Enzimai (fermentai) padeda ne tik virškinti, bet ir valyti organizmą. Geriausias enzimų šaltinis - švieži vaisiai ir daržovės, tačiau galima kasdien vartoti ir papildus (valgio metu). Enzimai padeda virškinti maistą. Deja, šiais laikais daugelis maisto produktų yra perdirbti, rafinuoti, kaitinti aukštoje temperatūroje. Toks maistas tampa negyvas, jame nebėra enzimų. Jis ilgiau nesugenda, tačiau mūsų sveikatai nieko gero neduoda.
Pilvas
© Corbis/Scanpix

Tobuliausias enzimų ir sveikatos šaltinis - vaisiai ir daržovės. Organizmą valantys enzimai kaupiasi kepenyse. Geriausia juos vartoti tarp valgymų - tada jie nenaudojami virškinimui, o patenka tiesiai į kepenis ir kraują ir dalyvauja organizmo valyme.

Enzimai jau seniai laikomi organizmo valymo terapijos pagrindu ir ne vienam padėjo nugalėti vėžį. Gydant vėžį amigdalinu (vitaminu B17) buvo siūloma kartu vartoti ir Wobe Mugos enzimus, kitus vitaminus ir taisyklingi maitintis. Ši terapija 8-ajame dešimtmetyje susilaukė didelės sėkmės. Jei vėžys - toksinis susirgimas, kaip galvoja daug žmonių, tai enzimų vartojimas turi padėti. Ir padeda.

Į organizmo valymo programą paprastai būna įtraukta daug žalio, neapdoroto maisto, kuriame yra enzimų. Šiame maiste yra ir daug ląstelienos. Teisingai derinant produktus neeikvojami organizmo enzimų rezervai. O tai labai svarbu, jei norime išvengti ligų ir ilgai gyventi. Vitaminai ir mineralai yra labai reikalingi, nes dalyvauja aktyvuojant enzimus, o šie padeda šalinti toksinus ir spartina medžiagų apykaitą.

Enzimai padeda valytis žarnynui, nes suskystina jo turinį ir dėl to lengviau vyksta šalinimas. Jie padeda virškinimui ir įsisavinimui, nes suskaido maistą. Suskaidytas maistas suskystėja, todėl žarnynas dirba lengviau ir greičiau. Sutrumpėja maisto šalinimo trukmė, greičiau pasišalina toksinai, išvengiama vidurių užkietėjimo.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Klaipėdietis nusivylė brangiausiu Lietuvos „Passatu“ pardavėjai problemą mato kitur (343)

„Man tai buvo pirmas naujo automobilio pirkimas“, – DELFI sako Mindaugas, prieš pusmetį...

Rusai pučiasi: mes laimime antrąjį Šaltąjį karą, o JAV laukia žlugimas (1034)

Sovietų sąjunga pralaimėjo Šaltąjį karą prieš Vakarus, o sankcijų spaudžiama Rusija laimi...

Emigrantas, kuris grįžo kurti automatizuotą daržovių ūkį (29)

Nors daržovių ūkiuose Lietuvoje daugeliui procesų atlikti vis dar naudojamas rankų darbas, jau...

„MG Baltic“ gynyboje – buvę aukšti prokurorai (145)

Valstybės saugumo departamento informacijoje Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui...

Drąsiems pokyčiams pasiryžusi 27 metų vilnietė pasikeitė kardinaliai (83)

DELFI Stilius kardinaliems stiliaus pokyčiams pasiryžo 27 metų vilnietė Miglė. Drąsi mergina...

Kitą savaitę – tropinė temperatūra: Lietuvoje bus karščiau nei Turkijos kurortuose (39)

Po labai karšto savaitgalio – dar karštesnė savaitė. Sinoptikai pastarąsias dienas nuo kaktos...

Tautos priešas: kvapą užgniaužęs Egiptas prakeikia Salah sutraumavusį Ramosą (57)

Niekas labiau nesuvienija Egipto nei Mohamedas Salah , todėl šeštadienio vakarą dužo ne tik „...

Unikalus Lietuvos kurortas, kur poilsiautojai viliojami fazanais ir žuvimi (50)

„Žmonės, važiuojantys pramogauti, nori ir skaniai pavalgyti, tad visi prašo tik šviežiai...

„Misija Sibiras‘18” bandomojo žygio metu į dienos šviesą sugrąžinta istorinė partizanų vieta (5)

Visą savaitgalį 80 atrinktų dalyvių žygiavo „Misija Sibiras‘18” bandomajame žygyje...

Užkalnis rado Lietuvos blogo maisto sostinę (242)

Jau esu sakęs, kad blogiausias Lietuvos regionas pavalgyti yra Dzūkija . Jie turi girias ir...