Nereikia manyti, kad tempimo pratimai – griežtai profesionali disciplina. Šios treniruotės išskiriamos į atskirą grupinių užsiėmimų kategoriją sporto centruose ir puikiai tinka tiems, kurie nori tiesiog palaikyti formą. O jei kasdien mažai judate, tempimo pratimai jums tiesiog būtini.

Paprastai visos jėgos ir kardio treniruotės baigiasi tempimo pratimais. Taip raumenys geriau „pasisavina“ gautas apkrovas ir yra atpalaiduojami, kad galėtų kuo efektyviau atsigauti.

Tempimo pratimai kaip savarankiška gimnastika atliekami su instruktoriumi 1-3 kartus per savaitę. Kai kuriuos pratimus taip pat rekomenduojama daryti ir namie. Jais užsiimti gali bet kokio amžiaus ir fizinio pasirengimo žmonės. Taip jūs pagerinsite savo tonusą ir bendrą savijautą, o geriausiu atveju – pakerėsite aplinkinius gracinga eisena ir džiaugsitės stipriais raumenimis bei raiščiais. Svarbiausia – neužsibrėžti konkrečių tikslų, o sportuoti savo malonumui – taip rekomenduoja profesionalai.

Norintiems sulieknėti tempimo pratimai – tikras lobis. Esmė ta, kad skausmingi pojūčiai tempimo metu padidina hormono somatotropino, kuris pasižymi riebalų deginimo savybe, išsiskyrimą. Pratimus atlikti reikia taip, kad poza būtų išlaikoma 10-30 sekundžių – tuomet gausite reikalingą poveikį. Svarbu nepamiršti giliai ir lygiai kvėpuoti, kad raumenys būtų aprūpinami deguonimi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją