aA
Negalite be saldumynų? Bet draugai tikina, kad jų atsisakiusi tikrai pagražinsite savo figūrą. Ką pasirinkti? Rinkitės žinojimą. Juk yra saldumynų, kurių galite valgyti net ir besilaikydami dietos.
Mergina
© Corbis

Zefyrai, marmeladas

Zefyrai gaminami iš vaisių piurė, cukraus, baltymų ir agaro (augalinės kilmės želatinos, gaunamos iš dumblių). Marmelade ir iš jo gaminamuose saldainiuose yra pektinų, medžiagų, kurios mažina cholesterolio kiekį organizme bei teigiamai veikia virškinamojo trakto veiklą.

100 g šių produktų - 300 kcal, riebalų - 0 proc.

Sausainiai ir vafliai

Ilgai tinkamuose vartoti kulinarijos gaminiuose gausu cukraus ir riebalų. Jų maistingumas lygus nuliui. Be to, juose gausu nesočiųjų riebalų rūgščių, kurios skatina toksinų kaupimąsi organizme.
100 g gaminių - 450-550 kcal, riebalų - 25-40 proc.

Prėska tešla

Jos sudėtis - miltai, vanduo ir sviestas. Iš šios tešlos gaminami desertai mažiausiai kenks jūsų figūrai. 100 g tešlos - 200 kcal, riebalų - 1-2 proc.

Plikyta tešla

Gaminama iš vandens, sviesto, miltų ir kiaušinių. Ši tešla - daugelio desertų pagrindas. “Kenksmingumo” koeficientas priklauso nuo to, koks įdaras bus naudojamas. Naudingiausias - vaisių ir varškės. 100 g tešlos - 300 kcal, riebalų - 35 proc.

“Smėlinė” (trapi) tešla

Tai pati nenaudingiausia tešla. Ji riebi, todėl sunkiai virškinama. Dažnai iš tokios tešlos kepami pyragai gardinami įvairiomis glazūromis, tad tampa itin kaloringi. Antsvorio turintiems žmonėms dietologai nepataria valgyti iš tokios tešlos pagamintų gardėsių.

100 g tešlos - 430 kcal, riebalų - 45 proc.

Sluoksniuota tešla

Pagrindinis šios tešlos ingredientas sviestas - kuo riebesnis, tuo geriau. Jeigu tokią tešlą pagardinti kremu (taip gaminamas garsusis “Napoleonas” ), pagaminsime sunkiai virškinamą ir labai kaloringą desertą.

100 g tešlos - 400 kcal, riebalų - 25,9 proc.

Tai įdomu

Vienas garsiausių pasaulio desertų - pyragas “Tiramisu”, nepaisant to, kad yra gana kaloringas (450 kcal) - naudingas gardėsis. Kadangi jo sudėtyje nėra daug riebalų, pyragas lengvai pasisavinamas. Be to, pagal visas tradicijas pagamintame “Tiramisu” daug kalio ir magnio, medžiagų, reikalingų mūsų širdžiai.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Gyvai / Seime – paskutinis sprendimas dėl kitų metų biudžeto (2)

Antradienį Seimo nariai turėtų priimti 2019 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų...

Premjeras dėl galimos įtakos konservatoriams kreipėsi į specialiąsias tarnybas papildyta Landsbergio ir VSD komentarais  (1086)

Premjeras Saulius Skvernelis neatsiima savo žodžių, kad konservatoriams galimai įtaką galėjo...

Rūta Lapė. Ar gerai, kad mamos privalo dirbti?

Šiais emancipuotų moterų laikais jau vien toks klausimas gali įžeisti ne vieną moterį –...

Kručinskai vaiko teisių į namus nebeįsileis: gyvename baimėje (392)

Eglė ir Gintaras Kručinskai atgavo vaikus po to, kai sutiko su Vaiko teisių apsaugos tarnybos...

Seimas atpigino žiemą (22)

Seimas nusprendė mažinti PVM malkoms ir laikraščiams.

Seimas taiso savo klaidas: padidino mokesčius turtingiesiems (68)

Priimdami mokesčių reformą parlamentarai praleido pro akis faktą, jog dideles pajamas...

Mokslininkai atskleidė, kas sukėlė didžiausią masinį gyvybės išnykimą Žemėje panaši situacija klostosi ir dabar (18)

Senovinio jūros dugno uolienose aptinkamos fosilijos rodo klestinčią ir įvairią jūros...

Skandalų drebinamoms Pravieniškėms vadovaus Dainius Sušinskas

Skandalų drebinamų Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos vadovo konkursą laimėjo...

Juozo Statkevičiaus ir Julijos Janus konfliktas internete sukėlė audrą: lietuviško kaimo šaknys išlindo (125)

Lietuviškosios mados korifėjus Juozas Statkevičius itin aštriai pakomentavo, ką mano apie...