Panašių įtarimų kilo ir Medicinos banko klientui, kuris su portalu DELFI pasidalijo informacija apie nuo rugpjūčio 10 d. didėjančiu mokesčiu už lėšų pervedimą į kitame banke Lietuvoje esančią sąskaitą. Skaitytojas piktinasi, kad „bankai didina įkainius dar net neįvedus euro“.

Medicinos bankas informuoja, kad nuo šių metų rugpjūčio 10 d. keičiasi banko paslaugų ir operacijų kainynas. Informuojama, kad keičiasi lėšų pervedimas, kai gavėjo sąskaita kitame Lietuvos banke. Kol kas klientai už šią paslaugą mokėjo 3 Lt, kainai pasikeitus teks mokėti 3,5 Lt. Brangsta ir neišaiškintų lėšų grąžinimas mokėtojo bankui. Ši paslauga taip pat nuo 3 Lt brangsta iki 3,5 Lt.

Medicinos banko verslo plėtros departamento rinkodaros vadybininkė Vilma Juozapavičienė teigė, kad įkainis atliekant pervedimą internetine bankininkyste ir toliau nesikeis. Branginama tik paslauga suteikiama banko skyriuje.

„Tokios operacijos darbo sąnaudos yra gerokai didesnės, atitinkamai paslaugos kaina taip pat didesnė“, - teigė ji. Pasak banko atstovės, apie įkainio pasikeitimą klientai buvo informuoti, kaip ir privaloma, prieš 60 kalendorinių dienų prieš pakeitimą.

V. Juozapavičienė tikino, kad kainos pasikeitimas nėra inicijuotas artėjančio euro.

„Tai nėra susiję su euro įvedimu. Šis mokesčio pasikeitimas yra tiesiogiai susijęs su šios konkrečios paslaugos savikaina“, - teigė banko atstovė.

Pasak jos, bankas planuoja prisijungti prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo, kuriuo verslininkai pasižadės nekelti kainų pasinaudojant euro įvedimu, bei užtikrinti sąžiningą paslaugų ir prekių kainų perskaičiavimą.

Po euro įvedimo bankas visus įkainius perskaičiuos pagal oficialiai patvirtintą lito ir euro perskaičiavimo kursą. Taigi lėšų pervedimo paslauga turėtų kainuoti 1,01 euro pagal dabartinį kursą.

Kiek euro įvedimas pareikalaus Medicinos banko papildomų išlaidų, V. Juozapavičienė neatskleidė: „Banko šių metų biudžete išlaidoms, susijusioms su euro įvedimu, yra numatyta žymi suma, tačiau galutinė suma dar nėra aiški, nes išlaidos vis dar patiriamos. Pagrindines išlaidas sudaro banko informacinių technologijų sistemų atnaujinimo darbai, taip pat intensyviai vykdomi kiti būtini pasirengimo darbai, kad euro įvedimo procesas banke įvyktų sklandžiai ir nuosekliai“.

DELFI primena, kad liepos 17 d. šalies komerciniai bankai su Lietuvos banku pasirašė Tarpusavio supratimo memorandumą dėl gerosios praktikos rengiantis euro įvedimui. Memorandumu bankai įsipareigojo valiutos keitimo metu klientus padaliniuose aptarnauti ilgiau, sudaryti palankias sąlygas įnešti grynuosius litus į banko sąskaitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)