Precizika “ valdybos pirmininką...

Orai: šalį užlies šiluma, bet džiaugsmo neatneš (14)

Po žiemiškesnės savaitės pradžios, antroje savaitės pusėje temperatūra šoktels aukštyn, tad...

20 dienų valgė ligoninės maistą: kai kurie pasiūlymai gerokai nustebino ligoninės komentaras (431)

Šimtai legendų, mitų, komentarų, nuotraukų, klausimų, nuolatinių diskusijų – daug neramumų...

Teisėjai skaudžiai pamokė skolų išieškotojus: tą pačią skolą bandė išsireikalauti tris kartus (141)

Teisėjai skaudžiai pamokė skolų išieškotojus – už tai, kad jau trečią kartą tam pačiam...

Legendinio Benny Hillo gyvenimas už kadro buvo lyg tragikomedija: vaidino ištvirkėlį, mirė vienas prieš televizorių (5)

Alfredas Hawthorne‘as „Benny“ Hillas (1924 m. sausio 21–1992 balandžio 20) buvo britų...

Eismo sąlygas sunkina plikledis

Telšių, Šiaulių ir Kauno apskrityse ketvirtadienio rytą ant valstybinės reikšmės kelių dangų...

Geriausią kėlinį klubo istorijoje sužaidę „Knicks“ nutraukė Toronto pergalių seriją (3)

Pirmąją nesėkmę po keturių pergalių iš eilės NBA pirmenybėse patyrė Toronto „Raptors“...

Kraujagyslių raizginiai ant blauzdų gali ir pražudyti

Dailios kojos yra kaip moters vizitinė kortelė. Bet ką daryti, jei po plonyte kapronine kojine...

Pasakiško grožio Kinijos miestas atrodo tarsi iš atviruko

Lyg atsidurtum paveiksliuke – taip kartais sakoma apie Kinijos Sužou miesto senamiestį. Ir ne...