Mokslininkų nuomone, granatų sulčių efekto priežastis ta, kad jos turi daug antioksidantų, kurie stiprina kraujotaką ir skatina erekciją. Taip pat, kaip ir preparatai prieš impotenciją, antioksidantai kelia azoto oksidų lygmenį kraujyje, dėl ko atsipalaiduoja ir išsiplečia kraujagyslių sienelės.

Granatų sultys - prieš vėžį

Mokslininkai ir toliau stebina naujais atradimais, susijusiais su gydomosiomis granato savybėmis. Nustatyta, kad granatai pasižymi didžiuliu antioksidaciniu poveikiu. Taip buvo atrasta, kad granatų ekstraktas veiksmingas gydant krūties, prostatos vėžį bei leukemiją.

Stabdo aterosklerozę

2004 metais mokslininkai paskelbė, kad stiklinė granatų sulčių per dieną gali visiškai sustabdyti aterosklerozę. Taigi galima drąsiai teigti, jog granatas — tai ne tik skanus vaisius, bet ir efektyvi priemonė mūsų sveikatai palaikyti.

Kovoja su peršalimu

Izraelio mokslininkai nustatė, kad su peršalimo infekcijomis itin efektyviai kovoti padeda būtent granatų sultys. Kiekvieną dieną išgerdami po 500 ml granatų sulčių, infekciją įveiksite per 4-5 dienas ir jokių medikamentų neprireiks.

Puikus antiseptikas

Granatų sultys žadina apetitą, reguliuoja skrandžio veiklą ir padidina hemoglobino kiekį kraujyje. Jos turi šlapimą, tulžį varančių, priešuždegiminių, antiseptinių savybių. Paprastai jas rekomenduojama gerti sumaišius su morkų ir burokėlių sultimis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)