Avokadai pašalina iš organizmo cholesteriną, kuris, kaip žinoma, yra pagrindinis mūsų kraujagyslių, o tai reiškia, ir visos širdies bei kraujagyslių sistemos, priešas.

Jame gausu kalio, taip pat vitaminų E ir C (natūralių antioksidantų). Dažniau jo dėkite į salotas ir padažus.

Meksikietiškas avokado padažas1 didelis avokadas, 1 citrinos sultys, 1 ½ šaukšto jogurto, arbatinis šaukštelis maltų kalendros sėklų, 1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų, žiupsnelis džiovinto raudonojo ankštinio pipiro, jūros druskos,½ smulkiai pjaustyto šviežio žaliojo pipiro.

Nulupkite avokadą, išimkite kauliuką ir supjaustykite stambiais gabaliukais. Supilkite į smulkintuvą kartu su citrinos sultimis ir maišykite, kol masė taps vientisa. Supilkite jogurtą, suberkite prieskonius ir jūros druską, tuomet viską gerai išmaišykite. Supilkite padažą į dubenį ir atsargiai įmaišykite pusę pjaustyto žaliojo pipiro (jeigu jį mėgstate), o likusia jo dalimi papuoškite patiekalą. Šis padažas gali būti naudojamas kaip salotos, kaip padažas žalioms daržovėms, pavyzdžiui, salierams ar morkoms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją