aA
Norėdami pradėti sveikiau maitintis, pirmiausia turime išmokti teisingai valgyti. Svarbu ne tik tai, ką valgote, bet ir kaip valgote. Rinkitės maistą, kuris yra ne tik sveikas ir naudingas jūsų kūnui, bet ir malonus gomuriui.
Gurmaniškas maistas
© Corbis/Scanpix

* Gerai sukramtykite maistą. Valgykite lėtai, mėgaukitės kiekvienu kąsneliu. Dažniausiai valgome per greitai, neatkreipdami dėmesio į skonius ir tekstūras. Iš naujo atraskite valgymo malonumą.

* Valgydami venkite streso. Jis trukdo virškinimui, gali sukelti kolitą ir rėmenį. Nevalgykite dirbdami, vairuodami, bardamiesi ar žiūrėdami televizorių (ypač jei rodo kriminalines naujienas). Valgykite malonioje aplinkoje: galite uždegti keletą žvakių, pasileisti ramią muziką.

* Įsiklausykite į organizmą. Paklauskite savęs, ar tikrai esate alkanas. Galbūt tik ištroškęs? Išgerkite stiklinę vandens. Nustokite valgyti, pajutę sotumą. Mūsų smegenims reikia laiko, kad jį užfiksuotų, todėl valgykite neskubėdami. Užtenka tik patenkinti alkio jausmą, nereikia persivalgyti. Neapsunksite, būsite žvalūs ir energingi.

* Pusryčiaukite ir valgykite dažnai. Pradėkite dieną sveikais pusryčiais. Jie pažadins medžiagų apykaitą. Gautas kalorijas per dieną išeikvosite. Medžiagų apykaita bus greitesnė, jei vietoj trijų didelių pagrindinių patiekalų valgysite dažnai ir po nedaug.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ukrainos kariuomenės karininkas: rusai į Ukrainą važiuoja kaip į safarį – pašaudyti į „chacholus“ (682)

Atskridus į Kijevą įtarti tai, kad šalis kariauja, galima dėl sugriežtintos patikros oro uoste...

Stulbinantis atsitiktinumas: lietuviai sutrumpino darbo laiką – pelnas išaugo kartais (93)

Dvi Lietuvos įmonės „Engineer“ ir „Valandinis“, veikiančios statybų srityje, nuo rugsėjo...

Puikus Sabonio vakaras: dvigubas dublis ir pergalė prieš „Heat“ (4)

Penktadienį vakare Indianos „Pacers“ (9-6) namuose 99:91 (18:27, 32:16, 22:24, 27:24) pranoko...

Įstrigusi auklėtinių pažanga Jasikevičiaus mintis sugrąžino į vasarą (95)

„Aš jau kartosiuosi“, – pats žurnalistus perspėjo Šarūnas Jasikevičius. Kauno...

Orai: nesušalkite, atkeliauja šlapdriba (13)

Po žiemiškos šeštadienio nakties kuklios 7 °C šilumos įdienojus sulauks tik pajūrio...

Geriausių išmaniųjų dvidešimtukas pagal kainos ir kokybės santykį

Išmaniųjų gamintojai nuolat pristato naujausius savo gaminius. Technologijos vis tobulėja, auga ir...

Vairavimo egzaminuotojas apie darbo užkulisius: žmonės šalia manęs verkia

Jokiame universitete šios profesijos neišmoksi, todėl įdarbinimo procesas ilgas ir sudėtingas,...

Sostinėje „eTransport“ automobilis aplamdė stovinčias mašinas ir apvirto (42)

Vėlų penktadienio vakarą, apie 23 val., Vilniuje, Mindaugo g. apvirto pavėžėjimo įmonės „...

Kas liko iš kaimų, kuriuose augo Lietuvos šviesuoliai (7)

Tokių kaimų, kuriuose gimė ir augo Lietuvos šviesuoliai – menininkai, pedagogai, mokslininkai,...

Keli faktai apie Marko Zuckerbergo santuoką ją paverčia išties keista: nuo neįprasto susitarimo iki dramos vestuvių dieną (31)


 „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas ir Priscilla Chan neabejotinai yra įtakingos...