Atsako gydytoja dietologė Daiva Pipiraitė:

Iš tiesų nėra jokių specialių mitybos rekomendacijų, kokių reikėtų paisyti žiemą - nei dėl produktų, nei dėl maisto temperatūros, nei dėl kalorijų kiekio. Yra liaudiškų patarimų, bet jie moksliškai nepagrįsti.

Kiekvienas žmogus, priklausomai nuo amžiaus, lyties, ūgio ir svorio, turi suvartoti įvairų kalorijų kiekį. Ir jis dažniausiai suvartoja įvairų energijos kiekį intuityviai, nieko neskaičiuodamas. Galbūt intuityviai žmogus žiemą ir dažniau renkasi šiltesnį maistą. Vėlgi, tai nėra itin reikšmingi žmogaus mitybai dalykai.

Aišku, žiemą Lietuvoje žmonių fizinis aktyvumas sumažėja. Galbūt dėl to tai, ką mes suvartojame ir mažiau išeikvojame, tampa papildomais kilogramais. Bet tie, kas per žiemą priauga du tris kilogramus, jų savaime atsikrato pavasarį.

Tie, kas turi antsvorio problemų, juo turi rūpintis ir vasarą, ir žiemą. Todėl ir neskirčiau ypatingų mitybos rekomendacijų žiemą ar vasarą, nes galiu tvirtinti ar neigti tik tai, kas yra įrodymais pagrįsta. Lietuvoje rekomenduojamos maisto paros normos, sudarytos skirtingo fizinio aktyvumo vaikams ir suaugusiems, yra tos pačios žiemą ir vasarą.