Ridikų sultys padeda iš organizmo šalinti tulžies perteklių bei skysčius, teigiamai veikia žarnyną.

Ridikuose gausu kalio, geležies, natrio, chloro druskų, turi C, B vitaminų, cholino, reguliuojančio cholesterolio kiekį kraujyje ir medžiagų apykaitą, bei inulino, mažinančio cukraus kiekį kraujyje.

Ridikai itin tinkami įvairioms salotoms, tik rekomenduojama prieš tai juos smulkiai supjaustyti ir kelis kartus perplauti vandeniu – tuomet praras kartumą. Juos gardu valgyti ne tik su grietine ir svogūnais, tačiau ir su pomidorais, morkomis, obuoliais, raugintais ar šviežiais agurkais, kopūstais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją