Gyventojai jau pastebi nesąžiningų kainų pakeitimų vos įvedus eurą.

Su portalu DELFI savo pastebėjimu pasidalijo netoli Algirdo g. dirbanti vilnietė.

„Negalėjau nepranešti, kai taip akivaizdžiai keliamos kainos, norint suapvalinti iki „gražios“ eurais sumos“, - rašė ji.

Sostinės gyventoja pasidalijo elektroniniais laiškais, kurie ją pasiekia kiekvieną darbo dieną su dienos pietų pasiūlymu.

Dar praėjusių metų gruodžio 29 d. į vilnietės elektroninį paštą atėjo pasiūlymas Algirdo g. esančiame ukrainietiškų patiekalų restorane „Borsch“ papietauti už 14 Lt arba 4,05 eur.

Po naujametinės šventės, sausio 2 d., į darbą sugrįžusi vilnietė vėl sulaukė elektroninio laiško iš restorano administratorės. Tačiau šįkart dienos pietų kaina jau 4,5 eur arba 15,54 Lt.

Restoranų pardavimų vadovė Lina Bartienė, paklausta, kodėl su naujais metais į restoraną atkeliavo ir didesnė dienos pietų kaina, tvirtino, kad kaina pakilusi ne dėl euro.

„Tikrai ne dėl euro įvedimo. Kaina buvo labai seniai kelta ir tai buvo planuota“, - kalbėjo ji.

Pašnekovė teigė, kad paskutiniu metu kilo tiekėjų kainos, todėl gruodžio mėnesį dar gruodžio mėnesį samdomas analitikas perskaičiavo būsimas kainas.

„Esame privatus verslas ir buhalteris suskaičiuoja. Savininkai gi negali dirbti į minusą“, - komentavo ji.

Primename, kad gyventojai, pastebėję, kad jų manymu kainos yra pakeltos nepagrįstai, gali kreiptis į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą.

"Borsch" restorano dienos pietūs
"Borsch" restorano dienos pietūs
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (593)