„Skelbdama perskaičiuotus duomenis, ministerija siekia kuo anksčiau informuoti visuomenę, verslą ir valstybės institucijas apie būsimus rinkliavų pokyčius, kad visiems pakaktų laiko ir susipažinti, ir tinkamai pasiruošti artėjančiai euro įvedimo datai“,- sako finansų ministras Rimantas Šadžius.

Buvo perskaičiuoti Vyriausybės nutarimu "Dėl konkrečių valstybės rinkliavos dydžių ir šios rinkliavos mokėjimo ir grąžinimo taisyklių patvirtinimo" patvirtinti rinkliavų dydžiai.

Sąraše yra per 2500 rinkliavų – nuo santuokos įregistravimo iki branduolinės saugos srities veiklos licencijų. Rinkliavos eurais bus renkamos nuo 2015 metų pradžios, kai litą pakeis euras.

Prekių ir paslaugų kainos jų skelbimo vietose turi būti pradėtos rodyti litais ir eurais ne vėliau kaip praėjus 30 kalendorinių dienų po perskaičiavimo kurso nustatymo, t.y. ne vėliau kaip nuo šių metų rugpjūčio 22 d. Ši įstatymo nuostata galioja ir savivaldybių rinkliavoms, kurias kiekviena savivaldybė skelbs atskirai.

Euro zonos nare Lietuva taps nuo 2015 m. sausio 1 d. Litai į eurus perskaičiuojami oficialiu lito ir euro kursu: 3,45280 lito už 1 eurą. Šis santykis yra toks pats, kurį Lietuvos bankas nustatė dar 2002 m. vasario 2 d., kai litas buvo susietas su euru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją